60

Циник

преди 6 години

Стига сте мрънкали бе! Българина си го представете като брашнян чувал - докато може да издаяни - бачка .... плаща данъци...а грохне ли...ДА СЕ ОПРАВЯ САМ! На държавата не и трябват инвалиди! Предлагам - да направят подразделения към ветеринарите - при установяване на инвалидност - такива българи да бъдат "хуманно преспивани" да не са бреме за държавата - нещо като социален брак!А ромите да получават решението от ТЕЛК при показване на документ за повече от 2 чаавета!

59

Анонимен

преди 6 години

Защо се мъчите да разсъждавате как инвалидите щели да минат шест комисии. Целта въобще не е да минават през комисиите, а да не успеят да минат и да се откажат. Така ще им вземат пенсиите. Всичко се прави за да може държавата да прибере парите за инвалидност от хората. Интересно през колко комисии ще минат тия, дето получават партийни субсидии. Там парите въобще не са малко - около 200 млн. лв. за мандат. Що не заформят един мандат за най-високите субсиди в Европа - българските?

58

Анонимен

преди 6 години

Радев, съвецката марионетка какво ще направи за отрудения и окраден български пенсионер? НИЩО! Радев е излишен - УВО бе, Радев, връщай се на село, предател!

57

Helleborus

преди 6 години

Та това обикаляне единствено удължаваше времето за заминаване, до един месец. Само социалните имаха две седмици за отговор. През което детето може и да си отиде от белия свят. Тези мерки ги взеха след като бащата на Мануела проигра даренията, ама те са били в лични сметки, предполагам. Та това е пример за чиновническа загриженост, без никакъв смисъл, дано пак да не е нещо такова. Вероятно ще работят по епикриза, не могат да накарат един човек да се преглежда сто пъти.

56

Helleborus

преди 6 години

Навремето се мъчеха да защитят така дарителските сметки. Наредиха банката да няма правото да преведе парите, без позволението на съдия, съдията без позволение на социалните, а социалните без позволение от нотариус. Всички тези институции, обаче, родителят обикаляше просто с една покана от болницата, а реалната защита се извършваше пак единствено от банката- понеже прави преводи само до болници и летища. Но всички зависимости по веригата бяха всъщност незаконни, банка да подчиниш на съдия и т.н.

55

Анонимен

преди 6 години

Пак ще харчим същите пари, само че вместо инвалиди ще храним здрави членове на медицински комисии. Много по български е тази реформа. Иначе, наистина болен човек едва ли ще доживее окончателното решение на шестте комисии, ако въобще физически може да издържи на цялата процедура. Знам каква бюрокрация е в момента получаването на едно безплатно лекарство на възрастен човек. Трябва да мине през комисия, два пъти през здравната каса, един път през личния лекар и още веднъж до аптеката. Безумие!

54

истината

преди 6 години

работещите в ТЕЛК са най-големите престъпни групи в страната.

53

НЕ РОМ

преди 6 години

с пет заболявания, минах телк, не давам подкупи , дадоха ми под 50 %, а Петър във варнае фалшив инвалид, цял ден кара колело, но уж не може да си движи единият крак, Георги *** няма трудов стаж, фалшив инвалид е, в с.Любен Каравелово Варненско иманад 500 фалшиви инвалиди-роми разбира се, затова мразя България.

52

Анонимен

преди 6 години

Практиката работещ инвалид трябва да спре. Човек или е инвалид или не е. Или може да работи или не може. Така мнимите инвалиди ще се откажат от такава пенсия. Познавам инвалиди които никога през живота си не са пили лекарства. Дори по рецептурните книжки ще го установят комисиите. А да минава на комисия човек с ампутирани крайници е цинично, съмнение, че може да са му пораснали ли?

51

Радев е излишен

преди 6 години

Да орежат парите на безполезния Радев и неговият антураж, да спре да харчи народни пари за безсмислени командировки и празни речи, ще има за всички пенсионери в Бг поне по 20 лева отгоре

50

с 300 в час

преди 6 години

6 комисии, тези наред ли са? И то пари пак няма да има като ги вземат от баш инвалидите.28 области по 6 комисии по незнайно колко души в комисия по еди колко си пари на човек заплата, е, смятайте-още едни лапачи. От социалното министерство добре са го измислили,пък и така сулю и пулю ще е на държавна заплата.Че сегашната система не става е ясно,но това е вече върха и как човек няма да се иска да се махне от тия проклет-и управляващи и държавата?

49

до 56

преди 6 години

Да защитаваш завряния зет си е заболяване. Взимай мерки докато е време!

48

НЕ ПИПАЙ ЕЛЕКТОРАТА

преди 6 години

Тра, ла, ла... Преосвидетелстване трябва да минат всички хора с увреждания, понеже има 1 милион инвалиди в БГ. Не го казвам с лошо, нуждаещите се наистина трябва да получават достойна и адекватна помощ от държавата. Проблема е, че поне половината от получаващите инвалидна пенсия в БГ са си платили за това. Повечето от тях са роми. И поради това съм сигурен, че ПРЕОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ НЯМА ДА ИМА. Никой не иска да закача ЕЛЕКТОРАТА.

47

Анонимен

преди 6 години

Искам минималната пенсия за е 1200 лв, къде си бе, Радев, съвецка марионетка на конци, забавляваш ли се с нашите пари в Америката?

46

Анонимен

преди 6 години

До Някой - да вземе тоя твой познат да ти намери и на тебе една, две работи, та да се кротнеш и да спреш да хейтиш по сайтовете! ти вече и сигнал си пратил до ной, да земеш да минеш и ти на телк ше те освидетелстват - психично болен, като повечето бугаре! ше земат пенцията от твоя познат и ще ти я дадат на тебе! надай се!

45

Съвет

преди 6 години

Аз предлагам 12 комисии , всеки месец по една. За година ще им бахтиса на хората и ще се откажат от ТЕЛК.Нали това е идеята?

44

Анонимен

преди 6 години

Значи ако си с два отрязани крака, трябва да минеш през шест комисии, за да се уверят че не си ученик на Дейвид Копърфийлд и наистина си с два отрязани крака, щото може да си ги скрил някъде?А да попитам аз тогава, такова нещо за корупция да сте чували (заради което ни критикуват постоянно от Брюксел и заради което не ни допускат в Шенген)?Дето каза един преди мене тука - трябва рушвета да се дели на 6 равни части вече - това е разликата. Отделно дето - тези 6 комисии ще получават заплати!

43

Анонимен

преди 6 години

Пожелавам на всички дали идеята тези 6 проверки и ТЕЛК до живот!

42

Хан Соло

преди 6 години

*** си Василев!

41

Анонимен

преди 6 години

Драги през татово време агентите на ДС бяха повече от инвалидите. Питай Воленка и пожарникаря.