46

Василев

преди 6 години

От всекимо според възможностите, на всекимо според потребностите!!!Българските пенсионери, които взимат таван пенсията са дали най-много на българското общество, за това и получават най-много!!!Колко са дали един Господ знае, аз им пожелавам да са в играта и да бъдат живи и здрави, защото това са нашите родители!Човек не си избира родителите и президента на Русия!!!Агент Виъм Бонъли!ЦРУ!!!

45

Анонимен

преди 6 години

Има една пенсия по старост, която е супер несправедлива. След като навършиш 70 г. и нямаш нито трудов стаж нито вноски ти дават минимална пенсия. Значи цял живот си ял и пил и сега хоп пенсия . Тези пенсии трябва да се спрат независимо кой какво мнение има.

44

Анонимен

преди 6 години

Половината от махалата са здрави прави с инвалидни пенсии. Ромите бързо надушват кой е корумпиран и знаят къде вървят подкупите. Всички ние работим за тези хора.Вместо да увеличават стажа на пенсионерите да видят какви ги вършат докторите и служителите в системата.

43

Анонимен

преди 6 години

До И.Б.Хубаво, ама така сравнявайте и другите неща с Германия. Като почнеш заплати,образование,здравеопазване,прокуратура,съд и т.н.

42

срам и позор

преди 6 години

До Плащал или неНищо не си плащал,поне си трай защото тези хора са ти плащали и сега ти плащат от техните данъци а ти взимаш голяма пенсия а те малки,така че си трайте дъртей.

41

И.Б.

преди 6 години

Не само в БГ има разлика в размера на пенсиите. И в т.н. "богата" Германия има огромна разлика.Пенсиите на всички държавни чиновници, към които спадат и учителите, се плащат от населението. Никой чиновник на внася в пенсионния фонд. Депутатите във федералното правителство си гласуват на всеки 3-4 години увеличаване на т.н. диети. А това са високи месечни заплати, на основата на които се изчисляват и пенсиите им. В Австрия обаче всеки плаща във фонда.

40

лудост

преди 6 години

Тези богати пенсионери не заслужено взимат големи пенсии защото държавните служители не плащат данъци и осигуровки а взимат големи пенсии,а народа който им плаща всичко взимат малки пенсии до кога такава несправедливост!?

39

Емигрант

преди 6 години

По повод увеличенията на пенсиите свободните местав Дубаи са почти изчерпани

38

Анонимен

преди 6 години

Военни и полицаи най-големите мърди нищо не вършат и плащат, но най-рано се пенсионират и с най-големи пенсии.

37

Анонимен

преди 6 години

Ами мъжете са в повече,защото в бройката влизат всички мързеливци от министерство на отбраната и на вътрешните работи,дето само реват за високи заплати а пък едно престъпление не могат да разкрият и самоубиват наред,защото иначе ще си проличи колко са некадърни!

36

Анонимен

преди 6 години

Почти 29% от максималните пенсии се взимат от бивши фуражки. Зане се,ч е те са внасяли за пенсия много по-малко време, а взимат пенсия доста по-дълго време от останалите. Това противоречи на принципа, за колкото си се осигурявал, такава пенсия получваш. Другото нарушение на същият принцип е масово и е заради минималната пенсия. Не трябва човек, който се е осигурявал за пенсия, която сега му се изчислява на 50-100 лева, да получава много повече за сметка на останалите пенсионери. Това е грешка.

35

АНТИ

преди 6 години

до 33Защото там имат капитализъм, а тук има мутризъм.Айде нЕма нужда.

34

Плащал или не

преди 6 години

Айде пак с е почва старата песен за неплащане на осигуровки от военни и полицаи? Ами колеги,откъде сте сигурни че не сме плащали осигурвки? Аз пък твъдя точно обратното,дори съм сигурен,че сме плащали и то много повече от вас и съвсем редовно.Докато повечето от вас са имали възможност да получават пари в плик под масата и са го правили,при нас това беше невъзможно!Та заради подобни на вас,въобще не ми пука за никого. С 910 лв,съм на 49 г и още 1500 заплата! Хайде почвайте с минусите!

33

Анонимен

преди 6 години

До АНТИКато е зле защо менютата в Гърция вече са и на български?

32

Анонимен

преди 6 години

Най справедливо е кой колкото си е внасял в пенсиония фонд и здравноосигурителния да са на негово име и да си го ползва както и когато иска. Сега е тъй наречената споделена пенсия и мързеливите и неграмотните получават незаслужено пенсия. Това го въведе Тодор Живков, защото неговите хора от БКП-БСП бяха неграмотници и пияници и така до днес.

31

Анонимен

преди 6 години

До Така еАми да, баща ми беше началник смяна в голямо металургично предприятие.В която и смяна да го сложеха се достигаха най-високи резултати.Наистина най-работливите получават тавана.За скатавките имаше само навремето.Сега никойне ги толерира.

30

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 25!!!Точно така, тавана пада и парите за пенсия изчезват!!!Щом се прави сметка за тази промяна то тя е предварително проучена и лежи на изчисления, а пред цифрите и боговете мълчат.

29

АНТИ

преди 6 години

Падне ли Валутния борд, фалитът ще го изпитат всички !

28

Така е

преди 6 години

То и сега има пенсионери без таван на пенсиите.Знаем ги кои са. Най работливите.

27

Анонимен

преди 6 години

До Уаууу 19Ние ги храним и благодарение на нас взимат големи пенсии, но когато излезем да протестираме срещу безобразията на БСП ни бият.