199

Реалист

преди 6 години

Защо умишлено премълчавате, че идеята за Балканска федерация я пробутва Англия още август 1944 г. в Кайро. Тогава все още сме Царство България. Дори ни предлагат да ни окупира Турция за да сме се спасили от Червената армия, на което Стойчо Мушанов заявява на англичанина. НЯМА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК, КОЙТО ДА СЕ ПОДПИШЕ ПОД ТОВА ТУРЦИЯ ДА НИ ОКУПИРА.

198

Анонимен

преди 6 години

ето какво представляват комунистите! *** и руски агенти! И да не ми говорят за рая, какъв напредък и икономика имали и т.н. - поредните лъжи!

197

Анонимен

преди 6 години

ЧЕТЕТЕ ТОВАРИЩИ! А НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ ТИТО Е ИЗПОЛЗВАЛ АМЕРИКАНЦИТЕ! И ТИЯ ИЗЛЯЗОХА ПО- ПИЧОВЕ ОТ НАС!

196

Анонимен

преди 6 години

Комунистическата идеология е смърт за нормалния човек. В България това важи с двойна сила. Нашите неграмотни комунисти след 9.09.1944 г. избиха хиляди богати и образовани хора , само за да им откраднат имотите . Такава диващина никъде по света не е имало . Г.Димитров предлага на Сталин да станем федерация с Югославия , а Тодор Живков направо подписа да станем 16 република на СССР . Нашите комунисти са най гадните от целия свят .

195

бай иван

преди 6 години

"Тито изпраща заместниците си Едвард Кардел и Милован Джилас, към когото Кремъл изпитва остра неприязън заради изказванията му срещу масовите изнасилвания и грабежи, извършени от Червената армия в Югославия по време на наскоро приключилата война с Германия."Т'ва се казват освободители...

194

Анонимен

преди 6 години

Берлин ме ужаси. Ние унищожихме един добър народ и сме на път да го заменим с диви монголци. След това цяла Европа може да стане комунистическа. Разказаха ми, че през първата седмица след падането на Берлин всички жени, които се опитвали да избягат, били убити, а тези, които не се опитвали да бягат, били изнасилени.Генерал Джордж Патън в писмо до жена си, пет месеца преди да загине в автомобилна катастрофа при странни обстоятелства.

193

Анонимен

преди 6 години

След съветското освобождение в Белград се извършват най-масовите разстрели и убийства, които градът е преживявал в историята си Първата вълна от репресии без съдебен процес са избити повече от 10 000 души в Белград, гробовете на които са все още неизвестни.

192

Циник до 227

преди 6 години

Ръб , имам малко хранителни отпадъци... ела се наяж! :-)Останалите носталгични текезесари под мен - така и ще си идат - търсейки виновни за собствената им нищета и мизерия!Какво да се прави - така ги е възпитала партията!

191

Анонимен

преди 6 години

Батальон от югославската армия изпраща девойка на доклад в щаба на съветска дивизия. Момичето е изнасилено многократно от руснаците. По време на посещението си в Москва, Тито и Джилас повдигат този въпрос пред Сталин, но той защитава насилниците: не ви ли е жал за нашите войници изминали хиляди километри позабавлявали са се малко ( по спомените на Джилас).

190

Анонимен

преди 6 години

Тоз *** на снимката нямаше ли кой да го разтреля още тогава???

189

КраварятОтФашингтонъ

преди 6 години

До АнонименА Вие кък превеждате думата " каубой " на български ??????????????????? Краваръ разбира се !

188

Анонимен

преди 6 години

Ако се беше осъществила тая Балканска федерация, всички проруски български комунисти щяха да са избити по комунистическите лагери и днес нямаше да имаме фашистки путинисти.

187

slovenia

преди 6 години

Бедата ни е,че тези,които обвиняват комунистите са неуки и третополови.Ето как с какви именахората наричат демократите в един град-Пиян Патаран,Туту,Кус,Касандра,Овцата,Шута,Бичме,Талпа...

186

Анонимен

преди 6 години

Добре че не сме станали, иначе и нас нашите американо брадърс щяха да поздравят с демократик бомбички, а ние и без война сме като след война.

185

БЕРИЯ

преди 6 години

Статията е между две истини ! Защо името на Трайчо Костов се споменава само като делегат от българска страна в Москва, а за процеса срещу него -нищо ?Идеята за Балканска Федерация е на Трайчо Костов, но Сталин като погледнал картата и видял какъв огромен Съюз се оформя и от страх да не се получи подобно нещо, започват репресиите. Все пак и при Западните държави и на Изток е известно правилото "Разделяй и владей"! Трайчо Костов е искал да направи нещо подобно като ЕС сега !

184

Анонимен

преди 6 години

zashto vsi4ki se obediniavat ?!?!?! znaete prikazkata za obedinenieto.... Togava e triabvalo da stanem edna goliama darjava na balkanite , no nikoga ne e kasno !

183

Анонимен

преди 6 години

За малко югорепублика, а сега сме източно феотдалство...

182

НЕ ХРАНИ ТРОЛА

преди 6 години

Ако не пуснат нещо такова зелените толи ще измрат бе!

181

Анонимен

преди 6 години

Интересна новела, по исторически мотиви. Освен клоко лоши по американските стандарти за демокрация са били тогава, не откривам какво друго е искал да ни разкаже автора?! Това сега новина ли е или фекална новина? И защо ни в клин ни в ръкав се появи сега?

180

Циник до Зозо

преди 6 години

От 44 насам - България стагнира !!Всичко заради другарите!