39

Анонимен

преди 6 години

Аз съм IT на 27 години съм заплатата ми е 3400 лева в София.

38

Край

преди 6 години

за да изчезнат адвокатите трябва да измислите и изкуствен рушвет.

37

Анонимен

преди 6 години

Скоро всички ще работят клошари, машините могат да правят почти всичко. Или трета световна е необходима да се намали населението поне 2-3 милиарда да се изчистят или стерилизация на цели континенти. Намаляване не работнито време не се предвижда - да се работи 2 часа със същата производителснот и за същата заплатата както 8 часа, това е решение, но не и при капитализма - най-съвършената система, никой не е измислил по-добра. Като варианти остават война, стерилизация и ли 5 милиарда клошари.

36

Анонимен

преди 6 години

тези професии, в които човешкият фактор остане максимално висок, ще си запазят цената на труда! тези професии, в които човешкият фактор намалява - ще губят в цената на труда.защо швейцарските часовници са скъпи ? защо старите предмети са ценни? защото в тях е заложен повече ръчен, човешки труд. Защо изобщо нещата "ръчна изработка" са скъпи ? Машината прав за малко време, а щом в нещо е вкарано малко време, значи е с ниска цена! Времето е пари, но не спестеното, а вложеното!

35

:D:D:D

преди 6 години

Глупости на търкалета.Като измислят начин как "изкуствения интелект" да мисли логически и то на високо ниво,това което казва въпросния ИТ мастер,може и да стане реалност, иначе звучи напълно абсурдно.

34

Анонимен

преди 6 години

Глей сия ко. Йязе си пием домашна рикия, мезим с градински домати и щипем комшийката по натуралните кълчуни......който сака да замЕни сите тоа с ерзац.....а не щем

33

Анонимен

преди 6 години

До Пешо 30тези машини са за работа "в идеални условия" и искат една камара допълнително оборудваве.Какво ще направи тази машина, ако докато се движи, попадне на шепа разсипани пирони ?А въпрос на време е - програма да създава програма! Нищо по лесно от това!

32

Анонимен

преди 6 години

Ако изкуствения интелект е на нивото на човешкия - господ да ни е на помощ!

31

българин

преди 6 години

А туй яде ли се

30

до 26

преди 6 години

Разбира се че машините биват подобрявани непрекъснато. Това обаче, не означава че мислят. Процесорите стават все по-бързи, изчислителната мощ се увеличава и машините изчисляват все по-бързо. Изчисляват е тук ключовата дума, те не мислят.

29

Анонимен

преди 6 години

А най-лесно ще се направи изкуствен интелект който замества програмист.Офф мн са зле тия програмисти.

28

Пешо

преди 6 години

Не искам да обиждам, но този човек просто не знае какво говори, или просто се прави на интересен.Плочкаджии, мазачи и прочие са на път да бъдат заместени и този процес е в ход в момента. Този сайт не позволява публикуване на линккове, но идете и потърсете в YouTube "Robot laying Bricks" или "*** Rendering Machine". Ще видите машини, които вършат тази работа и сега и съществуват от години. Даже нямат и никакъв интелект.Програмист обаче трудно ще бъде заместен.

27

Анонимен

преди 6 години

До ПлочкаджияТехнологично няма никакъв проблем да се създаде машина, която да полага плочки, да ги реже, да ги подрежда, да решава различни интериорни проблеми. Просто не си струва на този етап...не може! Ако е можело -щяло е да бъде създадено. Машината работи "в идеални условия", как да отчете всички фактори, които могат да се случат на обекта. Например -"да срещне" разпилени докато се движи, и от там да и се обърка цялата "програма".Факта, че в 21-и век строителството е над 70% ръчен труд

26

Анонимен

преди 6 години

От цялата статия разбрах, че спеца по AI не може да си намери плочкаджия

25

Анонимен

преди 6 години

не знам за докторите и адвокатите но една дузина роботи - полицаи ще вършат много-добра работа тук в България . няма не чух не разбрах , изпълняваш или ти теглят куршума

24

Анонимен

преди 6 години

Изкуственият интелект не е интелект - машината не мисли, тя изчислява. Това, което човекът прави за части от секундата, по усет, машината прави за много по-дълго време, изчислявайки и разбира се - давайки неизбежните отклонения и грешки.---Изглежда си нямаш хабер до какви нива е стигнал AI последните години. За справка, сложи си Google Photos и пробвай търсенето в снимки по ключови думи. Изумително е.

23

Плочкаджия

преди 6 години

Стига с тия плочки бре! Технологично няма никакъв проблем да се създаде машина, която да полага плочки, да ги реже, да ги подрежда, да решава различни интериорни проблеми. Просто не си струва на този етап.

22

Анонимен

преди 6 години

Адвокатската работа не подлежи на автоматизация поради проблеми от типа "параграф 22".

21

Анонимен

преди 6 години

задавам въпрос - защо все още няма съдадена машина за полагане на фаянс, теракота и др.?

20

Митев

преди 6 години

Надявам се този " изкуствен интелект" първо да диагностицира този "умник". Да поставиш диагноза се изискват не само натрупани знания , но и опит от много години работа. В медицината 2+2 никога не е 4. Господинът просто говори глупости. Казвам го защото вече 30 години се занимавам с медицина и съм виждал "2 и 200".