33

Анонимен

преди 6 години

Нищо ново под слънцето. Още през 50-60 г. на 20 век започна заличаването на българското село - ТКЗС и принудително изземване на земята, индустриализация в градовете и т.н. Останаха само бабите , които не могат да се размножават. И като мине някой $зелен* да ги заколи за 2 лв....А това с връщане на младите е поредният виц. С тая икономика къде ще работят? Безработицата ще скочи многократно.

32

Провалилата се БСП

преди 6 години

Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!

31

Йотова,

преди 6 години

Би трябвало да гледате мнго повече западна тв, защото и живяхте там : постоянно темите са тези: опустяване на селата, БЕЗРАБОТИЦА сред младежите: това е тенденцията: всеки иска да живее по-добре.Затова и българите отиват да работят, учат на Запад: искат ДА ВИДЯТ, защото им бе ЗАБРАНЕНО 45 години.А е и световна тенденция от 500 и повече години.Ето: и Вашите (мн.ч.- не само лично Вашите) деца следват и живеят в чужбина.Няма място за съжаление.Да вървим напред и да прогресираме!

30

Бай Оня

преди 6 години

Ами така е, като унищожихте икономиката и поминъка на народа, не се чудете. Тясна прослойка от новобогаташи, наречени бизнесмени, свързани с бившата БКП, подразделенията и СДС и ГЕРБ, и престъпници "мутри" си живурка върху трупа на България. Цялото развитие на България след 1989 г. е напълно сбъркано!

29

Анонимен

преди 6 години

Само животът на село може да изкара човекът от матрицата,или поне частично. Имаш ли двор, не те ли мързи може да произвеждаш всичко,а балъците нека тичат на Кауфланд.

28

Евала Гоше

преди 6 години

Аз каквото исках го казах. Кое не разбра? Омръзна ми от заключения и разсъждения. Дела трябват, дела!

27

До евала Гоше

преди 6 години

Явно искаш нещо да кажеш.Или просто участваш?

26

Анонимен

преди 6 години

Българското село изчезва, защото на хората не им се работи вече.Предпочитат да избутат 8 часа някъде и после по гръб пред телевизора в квартирата.Съвременните градове са едни клоаки.

25

Модерни

преди 6 години

Това е търсен ефект от поне 40-50 години насам. Като те заврът в една панелка и ставаш лесна плячка за властта, щото ако не ти осигурят работа и прехрана, ще умреш от глад. Ставаш зависим от системата.

24

Я помислете!

преди 6 години

Тия които унищожиха българското село и огромна част пратиха в панелните крайградски гета,дали ще ги признаете за виновни ,когато сле 10-15 години панелките почнат да се скапват./На места вече почнаха/ Е кой ще е виновен,тогавашните управляващи ли или тези които са ги построили и пратили два и половина милиона българи в тях.Смятате ли ги за жилища с бъдеще?Така стана и с ТКЗС и с АПК -експеримент който не работи Селянина дойде в града-с обувките пред вратата и тупането от балкона-селска класика

23

Евала Гоше

преди 6 години

Констатации, анализи, статистики и накрая едно голямо НИЩО... Мине-не мине някой ден и някой почва да констатира очевидното, ама виж да се направи нещо по въпроса - Тц... Що не ви таковам... таковата ...

22

Анонимен

преди 6 години

До Гоце 19Доколкото мога да съдя по "коментарите" ти, ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗЛИШЕН ТУКА СИ ТИ!!! Е, и още някой и друг дрендърски ***....

21

До 21

преди 6 години

Явно си малък,нямаш критерий и аргументи ,нямаш и жизнен опит за да напишеш нещо обективно или критично.Изказваш се на слабо време за неща от които хал хабер си нямаш.Днешното дередже е следствие а не причина ,младо.Проблема не е от 9 години.

20

Нов

преди 6 години

Яката дупара да не се чуди, ами да хваща мотиката и да си отива на село

19

До 16

преди 6 години

Не те знам на колко си .Ако си малък и си *** простено ти е.Но ако си на нормална възраст и не си спомняш какво направиха със селяните твоите другари значи си от ,,звеноводите" А помниш ли да си виждал по време на социализма звено от ТКЗС да е съставено от мъже? И то млади? Ами те бяха станали работническа класа а поостарелите баби копаеха и гледаха животни.От 50те до 80те години над 2милиона селяни в работна възраст се изнесоха по градове и градчета.

18

Анонимен

преди 6 години

Е нищо де докато ги привършиме всичките има още време. Гърбавите трябва да изкарат този мандат и следващият до половината и вече няма да има села. А и за какво ни са села? Нама ТКЗС-та няма животни няма производство на домати краставици картофи лук всичко това ни го внасят отвън. Така че селата напълно са излишни. То и от селата хората бягат в чужбина където си изкарват добри пари и живеят като бели хора. Познавам такива много може би над 200 човека които се изнесоха в чужбина.

17

ами

преди 6 години

Българското село много по рано щеше да изчезне,но имаше така нареченото жителство и всички деца от селата завършваха в града и се завръщаха,имаше и 3 години да работиш по разпределение след завършването....а сега е дИмокрация.....няма жителство,няма разпределение....

16

Гоце

преди 6 години

Няма нищо по- хубаво от това! Селската България- оная с нужника отзад, до прасито, огън да я гори!Хубаво стана, че нашето селско стопанство се разви толкова добре и толкова бързо, че направи всичси села, селяни и *** излишни!

15

Възрастен

преди 6 години

Българското село започна да се топи още след колективизацията,след като взеха земите на хората.Селянин без земя-???.Младите отидоха по градовете.Остана звеновода с каскета и звеното от бабички с мотиките.Позната гледка.Полека лека и те измряхаА АПКто съвсем довърши селото.Какво да правят младите хора там? Сега се мъчат с програми за устойчиво развитие да ги върнат ,но !?!?Селото което старото поколение помни,вече не може да се върне.Света вървя напред,а ние накриво и по старому-45 години.И сега.

14

ИЗЧЕЗВАНЕТО Е

преди 6 години

Гарантирано от демокрацията.