188

,,Партията майка

преди 7 години

Много ,,краснай'' хейтъри не помирисали българското село!

187

Станимир

преди 7 години

Когато една държава е унищожена регионално и 1/3 от населението е в столицата тя е страна от Третия Свят ... Комунизма рухна защото не си отвориха икономически пазара , вижте къде са Китай ! Руснаци са ми казвали че Горбачов е нямал друг избор защото е щяло да се стигне до гражданска война ... Мнения много . Сегашната реалност обаче 10 години ЕС - най - бедни , най - болни , най - обезлюдени .. Сами си преценете !

186

ЛЪЖАТ

преди 7 години

*Страната, която някога е била прочута в цяла Европа със своето селско стопанство, в края на комунизма се оказва вносител на най-необходимите за населението хранителни продукти и селскостопански суровини. В редица случаи те идват от Полша*ТОВА СЕ СЛУЧИ ПО ВРЕМЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА - Петър Младенов е от 1990 година .

185

НИЕ

преди 7 години

Този Груев или Уев е просто един платен псевдоучен драскач,син на селски чорбаджия-изедник,както писа Ботев!Неща,които помня от "златния" преди 9-ти-села в кал,без ток и водоснабдяване,огради от плетища и много кучета,лаещи от тях,почти никакви комуникации,сърпа и паламарката като жътварска "механизация",убийствен ръчен труд с Белчо И Сивушка,неграмотност масова,почти никакво здравеопазване,глад и бедност.Образование получаваха само чорбаджийските деца,а за другите до първо отделение...

184

ЛЪЖАТ

преди 7 години

Това което е написано е Пълна Лъжа .Всичко това се случи след 1989 година .Как не ви е срам да пренаписвате Историята на България .

183

Анонимен

преди 7 години

Сега вече има,,ФЕРМЕРИ".Нормално е селото да не е същото.Времето на мотиките и лопатите отмина.Но е факт че този социализъм обърка и забави всичко.В Дания не е имало социализъм и са по насевер но имат прекрасно селско стопанство,механизирано,подредено. Холандия също и тя как така безТКЗС има страхотно земеделие.Много попречи примера на руския колхоз.

182

АТАКИСТ

преди 7 години

Този метод не е измислена в СССР. 1920г в ФЕД задължава селяните и всички граждани на САЩ да предадат златото което притежават отказалите се наказвали с разстрел. Потърсете малко инфо в нета за това

181

До 242

преди 7 години

Ами ние.Ти смяташ да се самоубиваш ли?Има и нормални хора. Спрете да хленчите.Щом сте преживели Луканов ,Попов, и Виденов ,сега е десет пъти по добре.Явно лигавото интернет поколение ви влияе.

180

Фронто

преди 7 години

Събират си имотите Нинова,Станишев,Овчаров,Данаилов ... /имат!/ правят текезесе и в условията на честна конкуренция доказват качествата на тази форма на стопаностване.

179

,,Другари"

преди 7 години

Ами че ТеКеЗеСеТата бавно умираха.Жените с мотиките и забрадките бяха двигателя, а младите не се,,хващаха".Бягаха в града да стават шофьори,кондуктори,ватмани.Или в Кремиковци за Софийско жителство Можехме сега да сме като Австрия,Белгия,Дания ,Холандия-неголеми като нас дъжави. Но каруцата и мотиката ,звеновода и парт.секретар определяха линията на партията. А света ,техниката и технологиите избягаха далеч напред. Другари,помните ли речта и констатацията на П.Младенов пред ЦК.И на бай Тошо 88ма

178

tangra

преди 7 години

Много големи глупости са изписани в тази статия. Препоръчвам му на автора да вземе да заживее на село вместо да пише за неща, които не разбира.

177

Питам

преди 7 години

А казват че при турското владичество било по зле , а ?

176

Анонимен

преди 7 години

А пък демокрацията въобще не си поплюва - направо заличава цели села от картата.

175

Анонимен

преди 7 години

"Съвземането на българското село", както пише в края авторът е мнооого погрешно. За да се използват фондовете от ЕС се извърши бандитско окрупняване на земеделските земи до степен неколцина да се разпореждат с 90% от земята! Ако написалият тази идиотия се разходи из селата, ще се хване за главата. После може и да си преразгледа мнението.

174

Любопитен

преди 7 години

И в Русия след 1917г. настава същата мизерия.През 1924г. БВП на Русия е само 30 % от този преди ВОСР.Настъпва страхотен глад , взимат цялата селскостопанска продукция на Украйна и там стига до людоедство.Да продължавам ли? А у нас половината население се изранвало от земята,нямат партиен секретар да хранят и почти не е имало безработица.Някой да знае някоя соц. държава която да е просперилала?Няма такава.

173

Анонимен

преди 7 години

Дойчето пак ли меле глупости?! Преди колективизацията във всяко село е имало един богат чорбаджия и останалите са били безимотни и малоимотни селяни, които са се хващали да работят ратаи при него. И са пращали дъщерите си по градовете да работят слугини, това относно оселячването на градовете. ТКЗС-тата дадоха работа и хляб на всички селяни. А "дърпането на къщите със стоманени въжета" за сплашване може само да предизвика смях.

172

Анонимен

преди 7 години

До ДО 239Автомобили и тв колкото искаш, но кой ще ги кара и гледа като няма хора след реформите.

171

ДО 239

преди 7 години

А със съзидатели като Хрушчов,Брежнев и Черненко щеше да победи ли? Къде отиде света и къде остана ,,зрелия социализъм" Какво освен оръжие правехме като хората? И компютъра ти руски ли е? Автомобила? Телевизора?.......и т.н. Мъртвороден строй е-прав е другаря Живков.И той ли е предател?

170

Истината си е тази

преди 7 години

Толкова е просто всичко.СИЛНИЯТ ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА. Е къде победи ,,социализЪма" И Русия вече не е соц.страна.Трябваше ,,гнилия запад да рухне",а през1980 година социализма да е победил в почти целия свят.Ние старите помним.А вместо това ВОЖДА каза че бил ,,недоносче" и ,,всичко което ви говорихме все едно дявола ви го е казал" Сами се отрекоха,а сега пак ще го строим начело с ГЕргов,Гущеров,Добрев,Арабаджиев,Банев ,Златев и ...много са. Все друг е виновен Шест пъти ,,фалират" България другарите.

169

Анонимен

преди 7 години

21813! ОтговориАнонимен преди 34 минутиИ защо фалира великия соцЗаради предатели като Горбачов и Луканов.