155

Анонимен

преди 7 години

тука ще останат само оpaнгутаните, след още 10 години бълxария спокойно ще може да се сравнява с Намибия, Конго, Северна Корея

154

Анонимен

преди 7 години

Ми аз пък емигрирах и после си мигрирах обратно в България, защото човек като попътува малко и вижда, че тук реално далеч не е толкова зле. Българина си мисли, че в Западна Европа с лопати ще му дават, защото вярва на всяка простотия, която види по евтините ни медийки.

153

Анонимен

преди 7 години

Ами, съжалявам, но аз съм млада и наистина вярвам, че ще живея по- добре тук! След скромно детство и студентски години вече започвам да усещам, че когато нещата зависят от мен се получават, но най - удобно е да обвиняваме винаги държавата.

152

15 години в чужбина

преди 7 години

И аз си мислех, че в чужбина ще ми е добре. В някои аспекти е в повечето не е. Не ми задавайте тъпия въпрос защо не се връщам. Заящото никой не ме чака с погача с мед и трябва да започвам отначало. В чужбина не е много по-добре а като добавим, че ни броят за 2/ра ръка хора.Пътувайте, но изгаряйте мостовете.

151

Анонимен

преди 7 години

най-голямата kочина - Бълxария

150

чичо Гошо

преди 7 години

До АнонименУчи за овчар,това е бъдещето според ГЕРБ.

149

юбералес

преди 7 години

Всеки втори младеж иска да емигрира - това е добре, през комунизма всеки младеж искаше да емигрира. И как ще ни приемат на запад? Както ние приемаме емигрантите от изток?

148

Анонимен

преди 7 години

Посочете ми едно правителство, което е било на власт от началото на прехода и след мандата си е оставило по-малък външен дълг, а не по-голям!

147

Анонимен

преди 7 години

Това за чиновническия манталитет е много вярно.Преклонена главица ,сабя не я сече е най отвратителното ,което може да се измъдри.И това за протестите не е много истинско.Контролира се от нечистоплътни хора ,затова и няма ефект.Виждах на протести познати хора,които на работните си места са абсолютни мижетурки.Смелостта е поведение ,а не единичен акт.

146

Логика

преди 7 години

Като падна комунизма 30 % от най-заможните ми съученици,които НИКОГА НЕ СА ИЗПИТВАЛИ ЛИШЕНИЯ,завършиха ВИСШЕ и пак не изпитват лишения. Останалите 70 %,които живяхме в лишения,нямахме пари за Висше следване и веднага на 18 год. почнахме да бачкамв като волове на всякакви ниско платени работи ,за да се изхранваме.Въпроса не е средно или висше,а пари и богати срещу бедни.Тази година бедните ще станат шивачи,бармани,строители,сервитьори,а богатите ще запишат медицина,право,фиологии,както винаги....

145

до Novinar

преди 7 години

Интересно ми е реалността на страната през твоите очи как изглежда? Наистина ли очакваш, че всичко ще тръгне нагоре, хората ще спрат да заминават, даже ще се връщат, а тук икономиката ще цъфти, при положение, че е тотална мизерия и всичко е пред фалит, само фирмите на политиците и приближените до властта са добре, ама те не обичат да укриват данъци и да крадат. Това да се каже истината кои чужди интереси обслужва, истината си е истина, всеки трябва да я знае и да си прави плановете за живота.

144

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 184Аз пък съм емигрирал на изток. Живея от няколко години в Лаос и се чувзтвам чудесно. Местните са много приятни хора, живота е супер евтин и качествен, има много европейци и австралийци които живеят там. В България идвам само за 2-3 седмици да се видя с приятели и роднини и да си оправя сметките с наемателите ми. В Лаос не работя. Инвестирал съм в каучукови плантации и само прибирам рента която даже не мога да изхарча. Така че и на изток има живот.

143

S

преди 7 години

Без повече опционален и отдалечен достъп до жилищни входове и затварящи се/заключващи системи!

142

Анонимен

преди 7 години

Бих описал мн точно защо се стигна дотук, ама ще трябва да обидя мн силно всички ви, отгоре до долу по веригата. И тъй като вече знам, че е късно за каквото и да било и имаме ефекта на доминото, а политическата класа няма да се промени и да заработи за доброто на страната и гражданите и, няма какво повече да се каже, темата вече не си заслужава да се хаби енергия за нея. Остават само уроците, ако въобще някой седне да разсъждава над грешките.

141

ТОТО

преди 7 години

Държавата се отказа да развива провинцията, никой няма да стои в София, ако има работа и същите заплати в родните си места!Нямаме регионална политика, нищо, че ББ твърди друго!В Германия малко живеят в града, повечето са в селата около града и се гордеят, че са селяни, а ние тука обиждаме работещите икономически мигранти от собствената си страна, идащи в София, за да оцелеят!

140

Анонимен

преди 7 години

Хахахаха, всички разправяте как трябва да се борим, а когато стане въпрос за мизерната ви чиновническа държавна заплатка мълчите като риби и изпълнявате заповеди като и интересите на олигарсите и фирмите на политиците като послушни кученца :D Като хората излязат на протест полицаите ги бият като емигранти искащи да излязат извън лагера :D

139

Един от Северозапада

преди 7 години

Снимката е много красноречива. В добре отоплен градски автобус майка държи на колене детето си и вероятно проклина всичко наред, търпейки лишения, заради това, дето седи на коленете и.....Повече коментари са излишни, за това, какво е България днес.

138

Анонимен

преди 7 години

То ако имаше надежда нямаше да се изнеса преди 10 години. Тогава се опитах да започна работа тъкмо бях завършил висшето си образование. Но се оказа че работа има но ниско платена. Трудно взех решението да се изнеса защото никога не бях се отделял от родителите си но като ги гледах как изнемогват с "големите" си заплати ми се ревеше. Едва смогваха да си платят сметки а за храна каквото останеше. Сега и аз съм добре и те защото им пращам пари да преживяват.Такива като мен сме милионе навън.

137

Novinar

преди 7 години

Явно служите на чужди интересни .... успех ,аз повече няма да посетя Днес.бг !

136

Чукча

преди 7 години

Не сме никаква европейска държава,с тези доходи от300-400 евро средна заплата,сме си африканска република,това е,когато и тук чистачките в хотели ,започнат да взимат 1000 евро чисто като в Германия,тогава може да има някакво сравнение.Сега сме си извикали и талибани,това е!