49

ТОТО

преди 7 години

Статията на този кредитен консултант е написана толкова тенденциозно, че от 100 км си личи, че се опитва да прокарва идеята: Насам, народе, да не свършат...Оставете панелките с 1 спалня, елате на новото строителство с 2 спални, струва повече, НО има заеми....

48

Социолог

преди 7 години

Ами разпродажба по морето вече има цели градчета с руснаци .Поморие е вече 50 % на руснаци -Мала Русия и викат.И се случва следното Московеца идва копува и одава под наем .А нашата баш туризъм Министърка отчита влезлите и излелзи през границата руснаци като туристи.А те са си местни собственици на жилища с опция за гражданство след 5 годинки.И така ЕС паспорт като бонус към жилище край морето.Израелци,търци,араби също купуват в БГ.Изместват българите от България бавно но славно.

47

От Лондон

преди 7 години

До ДиспансеризиранНяма такива цени в Лондон, камо ли в централната част. В момента в Лондон, до крайните зони, няма апартамент за под 200 000 паунда. Говоря от опит , понеже се занимавам със строителство. Последно бях в една сграда, до Canning town, 3та зона на Лондон, апартамент с с една спалня тръгваше от 400 000 паунда.

46

popa ot razgrad

преди 7 години

знаем, че има две различни Българии, тази в София и тази в провинцията...положението с недвижимите имоти в провинцията е коренно различно от това в София...

45

Веско

преди 7 години

Значи, брокерските *** са едно, реалноста е съвсем проста. Има малка група хора които не си знаят парите, но и са чустват несигурни и затова ги набутват в най-неликвидните "инвестиции". Просто няма други в нашата затихваща територия. Накрая всички губят.

44

УУйчо

преди 7 години

Имах ипотека в ДСК,ще назовава банката защото трябва да се знае ,та започнах 2007 с лихва 5,9 за 3-4години лихвата ми скочи до 9,9 без забележете писмено да ме информират,което увеличи вноската ми почти двойно.Стана така ,че на четвъртата година проверих колко е паднала главницата от 65 хиляди.Оказа се че съм внесъл 23 хиляди а главницата ми от 65 е паднала с цели 2500 лв!?Така изчислявайки установих че аз на 15тата година ще съм внесъл близо 100 хиляди,а остатъка ще ми е 45 хиляди!!!Банки ли???

43

Диспансеризиран

преди 7 години

Абе кви са тия цени в тези условия? В централната част на Лондон има апартаменти за 150 000 Е ,а в тая балканска джунгла повече от 20 000 Е за жилище си е мошенничество.Наводниха пазара с копувачи от страни извън ЕС вдигнаха изкуствено жилищатат с 60% и младите честни трудови хора в България се разбягаха по широкия свят.Много по лесно и с по хубави условия си вземат жилища в ЕС.Тук за тия калпави кофчези (масово се пести от желязо и качествен бетон) пари не давам.

42

От Лондон

преди 7 години

до 123 - направо трябва комунизъм, никой да не притежава повече от 2 имота. Високите данъци само се прехвърлят върху наемателите.

41

Св

преди 7 години

То и сега не е малък данъка за второ жилище в БГ. Но пък инвеститорите които ТЕПЪРВА купуват имоти с инвестиционна цел, май не могат да смятат. Остави данъка, остави леша който оставят все повече понижаващото се качество наематели, ами не смятат какво ще имат след 20-30 години.Те смятат моментната печалба, а не смятат какво ще имат след продажба след 30 години например (главницата). А ако смятат, че тепърва децата им ще живеят в инвестиционния имот който ще е например на 70 години?Ако са в БГ де

40

123

преди 7 години

Пролема с балона ще се реши ако се въведе доста висок данък за второ жилище както е в Гърция.

39

Анонимен

преди 7 години

София е Цялата БЪЛГАРИЯ пише се само за столицата

38

До 43

преди 7 години

Те направо са си го казали в статията "скъпи имоти с инвестиционна цел". Това означава втори или трети апартаменти, които най-често ще стоят празни и и ще надуват изкуствено имотния балон. От цялото нещо най-прецакани са младите семейства с деца, които ще се нагърбват с още по-непосилни кредити за сметка на възрастните "имотни инвеститори", които кътат празните имоти, и то при отрицателна демографска картина.

37

От Лондон

преди 7 години

Като цяло цените на имотите , според мен, са надути спекулативно по цял свят. Ще дам пример с къщата , където живея под наем. 6та зона на Лондон. Строена е 1930 год, досега се е избила 10 пъти, за ремонт е, вложени материали в нея , дори и ако са нови, са не повече от 30 000 паунда. През 1997 година се е продала за под 70 000 паунда. В момента цената й е над 500 000 паунда.

36

От Лондон

преди 7 години

По мои наблюдения, доста имигранти купуват, отделно руснаците, и хората с пари в България. Всички мои познати , които работят в Англия, си купиха апартаменти в *** - основно Варна и София, да ги питаш защо, понеже нито живеят там , нито ги отдават под наем, ей така стоят празни. Аз в момента търся да купя апартамент във Варна, не за мен, а за майка ми, и съм стреснат от цените. За сметка на това качеството на строителството е отвратително.

35

Един мъж

преди 7 години

Интересно от къде вземат тези тия хора бе? Не мога да повярвам. От българска банка се вземат пари, но трябва да се връщат.

34

СВ

преди 7 години

"Българите" от чужбина не са точно белите българи, които купуват. Но и добре че са те,да изкупят каквото е останало неоткраднато от селата. По-заможните "българи" си купуват панелки. Е има и някои единици, които се усещат и купуват по - така. А нормален българин, който е видял какво е в чужбина, никога не би си набутал трудно изкараните пари, в изгнилата ***. Ако си мислят, че ще си изкарат старините тук и да се осигурят? След 10 години 1/2 от лекарите ще са пенсионери... друго? Помислете....

33

Анонимен

преди 7 години

Мой познат строи къща в Чехия и е взел ипотечен кредит от 500 000 евро за 30г. с един процент лихва. Това,че много българи емигрират в Чехия е обществена тайна.Нещата там са човешки, а не диви като у нас.

32

д-р Дрее

преди 7 години

Сигурен съм че една част от тези пари идват от Хазарт и най вече от "Национална лотария"

31

Анонимен

преди 7 години

ПО ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ МИНАХТЕ И БАЙ ТОШОВАТА ПАРТИЙНА ПРОПАГАНДА!АМА КОЙ ЛИ ВИ ВЯРВА НА ГЛУПОСТИТЕ?ХОРАТА ВЯРВАТ НА ПРАЗНИЯ СИ ДЖОБ А НЕ НА ВАС!

30

Сп??нс

преди 7 години

Това че българи се връщат от чужбина и бързат да си купят апартамент не е най-актуалните твърдения , първо повечето си имаме някакъв имот и второ ако съм събрал 100к в евро ще си купя в чужбина , в момента живея на 5 минути от столицата на провинцията и комшиите продадоха апартамент за 30 000? , а къщите ги "подаряват" , а един познат се обади че си намерил къща с двор във Франция на 20 минути от работата си за 32000? и дръпнал един потребителски заем за 5 години,