100

123

преди 7 години

До АнонименТо те не дават такива пари. По 50 лева на ден и без почивка. Това беше последното предложение към професионален готвач....

99

123

преди 7 години

До ВиготураЗащо говорите глупости. Това са професии, за които се учи. А това, че работодателите взимат куцо и кьораво е друго. Ако отиде човек с дипломата си , отива и с цената на труда си....

98

Анонимен

преди 7 години

Те и плажовете са като индийски..

97

Анонимен

преди 7 години

Лошото е че нашите бизнесмени ще излъжат горките хорица че ще им плащат по 1000-1200 $ после като дойдат пари йок, в края на краищата тия хора няма да имат пари даже и да се приберат, и ще останат тук като нелегални емигранти, които ще захранват криминалния бизнес.

96

Винету

преди 7 години

че ко им е на индюгите - *** са,могат продават царевица на плажа и семки

95

Анонимен

преди 7 години

Влизам в един магазин за дрънкулки в Банско и не знам защоq продавачката реши, че съм от Русия и взе да ми говори на руски.Прикольно болтаешь, казвам , но може ли да минеш на български и за двама ни ще е по-добре.

94

Виготура

преди 7 години

Истината е, че това е ниско квалифициран труда, а за него по цял свят заплатите са минимални. Само че от минимална заплата в Испания, или Германия можеш да преживееш, с минимална заплата в България - това е невъзможно. Затова българите ще работят нискоквалифициран труд в цяла Европа, а тука псевдобизнесмените ще търсят индийци, китайци, извънземни и зомбита да им работят за 250 евро на месец. Ако искате висока заплата - квалифицирайте се, учете езици и навън.

93

Анонимен

преди 7 години

Единственото логично обяснение за тази "мярка" е че някои тарикати, близки до властта, имат намерение да завъртят търговия с продажбата на разрешителни за работа в държава от ЕС на кандидат-мигранти от Третия свят, а те вместо да плащат на каналджии ще влизат в ЕС с официален документ. Иначе и най-малоумния индиец няма да остане тук да бачка за 320 ?, при положение че в Индия ще взима за същото толкова!

92

Анонимен

преди 7 години

Даже се учудвам че се допуска да се ибсъжда този въпрос, при положение че около 30 % от българите в трудоспособна възраст работят извън България

91

Ф.С.В.

преди 7 години

Ако направят визите на чуждите студенти за 5 месеца -То хотелиерите пак ще ревнат - защото ще поискат от държавата да им плаща и пътните за студентите от Третият Свят- Проблема НА пишман бизнесмените Е ЧЕ ПРОСТО НИКОЙ НЯМА ДА ПРИСТИГНЕ ЗА ДА ИМ СЛУГУВА В ХОТЕЛИТЕ И НИКОЙ ОТ БГ СЛУГИТЕ НЕ ИСКА ДА РАБОТИ ПО 12 ЧАСА 30 ДНИ В МЕСЕЦА ЗА 550 ЛВ Поради това че от 2007 г те все нямат кадри - българите били мързеливи сезона щял да пропадне - СЕГА тези Алчни селяци хотелиери ще си БАЧКАТ САМИ ! Честито !

90

В. Магриотов

преди 7 години

До 100Аз съм преди всичко бизнесмен , а вие сте калпави и искате пари без да работите .

89

Анонимен

преди 7 години

До АнонименКакви умения трябва да имаш за да сервираш бира и кебапчета или да опъваш чаршафи в хотелската стая.========Прав сте, но защо тогава го наричат работа и наемат хора , за да я вършат.Явно никой няма нужда от такава услуга, след като за нея се плаща малко или нищо.Тия хора, които ги наемате поне им кажете, че не са наработа, а дават доброволни дежурства , нещо като по Нешънъл джиографик, където студенти по ветеринарна медицина дежурят във ветеринарни клиники безплатно.Нъл тъй?

88

Анонимен

преди 7 години

Нали се сещате какво ще стане в тая ситуация, нашите "червени" хотелиери ще излъжат потенциалните работници че заплатата е 1000 $ та да дойдат, и после тука заплата = 0, а тия хора няма да имат избор, щото няма да имат пари даже и да се върнат.......

87

Грудю

преди 7 години

До ПотресЩо бе те ако дойдат ще изкарат месец 2 и няма да повторят.Да не забравяме, че индийци и всякакви от региона ядат храна различна от нашата.А за да ги наемат трябва да се поправят няколко закона ... НЯМА ДА СТАНЕ ЗА ТОЗИ СЕЗОН.

86

Анонимен

преди 7 години

Собствениците дамек работодателите рабптят на принципа четири месеца година хранят. Само,че не си правят сметката, че това важи и за сезоните работници.

85

Анонимен

преди 7 години

Имам квалификация и два езика и ме каниха за администратор на хотел. Предлагаха работа 12ч., но осигуровки за 4ч., заплата 500лв. и без право на почивен ден до края на сезона. Тъй като ще живея в хотела е ясно,че работата ще е повече от 12ч. на ден. Отказах. Аман от робовладелци.

84

Devil-Jin

преди 7 години

хахахах...Аз преди две седмици говорих с познати че България ще станее като кипър и Гърция,Работници Пакистанци Индийци,Филипинки.

83

Марин

преди 7 години

То си е същото.И сега персонала в хотелите на Слънчака е бъкан от хора събрани от долини и паланки,та що да няма и индийци.

82

Анонимен

преди 7 години

Е неможе ли и ние да поискаме да си внесем министри и депутати от Швейцария и Германия, а прукорори от Румъния :)

81

100

преди 7 години

Българите били мързеливи??? Ти какъв си? Чех, китаец, бразилец???? Дали българите са мързеливи или *** Смешника не може да си подбере кадри и да им плати добре,а?