22

Гюнтер

преди 6 години

Истинаъа е такава!бпц,ръководена от доносници на комунистическата партия.Изключение прави първия ром владика кИприян,който е толкова разюздан хомосексуаллист че се е наложило да го изритат от щатите заради "хобито"му.Свещенници,алчни,тарикати,нагли,в много от случаите психически въобще неУред,използвайки вярата на хората за облаги,пияници и развратници.Така наречените мОнаси,там вече е концентрирано всичко що Христос е рекъл че е гнусно и долно.Алчност,извратения,содоомитство,скотоложство и луди

21

17

преди 6 години

Нима в Новия Завет ,апостолите са били на заплата за Богуслуженето си?И те са работили.В Стария Завет свещенослужителите са се изхранвали от десятъка внесен в църквата като животни , плодове...Даром сте приели ,даром давайте!!!Алелуя!

20

Анонимен

преди 6 години

Комунистическата "църква" щяла да остане без комунисти.

19

Анонимен

преди 6 години

Най-страшното на комунизмът е това, което идва след него.

18

Анонимен

преди 6 години

да се махат, на никой не му трябват мързеливци и ***.

17

Анонимен

преди 6 години

В смисъл, че в Турция мнозина от ходжите и имамите са гейове.

16

Анонимен

преди 6 години

Те и в Турция се чукат по джамиите ходжите и имамите, ама за това не се говори много, много. Но се знае.

15

Анонимен

преди 6 години

"БПЦ" е най-богатата организация в България. Притежават имоти за които се знае. Целият площад пред църквата "Света Неделя" е техен. Всичко там е отдадено под наем. Да не говорим за другите им имоти. Те сами се издадоха, като казаха навремето, че "синият синод" им е взел 10 % от приходите и ставаше въпрос за някаква колосална сума. Въпросът е, че пари за ремонти и поддръжка на църкви нямат, но пари за коли и лукс имат. Всичко отива в определени джобове.

14

Анонимен

преди 6 години

Ясно! Подготвя се информационно почвата Бойко да ги инвестира за Коледа с по една тройна заплата!

13

Анонимен

преди 6 години

Ако не е Турция и имамите са го закъсали. И там няма пари. Турците в България имат един лаф "Имама най-много се радва на погребение", защото ще падат кинти.И имамите и равините всички са били хора на ДС. Само дето явно при евреите и при *** това не е проблем явно. Няма там нравствени принципи. При християните е проблем, но за жалост мнозина не го разбират. Не може да служиш на двама господари.

12

Анонимен

преди 6 години

Те със същия успех могат да заминават на гурбет строители и без да са завършили семинарията. Не е много правилно да се пише, че има недостиг, след като няма и особено търсене. Църквата все по-малка роля има в живота на хората и ще продължи да намалява.

11

Гого

преди 6 години

Има много истини, но и много неистини в материала. Заплатите на свещениците не идват от Синода, а от съответните епархии. И определено не живеят само с 460 лева, в някои енории си делят по няколко хиледарки на месец, отец Мина от Св. Неделя си докарва до 7000 лв на месец. Някои монаси мизерстват, а други са с най-скъпи коли и телефони, живеят лукс, слагат си джакузи в банята. Допълнително отблъсква и ***, почти всички епархии вече се управляват от гейове, в манастирите - оргии :(

10

Анонимен

преди 6 години

Тия същите мълчаха като хората отиваха да берат ягоди, сега кризата ги удари и тях и почнаха да надигат глас Га ядохте суджук ни ривахте, а.

9

риторично

преди 6 години

Няма ли да внасят от Украйна и Молдова?Тоя глад за свещеници да не е като оня глад за МЛАДИ учители, за да се напълнят ВУЗ-овете?

8

Анонимен

преди 6 години

От една страна са комунистите "епископи", монасите пък са като "Баба Гуси", какво им е на тея християнското?Има ли някой който да не е комунист и гей в "БПЦ"?

7

Анонимен

преди 6 години

Правилно са ги подгонили едно време комунистите! Тва е страшна напаст!

6

Анонимен

преди 6 години

Тон Тодоров и Валери Далавери са подходящи за отци!

5

Анонимен

преди 6 години

Йончева е виновна!

4

Тунеядци ли са

преди 6 години

Какви са тия измамници бе, а за врачки има ли недостиг що лъжете слабите хора с тези религии а!?

3

Анонимен

преди 6 години

"БПЦ" с червените комунистически "епископи", с доносниците на ДС, с тези, които са слугували на антихристката власт и не се и каят за това. Защото покаянието им трябва да е публично. "Църква" без вяра в Господа Иисуса Христа. Всичко им е лъжа и измама на тея. Затова съм в ГОХ Елада, гръцките старостилци, които са регистрирани в Гърция, но в България им е забранено, защо по Конституция в България има "само една православна църква" и това била "БПЦ". Насила в червената "църква" няма да ме вкарате.