75

Анонимен

преди 6 години

На мен ли ми се вижда странно, че недостигът на лекари се компенсира с въвеждането на здравни карти и електронно здравеопазване?Електронните карти ли ще лекуват?

74

Ясно

преди 6 години

Чичо ви Сорос го казва постоянно. Няма национализъм вече, глобализма е тук. Всеки, който не е избягал към по-добри услови на живот е луд или мн. некомпетентен. Докато бях в БГ се нагледах на толков прости шефове, неграмотна ***, самозабравила се мислеща че е велика. Истината е че сме светлинни години назад в развитито и с напъни нищо няма да стане. Труд и постоянство трябва, но бг го мързи оплаква се неграмотен е. Ако не ми вярвате вижте в какво живеем.

73

Мизерствам искам вУК

преди 6 години

До АнонименУспяват перфектно. Общо взето всеки, който е заминал автоматично си е вдигнал стандарта 5-но дори и да мие чиниик оттам нататък е личен избор.

72

Poko

преди 6 години

До Анонимен 65А вие каква специалност сте завършил? Спазвали ли сте предлаганата от вас уседналост или сте върнали парите за обучението си и вече сте в чужбина?

71

Анонимен

преди 6 години

подадените молби за заминаване в чужбина са...какви молби, до кой се подават? На никой не се молят да заминат, а са обгрижвани от посреднически фирми и отиват да работя в болници на светлинни години от българските. Молби....

70

Анонимен

преди 6 години

Никой новозавършил медик не може да започне работа, защото първо трябва да има специалност, дори и общопрактикуващ лекар не може да стане без специалност! А за едно място държавна поръчка за специализация се борят 8-10 човека, взимат един, останалите или трябва да броят на болницата 1500 лв. на месец, за да специализират на частно /толкова поискаха на мой познат/, или да отидат в Германия, където специализацията е безплатна. Просто за новозавършилите няма никакъв старт у нас, как няма да бягат.

69

Анонимен

преди 6 години

Въпроса не е само в парите, а и в работната среда, възможноста за развитие, сугурноста за утрешния ден..........

68

Анонимен

преди 6 години

Не плащайте здравни осигуровки, няма смисъл.Парите потъват.

67

Успех

преди 6 години

Ние сме ограничен народ, който не разбира правилно живота. Тази неграмотност се проявява във всички области. Едва ли ще се затрием тотално, но винаги ще сме на режим - живуркане.

66

доктора

преди 6 години

Типично по български много разбирачи по всичко. Аз съм от избягалите-не исках да бягам бях патриот.1,5 години работа в България,340лв. начална заплата,изпаднах в положението да работя нощни давах и ба-а ми ме издържаше. В Германия взимам 4000 евро,специализация веднага и то каква,ние сме с 30 години назад.А за форумците който си мислят че работим като санитари-моето каре-4 групи по 5 души карат упражнения в един блок при нас-15 са в чужбина и си работят и не смятат да се връщат

65

Анонимен

преди 6 години

Заминават,защото оставяйки се обричат да мизерстват.Освен,ако не се уредят като кюфтето Москов,който преди работеше в частна болница,но фигурираше в списък на частен медицински център на Оборище,и още фигурира.Така могат и да сколасат.

64

Анонимен

преди 6 години

остават тук синчетата на мама и тати! Не се прави сметка, че един *** колкото и да го лансират пак ще си остане *** и скоро и ние ще тръгнем по чужбина, да си търсим качествено лечение от истински професионалисти!

63

Анонимен

преди 6 години

Да им се чудиш на акъла на тия 100, дето остават.

62

Lama

преди 6 години

За какво да остават?За да работят в мизерни условия,да получават мизерно заплащане и да ги бият ли?Междудругото на вратата на централния вход на Пирогов дълго време нямаше дръжка.Представяте ли си?Да нямат пари за една дръжка?

61

Анонимен

преди 6 години

Фалират държавните болници, за да има парички за частните. Доста е очевидно. Само ми е интересно какво ще стане когато всички държавни болници затворят врати и на частните им се наложи да поемат спешните случаи на неосигурени и скъпоструващите лечения, които не са толкова печеливши. И те ще фалират. Но разбира се, дотогава ще са източили бая парички от данъкоплатеца.А иначе лекарите държавна поръчка - с 10 години уседналост. Или да връщат парите за обучението си - 20 -30 000 на калпак.

60

Анонимен

преди 6 години

България е клоакка, не държава.

59

Анонимен

преди 6 години

И не бъркат, че заминават.

58

До 55

преди 6 години

И какво получават от тези договори- един конгрес годишно, някое обучение или курс, защото пари на ръка изрично са забранени от фирмите. Точно толкова получават айде 1000 в голям град, ами в малките?! АКо си мислиш, че е голямата далавера фармацевтичните компании, да, но не и за младите, както и частните клиники. Там са старите и утвърдени лекари, коита си имат име и бизнес и тях не ги грее особено. Кой нов биха взели...?

57

Анонимен

преди 6 години

Няма абсолютно никакъв проблем, който смята че има проблем да става лекарИма голям проблем с пенсиите останали от комунистическо време.

56

Анонимен

преди 6 години

То пък като отидават да лекуват араби, пакистанци и индийци в Англия, да не мислите, че са по-добре...Нашите роми са направо с царско потекло спрямо потресаващата първобитност на арабите...Единици са тези, които наистина успяват да се реализират по специалността си и успяват да печелят добри пари като лекари в чужбина!