157

Анонимен

преди 6 години

"Защо на никоя християнска държава езика им не е толкова дразнещ, както на мю(юлманските държави?"Не познаваш достатъчно езиците и народите и Историята, за да говориш така. Бошнаците стават мюсулмани след като там се настаняват българите богомили, гонени от България. А богомилите копират от манихейството. Което идва от земи населени с мюсулмани.В Унгария говорят също дразнещ език наподобяващ тюркски и угро-фински. Будапеща е била столица на монголите, а името Атила е често ползвано в Турция.

156

Хайде,

преди 6 години

Престанете да се чепкате извън темата .Защо не обръщате внимание на изявлението на тези 4 организации. Обвиняват македонското правителство,че не обгрижва македонците в България. Подли интриганти,които искат да изотрят отношенията ни с нашето македонско малцинство. Ние сме един народ и сме в добри отношения. Сръбските македонци показват открито своята ненавист към нас и ще ни създадат проблеми. Нашите управляващи ни докарват само бели.

155

Анонимен

преди 6 години

"Айде сега кажи на тъпите макета техните сърби дето сакат още да им лижат гзовете, какво са представлявали 681 година?"Относно сърбите. Те винаги са били малка държавичка. Племето Серди, на което на наречена Сердика, се твърди, че са келтско племе.Такива келти обаче е имало чак до Ниш, че и след тях. Такива същите, по-късно са наречени шопи. Но тези шопи в Историята са били повече българи, отколкото сърби. Сърбия е най-голяма при Цар Душан, а той е 3/4 българин. Иначе истински сърби са малко.

154

Solar Power

преди 6 години

До АнонименБратя македонци. Спрете да обиждате братята Кирил и Методий. Махнете тази пошла буква"j" от азбуката която те написаха за вас. Буквата е "Я" "Ж" "Ъ". Използвайте ги !!! Така са красиви.Вие заменихте Османско владичество със Сръбско такова. Освободете се най-сетне и елате на масата.

153

Анонимен

преди 6 години

"Преди да дойдат прабългарите траките са били отдаван претопени по нашите земи от ромеите. Тука главното население е било от славяни, готи, келти и ромеи, и вече като идват прабългарите се претопяват в тях."Не точно. Ромеи означава "римляни". Името "Византия" е късно създадено наименование. В нормалната История се казва Източна Римска империя. На Английски език Рим - Rome. И така - римляните основно са събирали траки по земите ни. Даже много римски императори са тракийци. Буквално.

152

do 174

преди 6 години

Благодаря! Орговори на всичките ми въпроси. Айде сега кажи на тъпите макета техните сърби дето сакат още да им лижат гзовете, какво са представлявали 681 година?

151

Анонимен

преди 6 години

как така са успвли да направят няколко пъти държава като например Ситалк? ...Държава е силно казано. Това, че някой римски хронист нарича племенната общност на въпросния Ситалк царство не значи, че е било държава в истинския смисъл на това понятие. То по онова време всяко племе с вожд е било царство.

150

Анонимен

преди 6 години

"Да оставим прабългарите настрана. Кой е другия етнос, който доминира 681 година в основаната държава от Аспарух?"Колкото и смешно да звучи... другият етнос е... отново българите.Поради това, че Куберова България е била създадена доста по-рано на Балканите и земите вече са били опознати и обходени от други българи, преди да се нанесе Аспарух в тях. Куберова България изчезва, но същите тези българи се вписват в Аспарухова България много по-лесно. Иначе другите местни са били буквално всякакви.

149

Анонимен

преди 6 години

"да направят няколко пъти държава като например Ситалк?"Това за Ситалк не го разбрах. В смисъл, че не разбрах какво точно си искал да кажеш.В Азия... като цяло... и в Индия и в древен Иран, вкючващ в границите си днешен Афганистан... и къде ли не, също е имало много различни държавички, които са възниквали и изчезвали.

148

do 168

преди 6 години

Да оставим прабългарите настрана. Кой е другия етнос, който доминира 681 година в основаната държава от Аспарух?

147

БЪЛГАРСКИЙ

преди 6 години

До do 163Преди да дойдат прабългарите траките са били отдаван претопени по нашите земи от ромеите. Тука главното население е било от славяни, готи, келти и ромеи, и вече като идват прабългарите се претопяват в тях.

146

Анонимен

преди 6 години

А ДНК анализа беше огласен даже официално по официалбите новини, така че тов не е конспирация...Това с ДНК са шашмалогии предназначени да вземат парите на наивници. Невъзможно е да кажат какви гени са имали отделните тракийски племена или тогавашните гърци, ромеи, римляни и т.н. Единственото което ДНК анализът ти показва е близостта ти към дадена сегашна група, която няма как да бъде идентифицирана като древна. Никой няма ДНК репер от ромей, трак, славянин и прочие

145

Анонимен

преди 6 години

"ДНК анализа докязва, че в сегашните българи няма татарски гени, даже няма и ирански."Това не променя фактът, че истинските българи (пра-българите) са били 100000% татари. А езическите празници поразително добре съвпадат с арийските (иранските), в което също няма нищо странно.

144

Анонимен

преди 6 години

Защо на никоя християнска държава езика им не е толкова дразнещ, както на мю(юлманските държави?...Това е така, защото освен български (и то не добре) не си научил никакъв друг език.

143

Анонимен

преди 6 години

"преди да дойде тук Аспарух 200г тук са върлували готите.Столицата им е била около Свищов.Те са изтрепали траките."Имало е всякакви... келти, готи. Лично на мен келтските царства са ми били винаги по-интересни, защото културата им е била близка до културата на траките. Те също като траките, не са имали големи царства. Което може би означава, че едва ли наистина буквално са "се трепали". Ами по-скоро са си ходили като на гурбет. И са обособявали общности от траки в царствата си.

142

do 163

преди 6 години

ДНК анализа докязва, че в сегашните българи няма татарски гени, даже няма и ирански. Тоест преселилите се прабългари са ни дали държавата и са се претопили в местното население. Въпросът е какво е било местното население - траки, славяни, гърци, римляни, келти? А ДНК анализа беше огласен даже официално по официалбите новини, така че тов не е конспирация

141

БЪЛГАРСКИЙ

преди 6 години

Аве дреми ми за македонците, проблема на Европа са мю(юлманите. Изпитвам ненавист към тях. Всъщност не мразя никоя християнска държава, нито гърци, нито англичани, нито сърби, въпреки войните ни в минало с тях. Исляма все повече навлиза в Европа. И грозните им езици. Защо на никоя християнска държава езика им не е толкова дразнещ, както на мю(юлманските държави?

140

Анонимен

преди 6 години

А какво е казал Херодот за българите?..За съжаление на мен не ми е известно Херодот да е казал или написал нещо за българите.

139

Анонимен

преди 6 години

До АнонименВярно е, преди да дойде тук Аспарух 200г тук са върлували готите.Столицата им ебила около Свищов.Те са изтрепали траките.

138

Анонимен

преди 6 години

"Идващите от Скандинавия викинги заедно с местните българи създават Руските държави."И да... и не.Наистина първоотците на руските държава са в голяма част съставени от варяги (разбойници викинги - тогава също е имало изобилие от разбойнически държави, също както например днес е ИДИЛ).Но има споменавания разни в Историята, че например бащата на Светослав 1-ви (варяг е бил) е убит от славяни. Една теза има, според която генетично, източно и централноевропейците са близки, но с различни езици.