101

промо

преди 6 години

когато няма държава, това се случвва работещи бедни , после защо нямало лекари, мед.сестри, учители , военни и т.н. ми щото дават в някой браншове ИТ- големи заплати, а в други ПРЕКАЛЕНО НИСКИ

100

Един от Северозапада

преди 6 години

До84. Знаеш ли колко наистина кадърни, и инженери и други съм виждал през живота си? Борбени, пробивни, мислещи, че с труд и кадърност всичко се постига? Знаеш ли какво стана с тях? Заминаха си на няма и 55 от тоя свят, инфаркти, инсулти, притеснения, от "партийното, профсъюзно и държавно ръководство".Държавата ги изстиска като лимон, и ги захвърли. Малкото, които останаха, едва кретат, или са в черния бизнес, или са почти фалирали.Държава на далаверджии и мошеници сме, не лъжи народа...

99

Анонимен

преди 6 години

"обслужващият персонал"... Тоя ми е ясен, всичко е станал, но човек не е станал...Ти отиди така се изразявай в някоя друга държава и ще те изгонят като мръсно коте.Едни балканци отишли в Швейцария и ги питаха "Колко време ви трябваше за да започнете да се държите като швейцарци?" и тези отговориха "Ами никой не ти дава време. Ако от първият ден не се държиш както трябва и ще те изгонят."Та така драги ми ентелектулци.Изродени продукти на една изродена система - комунзАм.

98

до 96

преди 6 години

Не съм искал да се изтъквам пред никого, особено пред хора, които не познавам. Просто казах, че в IT сектора и междурнародните компании да се укрие някакъв данък или осигуровка е немислимо. И, повярвай, знам, че 10% ДАНЪК (не осигурковки и други удръжки) са 1000лв. от 10к.. Знам какво съм казал. Мислиш, че няма такива хора в IT сектора ли? Лъжеш се- погледни новите луксозни автомобили и, че в тях няма само съмнителни мутри, и се замисли пак.

97

Анонимен

преди 6 години

Комунизмът научи хората,че да се работи е срамно ("Учи мама за да не работиш"). И затова сега всеки гледа да не работи и се подиграва на тези,които работят.Няма как да има държава без всички професии.Не може всички да са само и единсвено "меринджеи",макар че от новобългарите вече какви "меринджеи" може въобще да стане е друг въпрос.И тези дето се надуват, че са нещо си са ясни.Има и свестни хора,но са малко.Интересно как ще я карат "меринджеите" без лекари, учители, шофьори, чистачки и т.н.

96

ДЪРЖАВА КЕНЕФ

преди 6 години

До наблюдателМНОГО СИ ПРАВ...ТАКА Е

95

наблюдател

преди 6 години

Ако никой не склонява да бачка за малко пари,всички заплати ще се вдигнат...ама това няма да стане нивгаш. Гледам в Пловдив се построиха десетки чужди фарбики,цехове и заводи на чужди фирми само. Старите Пловдивчани напуснаха държавата и емигрираха,и тези фарбики сега издърпаха селяните от Хасково,Смолян,Кърджали и Пазарджик със 500 лв заплатки. Честито на новите роби!

94

до 93

преди 6 години

Не само, че мога да забия гвоздей, ами си построих цяла къща сам и майсторя всичко сам от дете- хоби ми е (къщи, автомобили, реставрация). Недей да съдиш по хората без да ги познаваш. А трудът на обслужващия персонал неслучайно е нископлатен по ЦЯЛ СВЯТ. Това не е професия. Това е черен труд, който е нисколатен. Никой не е казал, че го омаловажавам- напротив. Хора трябва да има завсичко. Пазарна икономика. Едни искат кариера и охолен живот, други- мързелуват и сервират питиета.

93

до 81

преди 6 години

Тези с ,,четри цифрените данъци" не висят по форумите и не парадират с това .А такива мечтатели като теб се изказват но видимо не са запознати с данъци и заплати.Нищо мечтай,но и учи и се образовай.

92

Един от Северозапада

преди 6 години

До БУНАК СИ ТИ,87 Инженер в Италия-5000 евро, в България-едвам 1000 лева, чисти, в нашия край.Същата специалност. Да не говорим, че уж прехвалените тамошни висококвалифицирани специалисти мигат на парцали пред елементарен технически проблем, няма ли компютър пред тях...

91

ДЪРЖАВА КЕНЕФ

преди 6 години

КАТО ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ПЛАМНАЛ И КАТО ВСИЧКО Е ЗЛЕ--( ОПОРНИ ТОЧКИ ) НЯМА ДА МЕ ЗАКАЧА ЗА НИЩО ТАЯ ДЪРЖАВА,ДА СЕ СЪОБРАЗИ ЧЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ПЛАМНАЛ..И АЗ СЪМ ПЛАМНАЛ,,НЯМАМ ПАРИ ЗА ДАНЪЦИ..КОГАТО ИМАМ ПАРИ ТОГАВА ЩЕ ПЛАЩАМ,,ДО ТОГАВА ДА НЕ МЕ ЗАКАЧА..И БАЙ ДА УЕЙ..КАК Е ПЛАМНАЛ СВЕТА ? КАТО В ХОНГ КОНГ,ШВЕЙЦАРИЯ,СИНГАПУР,ЛЮКСЕМБУРГ,ГЕРМАНИЯ,АВСТРИЯ,ДАНИЯ,НОРВЕГИЯ,АВСТРАЛИЯ,КАНАДА,ШВЕЦИЯ,ФИНЛАНДИЯ,ИСЛАНДИЯ И ПРОЧИЕ ЛИ ? ДА...И НИЕ ПУШИМ ЦИГАРИ КЕНТ И ДЪВЧЕМ БОНБОНИ КИТ КАТ

90

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 84Престани да подценяваш труда на бармана, сервитьора, продавачката и т.н. Това е труд, който генерира определен оборот и ПЕЧАЛБА. Като всеки труд, носещ приходи, той трябва да бъде заплатен. Да не мислиш, че в реалния сектор нещата падат ей- така наготово от небето?!Престани да омаловажаваш труда на хората!Знаем, че си голямата работа, ама едва ли можеш да забиеш 1 гвоздей.

89

До 84

преди 6 години

Браво! Точно в целта ,това е истината.Ако си млад човек и мислиш така се надяваме да има повече такива като теб. Така ще просперираме а не с реване и псувни. Явно има разумни и мислещи хора,а не само лигльовци с грешна самооценка,на които всички са им виновни и те ,,страдат".

88

Един от Северозапада

преди 6 години

Ало, профсъюзите, къде дремахте толкова години? Вие сте изтривалка, с която си трие мръсните крака и правителство, и бизнес.Мокрия печат, който узаконява решенията им, винаги сте съгласни, стига да купят правителство или бизнес когого трябва от ръководството.Какво ревете сега, като бит гей? за това положение, за което пишете, и вие сте виновни, солидарно със правителство и бизнес.Нямало производителност в страната ни ли? Нямало кадри? А какво търсят тук чуждите "Инвеститори"? Евтини кадри, данъц

87

До 81

преди 6 години

4 цифрени за година обаче. Някой бърка данък, осигуровка и пр. Данъкът си е плосък от много години и си е 10% :) Осигуровките пък си имат таван. Ама хайде стига уроци по ТРЗ

86

АНТИ

преди 6 години

Високи сини планини,с жестоко сечени гори,мутро-капиталисти питай-Кой е виновен за фалита ?Ти чакаш евро-бъднини,не става с днешните крадци,а чернозема ни - земята,друг ще владее, дай нататък !

85

"-"

преди 6 години

Какво е това заглавие на тази статийка, бе!Дра---скачът й не знае ли, че заплатите на българите са едни от най-ниските в Европа, а цените на стоките и услугите у нас са като западноевропейските.Като прибавим ипотечните заеми и отглеждането на 1 или 2 деца и става "леля си тра--кало".За пенсионерите да не говорим, ако децата им не изпращат пари от чужбина свършено е с тях.Или може би драс---кача на статийката живее в някоя друга алтернативна Вселена или друго измерение???

84

...

преди 6 години

Бачкам в МАНДРА. Произвеждаме по 7 тона мляко на ден преработка..дебита среден на ден е даден по стандарт да се прави по 3 тона,но ние правим по 7 тона..моя колега от Бохолт Германия произвежда днеска 3 тона и работят по 7,30 часа на ден.Аз работя средно между 12 и 14 часа на ден.Моя колега от Германия взима 3500 евро заплата,а аз взимам 450 евро.Работя средно ДВОЙНО и ПОЛОВИНА повече от него като ПРОИЗВОДСТВО и ДВОЙНО като работно време..Той бачка на 5 дневна седмца,а аз на 6 дневна,Ясно ли ти

83

Анонимен

преди 6 години

Добре, че са IT специалистите, че да има някаква средна класа въобще в България.Ако остане на бачкатори като мен тази държава го е закъсала.Вече започнаха да се образуват класи в България, парите вече са фактор, защото се появиха хора с честно спечелени пари и вече харчат, ходят по чужбина, купуват апартаменти, земя.А бедният човек си купува само хляб, дрехи и плаща сметки.

82

До 79-държава кен

преди 6 години

Колкото повече са такива като теб,толкова такава ще ни е държавата. Варианта с ,,***"остана в соца,но мисленето и мързела продължават да виреят.А ти като общ работник /езика ти е такъв/ какво повече искаш да ти ДАДАТ?Целият свят е пламнал от проблеми,никъде НЯМА ИДЕАЛНО и да наречеш страната си ***,значи просто не я заслужаваш и ще си останеш зъл и примитивен в собственият си ***.