221

Анонимен

преди 6 години

Ама верно ли лъжете най-нагло?!? Заплатата е договорена между всички т.н. "бизнесмени" и се върти около 600 лева, но това е без удръжките - за квартира, за храна, глоби за счупена посуда и др., така че едни келнерче ревеше, че накрая взело 120 лв. заплата!От руските репудлики им идват на 500 лв. заплата и бачкат до откат каквото им кажат.Нека като са такива плащачи да си наемат персонал от ЕС - имаме свободно двичение на хора, вземете германци, датчани, холандци, ама гроздето е кисело - лъжци!

220

Анонимен

преди 6 години

Да се обърнат към бсп-то, там имат банка с кадри!То и самите работодатели са от там.

219

Анонимен

преди 6 години

Дрън-дрън, че те в Германия не плащат толкова за тези професии.Няма да коментирам повече, само ще ви обърна внимание на два цитата от "статията". Как ви "звучи 3000 лева за сервитьор, 5000 за готвач" и по-надолу:"Обикновено договорите се сключват на минималната работна заплата"?Сега някой умник може да почне - ама дават им и процент (дават, дръжки) и бакшиши (че откога това е заплата?). Ходете да работите на мутрягите по Бетономорието, ако ви харесва. Аз и като клиент няма да стъпя.

218

Анонимен

преди 6 години

Бил съм в доста двузвездни и в два тризвезни ресторанта и мога да кажа, че в България има точно 2 заведения, които се доближават до тези стандарти, ама не са по хотелите.Всяка дупка, която обещава % на сервитьора, е просто сбъркана.

217

муахахаха

преди 6 години

Кво стана със стотиците виетнамци, украинци и молдовци, дето напираха за работа тук за 500 кинта? Ххахаха

216

Анонимен

преди 6 години

Горе долу вярно е, но важи да по вървежните ресторанти , а и да не се забравя че се бачка всеки ден по 10ч минимум за тея пари

215

Скопен овен

преди 6 години

Хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Гадно ли ви е сега, псевдобизнесмени?!?!?!?!?!

214

Сервитьор

преди 6 години

Вярно е, заплатите са горе долу толкова, обаче за целият сезон.

213

к

преди 6 години

сега, От 2000 до 3000 лева за "сервитьорка" е многофактът че търсят "сержитьорки" само ме навежда на мисълта че търсят ***, който и да сервират аз а това 2000-3000 лева са прекалено малко !така че си внесете Украинки за тази работа - такъв гкад е в Украйна че и за 500 лева ще се съгласят да про-ституират

212

Анонимен

преди 6 години

до 220"Ако направят заплатите каквито са тук в белите държави и направят многогодишни договори..."---------------------------------------------------------------------------Бели заплати в бели държави се дават от (обикновено) бели хора.Къде слагаш дебелоглавото балканско *** *** ?!

211

Анонимен

преди 6 години

Няма кой да отиде просто няма учен народ. Тези които знаеме езици и сме с добро образование отдавна сме си били шута от Мутроландия! А и за тези стотинки няма кой да се навие да им работи по 12 часа. Освен да хванат някои селанки но пък те нямат образование и не знаят чужди езици. Иначе за чистачки ще стават. Ако направят заплатите каквито са тук в белите държави и направят многогодишни договори ще намерят персонал само за една седмица.

210

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 6 години

Видях наглед енергични, неуморни млади хора да работят на Сънито,но бяха така натъпкани със стимуланти, че не знаеха на кой свят сенамират. От такива "сервитьори" - пази Боже ! После се чудим защо незапомнено млади българи умират от инфаркт, инсулт и т.н.

209

Смешник

преди 6 години

Порвъдетего с трудови договори. Кой сервитьор го осигуряват на 3к . то само да се пише лесно. Няма пенсонер който взима пенсия под 1кч

208

Анонимен

преди 6 години

През работно време висите на компютрите, а искате високи възнаграждения.

207

Анонимен

преди 6 години

В. Симеонов ще им докара украинци и молдовци. Зер има вече директни авиолинии с Одеса. Обещаха им и виетнамци и индийци. В топли отношения сме с македонците, албанците и сърбите. Пазарът на труда е отворен.Бизнесът е устойчиво подкрепен и ще надгражда. Нали все за подкрепа и надграждане говорят.Ама подкрепа и надграждане за народа няма.

206

Анонимен

преди 6 години

Постоянно публикувате какво казал или обещал някой собственик на хотел, ресторант или завод, като оня ку-ку от Ловеч.Дайте интервю с някой сервитьор, барман, камериерка или бачкатор, който да разкрие другата страна на нещата. Да видим какви са РЕАЛНО заплатите в бранша, как се работи, по колко часа се работи през сезона, какви договори се подписват!Тоя рев за кадри в туризма е като плачът на Янка Такева за учители, които уж ги няма, пък то пълно с безработни учители.

205

Индоевропейски викач

преди 6 години

А милионите индийци и виетнамци, дето вече стягат бохчите да идват и да бачкат в България, запознати ли са какви заплати са им приготвили, или ще ги изненадат приятно като дойдат тук, на място?

204

Анонимен

преди 6 години

НадЕниците ли са по 3000 лв и 5000лв?

203

Чиновник

преди 6 години

"Всички си дават сметка, че ако не намерят кадри, сезонът е изправен пред тотален провал. Истерията се усеща в стотиците обяви за работа, които пълнят специализираните сайтове."А така, чудесна новина. След като от 20 години се гаврят с хората и не им плащат нормални заплати, сега е време да ядат дебелия. То не може добезкрай да се живее на чужд гръб.

202

ММ

преди 6 години

Тия явно възприемат чуждите работници като стока защото вместо да ги наемат на работа ги внасят. Ако не бяха толкова алчни работодателите българската младеж щеше да си е тука. Искат да говорят два или повече езика. Че кой говорещ добре два езика няма да си намери постоянна работа? Това което предлагат като заплащане е ниско и става въпрос само за няколко месеца.