105

Чета и се чудя,

преди 7 години

Колко нашенци още не са "стоплили" за що иде реч и продължават да подкрепят мажоритарния вот.Как да им го набиеш в тиквите.Явно нещата опират до умствен и интелектуален потенциал.Пълен дефицит.Старите хора са казали:"Ум царува,ум робува,ум патки пасе".И тези неграмотници ще определят съдбата на цялата ни нация.Тежко ни и горко!

104

Поканен от Меркел

преди 7 години

До вчера същите тия политолози и социолози ви опяваха ден и нощ,как Цецка Цачева води от 4 до 20% за президентския вот,как Хилари Клинтън е на 99% президент на САЩ,как Брексит е невъзможен,защото трябва да си луд да излезеш сам от прекрасния Европейски съюз.Е,с толкова много грешки и манипулации черно на бяло само за година,продължавате да им проектирате някакъв авторитет и да им се вързвате.Не мога да разбера от къде идва тази вяра,че точно този път не ви лъжат и манипулират.

103

Продуцент на Слави

преди 7 години

Още не осъзнавате как се насадихте като се връзвате на Слави. Лесно ви изигра, защото масово сте прости.

102

Анонимен

преди 7 години

Просд народ, гласува за неща от които не разбира и не може да прецени до какво ще доведе. Сега, ако някоя партия окупира парламента с квалифицирано мнозинство, дали някой може да й прогласува вот на недоверие или да я накара да върне обратно пропорционалното гласуване, като по-справедливо. Слави и екипа му цял живот трябва да се срамуват от природната си злобарщина - за да изгори плевнята на някои политици, запалиха къщата на цял народ. Учиндолското изчааадие и Сие -те срама нямат.

101

Родолюбец

преди 7 години

Управляващите от 1944 г. до днес ни се дават според недостойнството на народа!Що за народ е това един учиндолски ***-чалгар да блокира столицата и да изкара 100 хил. души на улицата?!?!?!Каквото народът сам си е надробил, това и ще сърба, няма право да се оплаква.

100

Анонимен

преди 7 години

*** , глупав и неграмотен народ = слаба държава ! Скоро ще получите Бойко Борисов за вечни времена !

99

Анонимен

преди 7 години

Тиквено-прасешки медии, престанете да манипулирате. Мажоритарната система не е на Слави. Има я в световния политически живот поне от 150 години и е доста успешна.

98

Значи,

преди 7 години

Все още има хора с определено лош вкус,гледащи шоуто на мизерника Слави.Чрез него той хвърли толкова много шоу "дрога" в пространството,че зариби маса податливи чалгаджии.Резултатите не закъсняха.Референдумът не успя! Няма значени от броя на гласувалите.Или защото трябва да осигурим управленчески комфорт и доживотна власт на сатрапа,трябва да му угодим? Ако бяха други избори,резултата щеше да бъде признат и ТОЧКА.Референдумът не успя!Намериха се и малко умни хора.Отново Борисов? Кошмар!Божичкооо

97

Анонимен

преди 7 години

до 101 - и не само минималната. Трябав да се вдигне средната заплат, да паден тавана на пенисиите и минамланат пенсия, които са вързани със заплатата, дохода трябав рязко да се вдиген има много пари в сивия сектор но Борисов не поисак да ги пипа, за да не се изправя среущ зависимостите си от Цветанов, Пеевски , Доган

96

Истината

преди 7 години

Истината е, че при мажоритарен вот в България пак си се гласува за партии и в парламента ще влязат ДПС с 40-50 депутати, ГЕРБ с 170-200 депутати и някакви други общо 0-30 депутати. Това поискаха гласувалите с "ДА" на референдума, това получават ... ГЕРБ и ДПС. Сега пак както след 1989-та година едни ще кажат: Ама ние не искахме това .... Да сте мислили преди да действате! Сега всички ще си патим заради вашата глупост.

95

Анонимен

преди 7 години

през 2009 едничиссот нова Партия - герб от която познавахме само лицата Бойко Борисов и Цветан Цветанов - успя да вкара допълнително 36 мажоритарин кандидата. А утвърдени партии като БСП или Синята коалиция не вкараах НИТО ЕДИН. Имаах много ПОИЗВЕСТНИ ИМЕНАVпрез 2005 макар системаат да не бе мажоритарна народа дадже 48 процента на НДСВ, а познаавше само Симеон, Стоян ганев и Соломон паси.

94

Анонимен

преди 7 години

Борисов наистина разбира какво прави в политиката и как,НО едно НЕ РАЗБРА-доходите,доходите ТРЯБВА да се увеличават,и то доста,поне едни 700 минимална,стига вече с това -няма,КАК турция има,=унгария има,словения,словакия,и т.н,само ние сме ужаса на бедността.

93

До 95

преди 7 години

Жестоко бъркаш. Пренасящ пропорционалният вот като резултат за мажоритарния вот. Представи си 40 депутати от ДПС и 200 депутати на ГЕРБ избрани само с половин процент повече гласове от тези за кандидатите на БСП и ще си много близо до истината.

92

аз

преди 7 години

До До 63 ?Не знам защо толкова много се вълнувате кой колко ТОЧНО депутати ще има?! Въпроса е, че се връщаме във времето, когато в парламента имаше само ДПС и две други партии! В резултат - която и от двете други партии да спечелеше изборите - ВИНАГИ трябваше да се съюзи с ДПС, за да състави правителство! Понякога (имаме пресен пример с Орешарски) дори не първата, а втората партия се съюзяваше с ДПС! Сега всички се дърпат - но лятото една от двете партии (вероятно БСП) ще се съюзят с ДПС!

91

Анонимен

преди 7 години

Абе хора нека си спомним каков стана 2009 когато имаше 33 роценат мажоритаран система. до този моменат се виждата някакив наченик на промяна - 2005 - млади хора и т.н. 2009 всички се втеросаха, всички "стари кучета" се пуснаах и на двеет места - и на мажоритаронот и на пропорционалото и саом още повееч бетонираха партиите. Електората ги ИЗБРА мажоритарно!

90

Анонимен

преди 7 години

ГЕРБ и БСП не са изравнени изобщо.Буда, макар и да сдаде властта, още има много пари и хора на ключови места. БСП са една тотално издънена партия, чиито електорат отмира по естествения начин. Референдумът дава най-много козове в ръцете на герберите, за съжаление.

89

Анонимен

преди 7 години

До до 84Тоз пък ДОСТ. Те изобщо няма да влязат.

88

до 84

преди 7 години

мечти, мечти. герб и БСп са много изравнети. ще вземат почти равни проценти около 25-30 процента. те ще разделят над половинаат парламент. Герб в най-лошия слуачй ще имат около 110 депута, БСп и те някъде там. ДПс - към 30, Дост към 20, ще има и местни мафиоти. Един глас ако струав 30 000 половината не гласуват, един лидер като Марешки влриаз без никакъв проблем. той и сега държи Варна. Ковачки- също. димитровград е зад него. после мафията може да си направи собствена параментаран група.

87

Анонимен

преди 7 години

ОТ ЧАЛГАТА В ПОЛИТИКАТА. КОЛКОТО И ПАРИ ДА СЕ ВЛОЖАТ НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ.

86

Анонимен

преди 7 години

Слави си го направи за него и неговите хора.,че един ден като реши до влезе в политиката с трибуната, която има а всяка делнична вечер да агитира за себе си и неговите овите хора