45

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 33Братята са били граждани на Византия, но най вероятно да със славянски произход. Азбуката която са създали е Глаголицата, а Кирилицата е нейна преработка.

44

Анонимен

преди 7 години

Господата Кирил и Методий дори не са стъпвали в български земи.Добре че са били учениците им да тръгнат насам и да ги приемат.

43

Историяна България

преди 7 години

Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове.Те налагат славянския език. И така всички започват да говорят на славянски.Ние говорим за азбука, но тогава сигурно 1000 души са могли да пишат. И ако искаш да научиш нещо, ти се налага да говориш на славянски.

42

Анонимен

преди 7 години

Тоест създателите на азбуката са двама братя византийци, но азбуката е славянска и по точно българска. как точно става тоя номер?

41

Анонимен

преди 7 години

Абе някой да е Виждал Карбовски,от вчера го няма,хахах изпокриха се всички кат гущер в маркуч

40

СТРАНДЖАТА

преди 7 години

Путин да си държи езика... - зад зъбите..

39

Анонимен

преди 7 години

Е какво е това ровене в историята сега? Прилича ми се едно някой е заложил" бомба" преди 10 века и днес е дошъл моментът да бъде детонирана))Кой живее толкова дългоD

38

злоб

преди 7 години

Показателно е,че ни поздравиха от полското посолство,а не от руското.

37

Евроатлантик

преди 7 години

Русия е пазител на славянската писменост така е по-добре ние трява да учим афганистански, турски и марокански.

36

Анонимен

преди 7 години

Тя не е славянска ами Българска. Кой е ползва е друг въпрос. И аз ползвам самсунг ама, не е български ? Потио понеже не можа да пречупи българия да и вика славянска сега се мъчи да е прехвърли на малката Македония. Да ама ние няма да се откажем. Още 1000 години хората ще знаят че български Цар го е повел това знание.

35

Анонимен

преди 7 години

аве ей платени смешници

34

ДИПЛОМАТИЧЕСКА

преди 7 години

КУРТОАЗИЯ?Прекрасно! Сега президент Радев, ако наиситна ДЪРЖИ,че РБългария е европейска страна, а той- ЕВРОПЕЙСКИ президент, трябва да ОТГОВОРИ също с дипл.куртоазия( СЪОТВЕТСТВИЕ), когато дойде Путин: да спомене,че сме отбивали мнго подмолни домогвания на различни страни, за имперски грандомании, че Испания е била също 700 години под ислямска власт , "панта рей", да не се фиксираме и да се бием в гърдите; исторически процеси. Да спомене З.Стоянов, Ив. Вазов- думите им завоевателните цели на Рус

33

Анонимен

преди 7 години

Абе на какво са пишели българите преди византийските братя Кирил и Методий да им измислят азбуката?

32

TOP SECRET

преди 7 години

Екатерина Велика не се отказва да слага всички под общ знаменател тост всички за славяни а за Византия нкой не говори всъщност от къде идва славянския език който всъшност е наложен насила от Византия

31

Анонимен

преди 7 години

Какво го коментирате толкова бе, Путин не знае какво говори. Някой пиян съветник му е подготвял изказването, но толкова е бил зле с махмурлука, че вместо да се рови из компютрите, е звъннал на свой приятел в Македония и го е питал какво трябва да се каже.

30

Анонимен

преди 7 години

Солун по времето на Кирил и Методий е бил град в пределите на Византия. Самите братя са ромеи и никога не са стъпвали на тогавашната българска територия. След смъртта им техните ученици Горазд, Климент, Сава, Наум и Ангеларий идват в България по покана на княз Борис, след като са били изгонени от Великоморавия и създават кирилицата, на която пишем сега.

29

Анонимен

преди 7 години

Ко става копринкаджии,кълве ли шарана ? Имаме ли официална държавна реакция от офиса във ЦУМ.Абе някой да е виждал историка русофил Костадин Костадинов за коментар,от вчера и във фейсбук не влиза

28

Анонимен

преди 7 години

Последно Кирил и Методия какви са? Българи, македонци, византийци, гърци, араби, римляни, шведи?

27

Анонимен

преди 7 години

Заради тъпите руснаци, 50 години ни караха да казваме не *** азбука, а славянска! ***! *** лер е куха лейка. И той не е вечен!

26

Анонимен

преди 7 години

Путин може да каже каквото си поиска, а вие кои сте, къде е оня сепаратист Плевела да спаси Крим. Само да не ходи в Крим на море да не го набият Кримчаните.