33

Анонимен

преди 6 години

Един език една нация.

32

Анонимен

преди 6 години

Цяла основното население в цяла Румъния е с български произход,дори в Молдова са били по-малко българите.При идването на османците на Балканите и битките с тях,част от българските боляри попадат под унгарски васалитет,други са самостоятелни или васални на османците като Владислав Цепеш(Дракула),в началото на 18 век започват да навлизат разни шпиони и през 1865 година губят свободата си,насилствено се налага латински език,заменящ българския език от французите,на които са подчинени и днес.

31

Анонимен

преди 6 години

До 34 НАЗВАНИЕТО ТАТАР ,Е ПОНЕ ОТ 6-7ВЕКА ,РУСНАЦИТЕ ТАКА СА КАЗВАЛИ НА ПОВЕЧЕТО ИЗТОЧНИ ПЛЕМЕНА. ТАТАРИ ИМА ВЪВ ВОЛОЖКА БЪЛГАРИЯ, В КРИМ,КАВКАЗ,УЗБЕКИСТАН,КАЗАХСТАН И В ДРУГИ РЕПУБЛИКИ. НЯМАТ ОБЩ ЕЗИК!

30

Анонимен

преди 6 години

Татарите се появяват като нация по време на Ленин,за една нощ,с декрет издаден от Ленин.Много волжски българи са превърнати в татари насилствено.Тази политика на Ленин е продължение на по-предходна история от царство Русия.И е изкуствено създадена нация.Татари е другото название на монголите,които се смесват с местното население,които са завладяли за кратко(около 2 века) в тези територии.

29

Стамат

преди 6 години

На молдовците им липсва само един ПРАЙД!

28

Анонимен

преди 6 години

До 25 Първите които се изселват в Русия са добруджанци,като дар получаваме кримски татари.Дори в Кюстенджа не сме били мнозинство,поради голям брой гърци и гъркомани.В Тулча сме били мнозинство ,и там е първото самостоятелно бг управление ,а не както ни лъжат в Свищов , където руските войски влизат по-късно!

27

Късно живееш ,бе..29

преди 6 години

Молдова вече е при Мамалигата!Връщане назад --нема и не може да има!АМЕРИКАНОТО ВЕЧЕ СА ТАМ!

26

ХА,ХААААААААААААААА

преди 6 години

"КРИМСКИТЕ ТАТАРИ" ...ИЗОБЩО НЕ СА РУСНАЦИ ,БЕ..ХА,ХА,ХАААААААААА...ДА НЕ СИ СЕ ОБЪРКАЛ НЕЩО......??!!!!ЗНАЕШ ЛИ , КОЛКО ГОДИНИ РУСИЯ ВОДИ ВОЙНА ЗА ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА КРИМ...??!!/..4-ПЪТИ ВЛИЗА В БЪЛГАРИЯ ....ЗА ДА ЗАПЛАШВА ТУРЦИЯ, КОИТО СА РОДА С ТАТАРИТЕ.../

25

Анонимен

преди 6 години

До АнонименМОЛДОВА НИКОГА НЯМА ДА Е ЧАСТ ОТ РУМЪНИЯ АКО ЩЕ ФРАНЦИЯ ДА СЕ РАЗЧЕКНЕ ОТ ЯД. ФРАНЦИЯ НЕ УДЪРЖА НА ДУМАТА СИ И ТОВА РЕШИ НЕЩАТА.

24

Анонимен

преди 6 години

До 22 Много не са ти ясни фактите от историята!Сърбия е с Русия само,когато има интерес от това.В Руско-турската война от 1877-78г.,отначало отказват да помагат на руснаците.Впоследствие,като виждат ,че руснаците печелят войната бързо се включват ,като окупират ,Западните крайща на БГ земи. На Берлинския конгрес са претенцийте им са подкрепяни от Австро-Унгария,която не е искала България, държава с руско влияние да владее Поморавието и долината на Вардар.Дори след конгреса сърбите са недоволни

23

Анонимен

преди 6 години

Трябва да се пукне циреят и всеки да отиде там където му е мястото: Молдова към Румъния, Трансилвания и Закарпатието (сега украинско) - към Унгария, Волин и Лвов - към полша, Приднестровието - към Русия (и Крим, но той вече си е в Русия), Македония и Западните покрайнини - към България и пр. и пр.

22

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 21И понеже българите в Северна Добруджа са около 1/3 и значително под 50%, султанът определя територията като част от "българското землище"?Де, гиди, мокри *** !

21

Анонимен

преди 6 години

До 22 Нападнала ни под собственото си давление с кредит от Австро-Унгария,която умело им насочваше шовинизма към нас и Македония,само за да не гледат към Войводина и Босна.Именно Австрийците заплашиха Батемберг ,че ,ако влезем в Ниш ,ще се бием с австроунгарската армия.

20

Анонимен

преди 6 години

СЪРБИЯ ВИНАГИ Е БИЛА РУСКА КУ"ВА И Е РАБОТИЛА ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ!СПОМНИ СИ 1885г.---КОГАТО НИ НАПАДА ПОД ДАВЛЕНИЕТО НА РУСИЯ!ДАДОХА ИМ МАКЕДОНИЯ --ЗА ДА ЗАДОВОЛЯТ СТАЛИН И ДА НАКАЖАТ БЪЛГАРИЯ , ЗАЩОТО ФЮРЕРА НИ Я ДАДЕ ЗАЕДНО , СЪС СЕВ.ГЪРЦИЯ!ЗА СВЕДЕНИЕ --НИЩО ЛОШО НЕ СМЕ ВИДЕЛИ ОТ ФЮРЕРА!/...Даже ни прости , че не си дадохме евреите.../

19

Анонимен

преди 6 години

До 19 Българите в С.Доброджа не са били 50%,още по-малко пък румънците! Българите около 1/3, румънците 15-20%Нито един етнос не имал мнозинство,освен българи и румънци,там е имало турци,кримски татари,черкези,роми,по морските селища гърци.Не може да бъде оправдание,това,че някой ти е взел нещо и ти ще постъпиш по същия начин.В интерес на истината те отначало отказват и протестират,но се усещат,че областа има удобни пристанища ,които бързо заселват!

18

Анонимен

преди 6 години

А българите в източните Родопи май не забелязват че живеят в Турция. Но според Слава Севрюкова, ще дойде време да го забележат. Само да не са силно залисани да гледат в чужди паници, както обичайно правят.

17

Solar Power

преди 6 години

До Съвсем нормално!"По точно взеха им Молдова" а ги обезщетиха със Северна Добруджа където населението е било смесено 50/50."Това направиха руснаците. Франция пък даде беломорието на Гърция, а Сърбия беше поддиткната от Германия/Англия да окупира македония. Добре,че с турците си направихме мир.

16

Българин

преди 6 години

От време на време в България виждам и българи..поровете не ги броя ...

15

ААА

преди 6 години

А за Българската Житница и устието на реката към Черно Море ? КОНСТАНЦА? Цялата тази ЗЕМЯ?

14

Анонимен

преди 6 години

До 8 Ако румънската армия просто трябва да влезе в Молдова,то защо да не направи това и унгарската в севрна Трансилвания?