297

:)

преди 6 години

За Русия последните 70 години са години на пълен крах. Привидно добре развита, отвътре - силно проядена икономика. Руският БВП се сви за посл. 10 години до нивата на обикновенна китайска провинция. Русия е изправена пред избор: кой инвеститор да приоритизира? От изток напира Германия. От запад - Китай. И двата инвеститора са готови да извадят огронми пари и на части да изкупят цяла Русия - земя и хората. Руският император трябва да избере пред кого да се кланя за в бъдеще.

296

Жокер

преди 6 години

Правилно е казано- това е най важната битка с психологическо значение през войната. Руснаците разбират че могат да побеждават , а немците че могат да губят. Но генералното сражение е при Курск.

295

Анонимен

преди 6 години

Грамадни глупости пише в текста! Например - ,,На 2 февруари се предават и войниците от северната част. Те са арестувани от руските въоръжени сили.''Или пък там където пише, че Паулус изпратил по телеграфа съобщение на Хитлер! Все ми се струва, че е било радиограма!

294

:)

преди 6 години

След ВСВ Германия взема заем от плана Маршал, както и 4 мнл. турски работници. Започва възстановяването на немската държава. И понеже немците са силно мотивирани, с много добри вътрешно-личностни качества, разбирания, образование, днес Германия е сред топ икономиките в света.Немски пари стоят за ЕС и което Германия не можа да извоюва с войска, сега си го купува. Така например неските инвестици обхващат цели сектори в Русия. :)

293

Анонимен

преди 6 години

Италианската армия по времето на Мусолини била разкапана,понеже той притискал мафията и тя минала на страната на съюзниците,като сринала бойния дух на армията. Затова 30 000 англичани в Африка пленили 300-хилядна италианска армия почти без бой: какъв им бил проблема на руснаците тогава? Никакъв,казвам аз- ако там имаше Българска а не италианска армия,проблемите им тепърва щяха да започнат и нямаше да свършат,докато немците не си направеха коледна елха от мумията на Ленин!

292

юбералес

преди 6 години

Срещу 300 хил. Вермахт действаше 1,2 млн. съветска армия, което е 1:4. Това е доста по-малко от идеалното за Вермахта съотношение от 1:2. Главната стратегическа грешка на Хитлер беше, че не се вслуша в съвета на Манщайн да съсредоточи всички сили и да удари Москва.

291

до 309

преди 6 години

Има държава, която сама да се изправи срещу цял свят - Русия! Пробвайте! Тогава Русия не воюва само с Хитлер, а с цялата индустрия на Европа и какви ли не Вафен дивизии от 105 националности! Българите са били най малко!

290

олд мен

преди 6 години

Стига тьпи коментари младежи,войната е нещо повечеот ужас,но хубавото е че и след войните живота продължава.

289

Анонимен

преди 6 години

80% от жертвите на вермахта при Сталинград са от болести и замръзване

288

:)

преди 6 години

Явно *** е русофил, защото трие постове, които показват руските слабости.За това, за да ви напомня: Германия е икономически и военно по-силна от Русия. През ВСВ Германия води война на 3 фронта: източен (Великобритания), югозападен (Африка-САЩ), източен (Русия). Поради разпиляността на силите и, Германия губи войната, почти цялото мъжко население е избито, а заводите и са демонтирани и откарани в САЩ или Русия.

287

Анонимен

преди 6 години

Не знам дали тази битка е решила ВСВ, но е решила съдбата на българските евреи! Нашите фашаги тогава са разбрали, че ще ядат хурката и постъпили долу горе правилно!

286

Анонимен

преди 6 години

Хитлер е бил пълен *** във военно отношение. Разбира се, няма как сама държава да се бори срещу цял свят, но интересно е да си представим развитието на военните действия, ако в тях не се беше месил онзи маниак. Немската армия е имала колосално техническо превъзходство, иновативни тактики и блестящ генералитет, нямащ нищо общо с нацистката идеология.

285

Анонимен

преди 6 години

А колко време се опряха на Хитлер другите велики народи и държави? Поляци, чехи, френци, гърци? А Българите направо капитулирахте без бой! Сетне се чудите защо цял век по късно Западните демокрации ви нямат доверие! Факт! Един път Първа световна - не ви дойде акъла в главата, сетне пак и сега пак!

284

:)

преди 6 години

През 9-ти век е първата руска инвация срещу България. Притисната от две страни (Византия и Светослав Тертер), България губи битки, накрая се налага византийския император да дойде да набие Светослав Тертер (убит при последната обсада), за да възстанови българските граници.Следващите руски владетели имат множество атаки отново, което отслабва България и накрая тя пада под 200 г. византисйко робство.Руската намеса за България води до загуба на държавността.

283

На 20 януари 1943

преди 6 години

На 20 януари 1943 година, 8-*** италианска армия е напълно разбита. В Сталинград. От 240 000 войника, 210 000 са убити. От Червената армия.

282

Анонимен

преди 6 години

Велики,колко да са велики.Руснаците владеят една пета от сушата и всички опити това да им се отнеме завършват с крах.

281

юбералес

преди 6 години

99% от доставките на нефт за червената армия идваха от Баку, по Волга през Сталинград. Задържането на Сталинград до есента на 1943г. щеше да доведе до капитулацията на червената армия Според съветски експерти само 150 хил. души не са достигали на Вермахта да задържи Сталинград. Малко преди това Борис отказа на Хитлер да изпрати 300 хил българска армия на източния фронт. Кой на кого дължи своето освобождение?

280

Анонимен

преди 6 години

От Велика България днес е останала Велика ***.

279

Анонимен

преди 6 години

Болните мозъци русофили се надпреварват да мият краката на масовия убиец-социопат Коба!Типично! Сина на обущар проправил си път към върха с планина от трупове...извършил първото си убийство на крехката възраст 18г.( застрелял шведски инженер) любимо хоби -- да залива с бензин лалугери, да ги пали, и гледа как се гърчат! 23.06. го "изненадва" в дачата му в подмосковието - където очаква ЦК да го осъди на смърт за предателство! Болшевишките пaчaвypи у нас се надпреварват да му лижат г..за! Типично

278

Анонимен

преди 6 години

Хитлер не е искал да спечели войната,та си е заглобил армията из тия коптори- ако ги беше отминал транзитно,щеше да стигне Китай и да удареше Москва откъм Урал. В тоя незначителен град е убил цялата инерция на своята армия- ако не го беше направил,нямаше да има спирка за нея до крайната победа над фашизма-сталинизма.