93

CuGAHuH

преди 6 години

ot Gore na tova i Bankite Revat 4e na XORATA SPeSTQVANIATA IM SE YVELI4AVAT??? naistina e 4yDo:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

92

Анонимен

преди 6 години

Сив сектор момчета. Сив сектор се нарича. Сив, защото според единия закон уж всичко е законно и бяло, а според другия закон се работи на черно. Два противоречащи си закона действат в България за да можем да имаме сив сектор.

91

Анонимен

преди 6 години

Бъдещето на държавата е да се автоматизира. 3000 човека администрация са напълно достатъчни за такава малка нация, Всичко дружо ще се извършва автоматично от машини и ще се избегне корупция и харчене на милиарди за заплати и бонуси.

90

юбералес

преди 6 години

Разходите за едни, са приходи за други. Зависи от гледната точка.

89

skunka

преди 6 години

Какво чудо. Аз съм на 27г. и още от малък ми бе интересно как със заплати от по 200 лв. хората можеха да си позволят нова(втора ръка,разбира се) 'западна(ла)' кола, почивка на моренце,нови дрешки,маратонки за децата. Преди години виждах пред блока-хората караха по един багажник храна и провизии от селата,чрез което пестяха.Домашно вино и ракия.Сега селата позападнаха,няма толкова широко поле за 'далаверки',както когато имаше държавни предприятия,но пак съумяваме да го правим..

88

sdg

преди 6 години

Чудото се нарича:гурбет!Чудо също е ,че Тиквии I,не са го подучили ,да взема данък пари от гурбет.Между другото да Ви пикая на рекламите!

87

Корекция на 100

преди 6 години

да се чете "посредством банкови преводи".

86

Анонимен

преди 6 години

Само на пръв поглед изглежда, че българите харчат повече, отколкото изкарват.Как да изчислиш онова, което хората печелят, наемайки се на работа в сивия сектор?Знае се само приблизително колко са парите, които идват от близки, работещи в чужбина. Но не всички те се изпращат посредством банкови кредити.

85

От 75

преди 6 години

Достигнали сме нивото в което управляващата класа може но не иска а управляваните искат но не могат. Когато едно общество достигне до тази точка следват катаклизми в обществото, революции, кризи, мизерия. Изчесват държави и цели империи, но най често изчезват първо главите на управляващите в момента а те винаги не са виновни, защото тези преди тях, виновните са се издухали с награбеното. Се ла ви ... В момента сме на предела, настават интересни времена.

84

Varnenec

преди 6 години

До 67 АнонименЕми то ако София,не е зле,няма да има промени.Инак всички там си мислят,че цялата страна е перфект.Във Варна и Бургас си караме яхтите,а по селата хората не работя и си почиват по полята.Или трябва пак във Варна да излязат 100k+ за да излезете и вие

83

Анонимен

преди 6 години

Простат истина е, че тук се краде от труда на хората.Плаща се много малка часто от това, което заработва.Производителността на труда зависи от автоматизацията на производството, което няма нищо общо с работника.Съща така ние нямаме икономика, защото ние тук бяхме превърнати в пазар за развитите икономики, като любезно бяхме наречени 27 държава член на ЕС. Не рева по миналият строй, това е факт.Тая територия се поддържа на изкуствено дишане със заеми.

82

От 75

преди 6 години

Гледам тракате ми минуси, а не обяснявате защо? Ако работите, шефа ви е длъжен да плаща 80% от социалните ви плащания към държавата. Знаете ли какво значи това? Просто е ще ви плаща минимална и ще плаща минимално към държавата а в провинцията даже и пликче няма да ви дава. А при пенсиониране ще вземате минимална пенсия,ако доживеете. Ако си вземате 100% заработката на час и си плащате сами всичко накрая няма да мизерствате с мин. пенсия и бизнеса ще диша по свободно и икономиката ще живне.

81

Snorky

преди 6 години

До 83Може и това да е част от проблема, но нали ако притиснат работодателите да плащат пълния размер на осигуровките на служителите си ще постъпят няколкостотин милиона допълнителни приходи в бюджета...Ето ги парите за пенсии и за увеличение на парите в държавния сектор.

80

Анонимен

преди 6 години

А за Магнитски - нищо...

79

Анонимен

преди 6 години

Каква икономика очаквате, след като в държавния сектор работят над 5-600 000 души. То не са министерства, агенции, комисии и какви ли не институции. Всичко отива там, защото заплатите им са големи, а и получават бонуси. Това са милиарди, които при оптимална структура на държавната администрация, биха могли да се насочат за пенсии, за стимулиране на дребния бизнес и т.н.

78

дедовия

преди 6 години

Това важи само за братята роми които са на държавна хранилка а останалите не живеем а оцеляваме другари статисти от нси

77

Анонимен

преди 6 години

Това е така защото получаваме левове а харчим евракис.Оттам идва разликата. 1 : 2

76

Келеш

преди 6 години

Като към заплатата/пенсията добавим и гурбетчийската добавка горе-долу става ясен произхода на "приходите". Вас никой не ви пита дали искате да плащате или не - ще плащате и ще пълните хазната. Нямате право да държите сметка на тези, които харчат парите от хазната. Та кои сте вие, че да им държите сметка как харчат вашите, пардом - техните пари.

75

Анонимен

преди 6 години

Стъкмистиката ще си съчинява повишение на средната заплата, защото със средната заплата е обвързана депутатската такава.Не ли?DНе преядохте ли, притеснява ме да не се задавите.

74

Анонимен

преди 6 години

За Бога братя не купувайте. Яжте само суджуци, безплатни.