20

Анонимен

преди 7 години

Браво на афганистанците, че са успяли да запазят своя бит и култура от времето в което са живяли в пещерите.

19

Анонимен

преди 7 години

И тая крайност е лоша ама крайноста на меркантилните златотърсачки в които са се превърнали 80-90% от съвременните жени в нашият свят не е по-малко гадна.В техният случай страдат те жените а в нашият случай страдаме ние мъжете.Изниква циничният но реален въпрос.Не е липо-добре на тях да им е гадно отколкото на нас?На практика в България ако нямаш пари или нямаш супер тяло ще си намериш жена на куково лято.Е не броя тия дами които чакат последният влак.Те са тежък случай и не за всеки...

18

Lan

преди 7 години

10, Четем да - още през средновековието жени са наследявали имоти в България. Още тогава френският аташе е удивен, че на сватбата питат невестата иска ли да се омъжи (нещо непознато за онзи момент), като добавим и Боянският стенопис, където царицата е рамо до рамо с мъжа си, нито крачка по-назад и с открито лице и гордо вдигнала глава - картинката ни е ясна! Само болен мозък може да ги сравнява нещата...Че е било по-консервативно и патриархално обществото е факт, но не е редно да се изкривява!

17

Много е лесно

преди 7 години

Пристигне ли афганец в цивилизована държава, още на границата да му се казва, че докато е на територията на тази държава, няма право да има име!Да му се дава номер, чрез който полицията да може да го идентифицира, но да не може да ползва никакви права и услуги, за които е нужно да се назовава име, нито да може да заема позиции, за които е нужно да се знае името му.И да бъде длъжен извън дома си да носи бурка.Да се уверят на дело колко е "хубаво" и "удобно" да живееш без лице и без име!

16

Пустиняко

преди 7 години

Като ги гледам и се възбуждам...много са секси....че ги скинем

15

.

преди 7 години

Да ви имам и обичайте и терористичната религия ислям,ходещи палатки !!!

14

Анонимен

преди 7 години

Манталитет, култура, образованост.

13

Васил

преди 7 години

Чул съм друго от позната, която работи в м/унар. орг-я в Афганистан. А то е, че има много образовани жени, които същевременно са отлични воини. Тези на снимката сигурно са от планинските села дето отглеждат дрога...На Дойче Веле всичко им е изопъчено със сигурност!

12

до Анонимен

преди 7 години

Кога сме имали такива като седалки на автобус?-------Става дума за разговорното обръщение по онова време.А, не затова как е била третирана българката!Например:"Димитровице сготви ли ***?"Традиции, както и забрадките, изчезнали с времето!Исляма чувства, че губи "почва под краката" си и в опита си да съхрани традициите си се радикализира, но в крайна сметка усилията им ще се окажат безсмислени!Всичко с времето си...

11

Анонимен

преди 7 години

ИМА ЕДНА МНОГО ГОТИНА СНИМКА КАК ЕДНО МЛАДО МОМЧЕ СЕ ЖЕНИ ЗА ЧУВАЛ С КАРТОФИ В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ :D

10

бай Гюро

преди 7 години

ами дайте им имена и права,тогава ще станат феминистки и няма да искат деца ,а само кариера и мангизи и молове.....няма го май средното положение

9

Анонимен

преди 7 години

Колкото и достоверно да звучи, когато чета нещо от дойче веле нещо не съм сигурен. Все едно чувам съскаща змия.

8

"-"

преди 7 години

Абе, то и при нас едно време си беше така..., ообенно преди Освобождението, че и доста след това.Пенко-вица, Тодор-ица, Васил-ица, Петр-овица...., четете бре, четете!

7

Анонимен

преди 7 години

.. а ако има четири жени как ще се индетифицират през тез амбразури. Слагат им един номер на гърба и жена на Мемед 1, жена на Мемед и т.н. Една люта феминистка тип Рамбо с два калашника и голямо количество пълнители е възможно отчасти да реши проблема. На Мемед.

6

Американ

преди 7 години

Щвабският педомултирален вестник Дойче Веле забравя да спомене, че 70% от навлеците са млади афганистански мъже на които акъла цял живот ще си остане средновековноавганистански, даже и в ЕС.

5

Анонимен

преди 7 години

Следващата кампания ще бъде да съберем средства за защитни нанопредпазни средства за торния бръмбар. Това е нечувано! В 21 век да има видове, които нямат защитни облекла. Вече е подкрепено от фонда на българските пенсионери, още преди да им кажат. И те напълно разбират нуждите в които е поставен този бръмбар....

4

Анонимен

преди 7 години

Може ли да са нормални хора, които не зачитат половината човечество (жените)? Според мен - не.

3

Анонимен

преди 7 години

И тия същите *** искат да завладеят Европа и да въведат техните порядки и закони.Защото едва ли някой се съмнява,че те няма да приемат нашите цености и ако лидерите на ЕС не го осъзнаят,нищо добро не ни чака.

2

Спомен

преди 7 години

По времето когато руснаците бяха в Афганистан жените не само имаха имена, ходеха без бурки, следваха в университетите, въобще бяха равноправни човешки същества. При великите демократизатори явно е точно обратното.

1

Надето

преди 7 години

Такива се оправят първо с к.астрация,след това с публичен л.инч и накрая,ако още са живи с прогонване от родните им места.