21

бай Тошо

преди 6 години

До НевероятноА на Олимпиадата през 1988 завършихме на 7-мо място по медали. Ако не бяха ни прецакали на няколко места спокойно ставахме 4-ти след СССР, ГДР и САЩ. Толкова мощна държава беше България. За армията ни да не говорим, Турция я беше страх от нас. Ядяхме най-добрата храна на света, такава храна сега няма, хранят ни с разни американски буклуци, мани мани.

20

<><>

преди 6 години

През соца имахме икономика ...сега не ! Имахме работа с която и на море ходихме без да мислим колко ще пръснем ...сега не ! Престъпниците си получаваха заслуженото ...сега не ! Границите ни се пазеха като ГРАНИЦИ на една държава .....сега не ! Единственото по хубаво в днешно време е че може да се е*ем по детските площадки и по пейките из града без проблем !

19

колибри

преди 6 години

Западняците все ни нападат за социализма ама така и няма да го преживеят и разберат колко готино време беше.Все гроздето им кисело на тях. Сега сме капиталисти - щастливи и модерни. Амин.

18

Анонимен

преди 6 години

Соца даде домове и образование. Здравеопазване и сигурност. Демокрацията даде дънки и бонбонки тик так. Сами преценете кое е по-важното.

17

До 16 Анонимен

преди 6 години

Ходи се хвърли от нейде .....ЕС ни направи емигранти и ни напълни с такива .....защо ЕС като е най-прекрасното нещо което се случвало на България не направи така че заплатите тук да бъдат Европейски ами ни използват навън? И навън *** ни плащат много по малко от колкото на техните ! Това се нарича експлоатация ! Евтина работна ръка ! *** ! Цените са Европейски това го направиха и пазара е пълен с вносни *** ...за това им трябвахме ! Евтини работници и редовни клиенти на стоките им !

16

пешо

преди 6 години

До Анонимен 16Най-прекрасното нещо което се е случвало някога на България е социализма драги мой :) Еврогейският съюз не ни е донесъл кой знае какво, в чужбина бачкахме и прди да влезем в ЕС и изкарвахме даже повече..

15

Невероятно

преди 6 години

През 1980 България е била два пъти по богата държава от Южна Корея според МВФонд!

14

Анонимен

преди 6 години

Кви са тия ментални ***? Някой след инсулт ли е писал статията?

13

пешо

преди 6 години

Доброто старо време, когато стандарта на живот в България беше един от най-високите в света, кой каквото иска да ми говори. Върнахме се в трета глуха, отново в ерата на капитализма - няма централно планиране, няма пари, няма нищо. Хората бъркат по контейнерите за храна и умират зимата от студ.

12

Станчев

преди 6 години

Усилията на автора да предаде значимост на една такава тема ме вдъхновиха да напиша следното:Лято горещо със пътища прашни.Макове плуват във житно море...Вървим ние двамата - безкраят пред нас е,обзема ме порив - да литна със теб!Ръцете ми сила изпитват невиждана,нагоре те вдигам във таз мараня!Ала от радост ти да възкликнеш -чу се единствено мойта пръдня...

11

Фрау Шмеркел

преди 6 години

DW-агентур е пост-нацистката държавна агенция за медийна пропаганда на Германия - защо вече никой не ни взима на сериозно!?

10

ХХХ

преди 6 години

А колко заводи има опустели ......да не говорим че на бай Тошо асфалта още седи по пътищата .......а на Боко за 3 месеца и се напуква ...е за асфалта има обяснение ....бай Тошо слагал асфалта 1 път за да не се занимава скоро .....бай Боко слага ментелив за да може в най-скоро време да започват ремонти ....от там как се *** не е истина ! Сметка няма да сложи асфалт и 20 год да не го барне !

9

Анонимен

преди 6 години

Баща ми като е бил Гл.Сцетоводител на местната тютюнева индустрия ми е разказавал как със 50лв. заплата аз съм бил бебе още с майка ми са ходели на море за по 2-3 седмици и ти остава половината заплата са ходи на море с една заплата.

8

Анонимен

преди 6 години

Преглъщайте по бившите почивни станции на бай Тошо ***!

7

Анонимен

преди 6 години

Кой нормален човек иска тия комунистически творения бре :) като си спомня каква мизерия беше,храна отврат, навсичкото отгоре като в концлагер под часовник, закуската от 7 до 7,20 абе кой нормален човек става през отпуската в 7 :) стаите някакви като затворническа килия 3 на 3 метра, ако има мивка трябва да се радваш, баня и тоалетна една обща за станцията, абе какво да говоря

6

пълен миш маш

преди 6 години

почивната станция беше начина за хората да се осигури масова и здравословна почивка през соца. преди 9 септ 44 никой не е почивал освен богаташите и царедворците. след тази дата простите текезесари видяха морето и планината. работниците имаха 15 дни на море и 15 на планина. може да е било бедно но го имаше и беше огромна придобивка. почивка цял месец - спомням си я до днес с умиление! не виждам защо трябва да се плюе, това е част от добрите неща от соца. няма място за ирония и жлъч.

5

Анонимен

преди 6 години

Пък чартърните бабовози от страната на "Дойче леле" като десетилетия наред долитат отново и отново на ***, не е ли същото? Аман от измъчени драскачи!

4

Анонимен

преди 6 години

дойчо веле са антибългарска станция

3

ХМ

преди 6 години

Слънчака е същия почивен дом,ама за деца алкохолици и западняци социопати.Текезесарите си мислиха ,че броя стаи е решението и постигнаха уникалния град пустеещ 9 месеца в годината.

2

Анонимен

преди 6 години

Като видите името Ивайло Дичев и може да прескачате написаното. Кой лансира толкова загубен човек напоследък не е ясно?