68

Анонимен

преди 7 години

Много Ви се ще Мечока и Чайна да са сюзници, но на Путин - не. Путин знае в този съюз, че ще свири втора цигулка, а грандоманията му пречи

67

Великият Путин

преди 7 години

Курилски острови-това е поредната заграбена територия от 4 острова и невърната след ВСВ. Поради тази причина и до днес Русия и Япония нямат сключен мирен договор, а само примирие.

66

СТРАНДЖАТА

преди 7 години

До БобиБоби, Аляска имаше ли някакво значение за Русия... - навярно ще ми отговориш с "НЕ"...

65

Великият Путин

преди 7 години

Карелия-отнета от Финландия през Зимната война 1939-40г. За Русия цяла Финландия е час от Руската империя. Дори някои оспорват акта за независимост на Финландия. Непрекъснато е подложена на заплахи, в това число и с ядрено оръжие.

64

СТРАНДЖАТА

преди 7 години

До БобиРусия иска да върне Крим, защото заради него изгуби:- уважението и разположението на цивилизованите държави- приятелството и уваженито с най-братската нейна държава- изгодни пазари по целия свят- стойността на петрола и девалвацията на рублата- наложените и тотални санкции, които я погубват- загуби привилегията си да бъде фактор в световната политика и икономика- само загубата на въздушното пространство над Украйна и носи несъизмерими загуби- и още куп неща...

63

Боби

преди 7 години

До СТРАНДЖАТА 64Странджа пак и отново се ИЗЛОЖИ СЕРИОЗНОКурилските острови имат за Тихия океан същото значение както Крим за Черно мореконтролират огромна икономическа зона и военно пространството между Русия, Япония и САЩ(Аляска)Русия няма да ги предаде на никой. Освен това са ОБЕЩАНИ ОФИЦИАЛНО на подсдамската конференция от всички Учасници на СССР при което тя се задължава да нападне Япония през 1945г.

62

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 59 СОРОС,ЗНАЕШ ЛИ КОГА ПУТИН ЩЕ ОТИДЕ НА ТРИБУНАЛ В ХАГА ,,ЩЕ ОТИДЕ КОГА ВАШИТЕ РАДА ДЪЛБОКАТА И ПРЕРОДЕНАТА ПАСТИРКА СТАНАТ МЪЦЕ ,А ТОВА ЗНАЧИ ТОЧНО НИКОГА,ВИЖ ОБАЧЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕ ,КАКТО СЕ РАЗВИВАТ СВЕТОВНИТЕ СЪБИТИЯ И КАК МЕЧОКА И ЧАЙНА СА ПОДХВАНАЛИ КАШЕРНИЯ ВИ КРАВАРНИК ТО НЕ ПУТИН ЩЕ ИДЕ НА ТРИБУНАЛ В ХАГА ,АМИ ВИЕ *** СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ СЕ ОТЗОВЕТЕ ПРЕД НАРОДНИЯ СЪД ,ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И ЩЕ ВИ ПРАТИИМ НА СПА В ЛАГЕРА БЕЛЕНЕ ДА ПООТСЛАБНЕТЕ ОТ МАК ДОНЪЛСИТЕ

61

Боби

преди 7 години

До Великият Путин 61Сухопътната връзка минава през Полша и Беларус Руските железници са нежелани в трите прибалтийски републики и поради това техните собствени превози са с 35-50% скъпи - поредното политическо решение влияещо негативно на бизнеса.

60

Великият Путин

преди 7 години

Готланд-красив шведски остров в центъра на Балтийско море.Той е просто стратегически важен за контрола над Оресундския проток. Русия открито заплашва Швеция, че ако тя наруши неутралитета си, ще и спретне един десант и да се сбогува с острова. Иначе историята в региона е пълна с битки и насилие, но някои не се поучават от това.

59

СДС-рката Нинова

преди 7 години

санкции до последно ... никакъв жал, така както руснаците оставяха да умират от глад милиони украинци ...

58

СТРАНДЖАТА

преди 7 години

За да оцелее скоро Русия ще започне да разпродава... - и то на безценица - тъй както продаде Аляска за 7.2 милиона долара сега наред са Курилските острови, които между другото не са и техни, Сахалин, Чукотка, Камчатка и т.н. и т.н... - Крим няма да го продава, а ще го върне на законните му собственици...

57

Ха- ха- ха

преди 7 години

Целия свят разбра, че руските убийци свалиха МН 17, само ърола Боби не разбра!

56

Боби

преди 7 години

До Анонимен 55Ами нека АНОНИМНИЯ МИ ОПОНЕНТ ДЕТО НЕ ЗНАМ ГО Е СРАМ ДА СИ НАПИШЕ ИМЕТО ИЛИ ПОНЕ ПРЯКОР да измисли нещо по-интелигентно. Едно и също се предъвква всеки ден. Оборваш го и след 25 поста написано същото малоумно нещо.

55

Великият Путин

преди 7 години

Калининград-от древни времена е немски /Кьонигсберг/, а областта-Источна Прусия. Руснаците така и не го връщат, но и немците не повдигат въпроса, явно благодарни, че Русия не се възпротиви на обединението. Областта е отдавна етнически прочистена, силно милитаризирана и тънеща в мизерия особено откакто поляците премахнаха безвизовия режим. Русия не престава да се дразни, че сухопътната им връзка преминава през Литва.

54

Боби

преди 7 години

До СТРАНДЖАТАТи ЛУД ЛИ СИС КРИМ реално има 50% от изключителната икономическа зона в Черно МореКРИМ Контролира с наземни комплекси(в бункери) входа на Босфора и 3/4 от Черно море(говорим само за полуострова с другите руски брегове контролират 100% от Черно Море)С ядрени Искандери контролира Украйна, Румъния, Източна БългарияЕ сега Умнико при всички тези Военни и икономически преимущества защо ще иска да го връща?

53

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 53Крим ще е руски, докато Путин не застане пред трибунала в Хага или докато го обесят на Червения площад самите руснаци. Ще те видим тогава какви ще ги пишеш.

52

Боби

преди 7 години

До СТРАНДЖАТА 50Пак ли ОПОРНО ТОЧКОВСТРАНДЖА СЪЩИЯ ТОЗИ КОМПЛЕКС БУК-1М В ГРУЗИЯ ПРЕДИ ДА ГО НЕУТРАЛИЗИРАТ РУСНАЦИТЕ със СУ-34. Е СВЛАИЛ Стратегически разузнавач Ту-22М3Р, два Бомбера Су-24М и поне един Су-25 и поне един хеликоптер.В Донбас изстреля една единствена ракета и свали Боинга на МН17 полет.НЕЩО ЧУДОВИЩНО НЕ СЕ ВРЪЗВА. ЗАЩО НЯМА ДРУГИ УКРАИНСКИ СВАЛЕНИ САМОЛЕТИ ОТ ТОЯ КОМПЛЕКС Боезапас 4*4 + 4*8 ракети готови за старт.

51

СТРАНДЖАТА

преди 7 години

До АнонименЗнай, че в момента Путин страшно съжалява за Крим... - и ако имаше начин да го върне без да се изложи... - би го върнал веднага...

50

Анонимен

преди 7 години

До БобиАко мислиш, че като се обърнеш към опонента си с "***" ставаш по-умен, жестоко грешиш.

49

Великият Путин

преди 7 години

Норвегия-тази държава има юрисдикцията над Шпицберген и о.Медвежий, но има и договор, според който СССР/Русия има право на икономическа дейност и добив на суровини/въглища и риба/.През Април там кацна вицепремиера Рогозин, който е в забранителният списък със санкции. Това си е явна демонстрация на пренебрежение към суверинитета на Норвегия.Град Баренцбург е руският град на Шпицберген. Вижте в нета огромната разлика с норвежките градове там.