Тотални глупости..........Храната в Англия и в Германия е по-некачествена от Българската храна. Там се влагат консерванти директно в суровините на продуктите, но не и в производството и от там имат право да пишат, че е без добавени консерванти и тн. Мениджър работил за Лидл Германия и Лидл България (на висок пост) ми каза, че той лично взема само БГ произведени стоки от Лидл. А докато живях в Англия се убедих в това, че храната им е по некачествена с изключение на скъпото им Био месо от прасета
До 4.Изобщо не е така. Храната в Германия примерно е по-евтина отколкото в България.В Полша е същото
Пример за манипулативна новина - "Той поясни, че становището на Словакия е, че храните, които се предлагат в Източна Европа са по-некачествени, но не опасни." - 1) това е становище на Словакия, а не доказателство и 2) са по-некачествени от тези в Западна Европа, но не са некачествени."Опасни ли са?" - тук взимат фрагмент от интервюто, къде се казва, че БАБХ е установила по-малко на брой несъответстващи храни, от колкото са докладвани от ЕК, НО това са опасни храни и се изтеглям от мрежата.
храните, които се предлагат в Западна Европа са по-качествени, защото населението там е по-платежоспособно!Постоянно научаваме от наши близки, които живеят и работят там, кои стоки са по-евтини от същите в нашите магазини, но са по-качествени.За българските хранителни стоки пък да не говорим. Спомняте ли си цената на 10 гр. шоколад "Своге" в Холандия? 35 евроцента! И по телевизията показаха тамошен щанд с шоколади и цените им!Така че, хем ядем ***, хем ги плащаме по-скъпо!
Храните за Източна Европа – доказано некачествени. Опасни ли са?