111

Професор

преди 6 години

Държавниците от ранга на Ердоган са няколко: Путин, Орбан и Генерал Борисов. Други такива няма в съвременния свят. Държавници с визия за бъдещето, патриоти и дипломати.

110

До109

преди 6 години

Не става дума за вяра, а за факти.

109

Анонимен

преди 6 години

Голяма част, от модерната източна култура е повлияна по един или друг начин от инвазията му, включително религията и културата им..По-скоро е обратното. След походите му до Индия и най-вече след покоряването на Персия Александър е запленен от източната култура и възприема голяма част от нея.

108

Troll Hunter

преди 6 години

До 108 Искрено ли го вярваш, или просто си тролиш на воля.

107

Анонимен

преди 6 години

Истината е, че османците с идването си са донесли свобода на местното население изнемогващо под тежестта на болярския гнет. Премахнали са тежестта на военната повинност и задължението на крепостните да умре за местния васал борещ се да стане цар. Дали са възможност на всеки по буден ум да расте в администрацията и да се развива. Единствената империя в която можеш да се издигнеш до втори човек в империята благодарение на лични качества, а не на фамилна обремененост. Това дори и сега никъде го ням

106

45

преди 6 години

До 98 - Вярваш или не, Ал. македонски (ама сериозно ли - Ал. ???), допринася доста повече, за развитието на световната история. Голяма част, от модерната източна култура е повлияна по един или друг начин от инвазията му, включително религията и културата им.

105

Анонимен

преди 6 години

Браво на Ердо направи лирата от 1 лев на 40 ст. Много е успешен!

104

Анонимен

преди 6 години

Арабите, са били много добре, до момента, в който не се отдават напълно на религията си.Това, обяснете ми, как може, да дръпнеш толкова с математиката, медицината, астрономия и други, а после, за 1000 години нииииищичко свястно, да не изкопи - Ами вманиячаване в религиизна догма, която забранява работата с числа и мисленето, като цяло. Откъде знам ли - Пример Европа, в периода 500-1500 година, познат като "тъмните векове".А този, иска да ми връщата същите идеологии, които унищожиха османците .

103

vlady

преди 6 години

Имало е и относителна религиозна толерантност - в Европа по това време са се водили кръвопролитни войни между католици и протестанти и е върлувала инквизицията, потурчванията са били ограничени в определени райони за да не се губят приходи от данъци както и годни мъже за алтернативна военна служба.

102

Т Панаров

преди 6 години

Свинску ми йееее

101

vlady

преди 6 години

Османската Империя е била прогресивна за времето си социална държава - имало е официален жизнен минимум, всеки поданик е имал право на парче земя за ползване за да се изхранва, също е въведена първата в Европа система за алтернативна военна служба известна като ангария, имало е програма за образование и заетост девширме, завършилите успешно която са заемали длъжности в армията и администрацията, за младите жени е имало възможност да получат добро образование и длъжност в културните институции.

100

Анонимен

преди 6 години

Историята им не почва от Ататюрк, но не се знае, длаи нямаше да свърши с него.

99

гг

преди 6 години

ГЕРБ предаде България.Турците се готвят за инвазия към Балканите .

98

Анонимен

преди 6 години

До ...Мога, да ти кажа къде е на "Стали" държавата. А и помисли си, ако Вашингтон се бе провалил, дали нямаше, да е считан за предател и "диктатор" отговорен за смърта на стотици хиляди ?

97

...

преди 6 години

Епа да го кажем така! И хитлер е говорил такива неща и Стали и Пол Пот и Ал. Македонски и още мноого знайни и не знаини диктатори и императори! И сега де са!? И какво става с оправляваните от тях тогава територии!? Но пък за сметка на това мога а кажа колко милиони дори милиард души са отлетели от тоя свят в резултат на точно такива приказки! Така, че историята си знае своето!

96

Анонимен

преди 6 години

Турците са измекярско племе - още не са се извинили на българи и арменци за геноцида спрямо тях.Все едно, Меркел да говори ква силна била Турция по времето на Хитлер!Абсурд е

95

Анонимен

преди 6 години

И на Аспарухова тоже

94

Smej

преди 6 години

Прав е Ердоган. И България е наследник на Симеонова България. При всяка нация е така, когато има велико минало.

93

prokurora

преди 6 години

това козарче - Р-доган , дали му увира тъпата чутора , че защитава лития на политика противоречива на същността му! ТОЙ НИКОГА НЕ БИ ИМАЛ ТАКАВА ТРИБУНА ...и позиция на политик... в предвид че е *** , А не е от управлявалите династии в историята на "Османската империя" !!! Именно формата на управление на Република му е дала възможност , да се докопа до власт... очевидно не с интелект , а с харизма ..!

92

Anatoli73

преди 6 години

Toia genotsid I s tia kradlivi polititsi darjavatani e za nikade shepa xora kradat I iznasiat miliardi a mnogo goliama chast ot narodani ne vodiat normalen nachin na jivot milioni se iiznesoxa po chujbina tarseiki svoeto otseliavane