45

Анонимен

преди 7 години

Ниските заплати са следствие на това, че понятието "правова държава" е само на хартия и когато, за да направиш фирма и печелиш обществени поръчки трябва да си "човек на някой" или трябва да се отчиташ на местния феодал...няма какво да се лъжем решено е от "великите сили" държавата България да им е донор на свежа кръв и затова те си затвориха очите като си отваряха границите, но скоро тази врата ще хлопне и ще затворят границите по примера на Великобританците с предлог "бежанците са терористи"

44

Губим милиарди

преди 7 години

За статиятаЗаради работещите в чужбина българи, България губи всяка година поне 20 млрд. евро, ако не и доста повече. Срещу това идвали преводи за милиард и нещо. Смятайте сами - избягалите от България са примерно 2 милиона. Там те получават годишно между 18000 и 120000 хиляди евро, да кажем средно по 24000 евро (2000 на месец). Поне два пъти по толкова те изработвт за тези, за които работят, т.е. 2 милиона умножено по 2000 е 4 милиарда евро, умножено по 12 и стават 48 милиарда евро на година.

43

Защото

преди 7 години

За какво да седя тук? С бакалавър и магистър и пидобити качества и опит от чужбина за 700лв? Ай не, мерси. Когато някои на общинска позиция смятат, че България е основана 876 та или коя беше, а аз едва си намерих и тая работа... Защото всички компании искат да си на 20 с 25 години стаж и никой не ти дава шанс. Защото даже и да са чуждестранни шуробаджанащината е на видно място. Ако не си ит или собствен бизнес яко си го закъсал тука... За съжаление...

42

Анонимен

преди 7 години

Дълга статия, която няма смисъл ад се чете, защото може да се обобщи на кратко:Акъла на БГ "биснесмена" стига до строежа на хотели, молове и кръчми. Е какво да правят там тея квалифицирани кадри. Има и кадърни хора, които правят технологичен бизнес, и там работят кадърни хора, но за тях не четем в новините. Въпреки, че те държат държавата на гърба си. И тея технологични фирми, освен че са в БГ, и хората са българи си работят с чужденци за чужбина.

41

Жоро

преди 7 години

33 е прав. Статията е доста повърхностна и обсъжда единствено заплатите на хората, но аз имигрирах не за пари, а за по- малко корупция и по-качествено управление на политическо ниво.

40

дей

преди 7 години

За мен всичко опира до парите. Не може капиталиста да твърди, че няма пари за заплати или дори за ново оборудване, а цялата му рода да се кипри със скъпи джипари. Другото нещо, което ми прави впечатление - мутрите започнаха да строят едни дворци из страната, ама буквално дворци! Такова нещо няма дори и в Швейцария. Затънали са в пари, но разпределение към работниците няма!

39

Анонимен

преди 7 години

Късно е, чеда, резето е паднало! При това сами си го пуснахме! А вие, деца, учете, четете и мислете! Не се разсейвайте!

38

онбашията

преди 7 години

честно казано не ми дреме, ама никак. това не е обществен проблем, защото ако някой си пати, то са само хората които вземат грешното решение, било стиснатите работодатели, било напомпаните с илюзии мигранти дето си мислят че на запад е мед и рози. далеч повече ме вълнува какво да правим с *** зад волана, и ако има начин тях да изритаме да емигрират ще е по-добре отколкото да се грижим за бизнеса. майната му на бизнеса.

37

Вуте

преди 7 години

Шефа ми иска да си сменя беемвето на всеки три месеца, а на мене ми плаща некакви мизерни парици. Е как ше стане, или ше го крадем или ше се махам, това е.

36

до 38

преди 7 години

Абе ти емигрира ама още се рееш из българското електронно пространство. Да не би днес да вали и да не можете да събирате ягоди?

35

без

преди 7 години

За мутрите дето окрадоха родителите ми и държавата няма да работя. Да си работят те / или Ентелегентните им дечица. Ако им остане време от дрифтинги и простотия.

34

Ицко

преди 7 години

Абе аре бе, нали чухте боката сутринта. Тука сме си най-добре

33

маке

преди 7 години

елементарен въпрос с елементарен отговорназдрве ох как леко влиза ракийката мале мале

32

Още нещо

преди 7 години

Ще се наложи със сигурност /ще ни наложат!/ да издържаме и лекуваме хиляди новодошли непоканени тъй наречени "бежанци", с друга култура, неквалифицирани и неособено обичащи труда. Е, откъде пари и за нашите добре образовани и талантливи млади специалисти? Неразрешима задача. А младите хора четат, виждат и разбират всичко много добре, трудно се заблуждават. Затова амбициозните и способните ще напускат страната, поемайки всички рискове.

31

Анонимен

преди 7 години

приятен полет40-годишен пребит до смърт във Великобритания, защото говорел на полски

30

rosho

преди 7 години

Университетите бълват социолози, политолози, психолози, прависти. За чий?

29

Oh

преди 7 години

При 3 млрд. лева идващи в страната от мигранти, които работят зад граница - държавата няма интерес да ги задържа тук - икономически по-изгодно е да ги изгони зад граница, за да връщат капитал.

28

Sexileidi

преди 7 години

Заплатите непрекъснато растящи?!? Тия пак са спали на течение.Това не са реални статистики а са стъкмистики.Ако се плащаше добре и всичко беше толкова розово дали хората щяха да бягат на запад?

27

Анонимен

преди 7 години

Интересно колко са българите постоянно живеещи в България? Дали сме останали повече от 3 милиона?

26

Анонимен

преди 7 години

25 години след 1989-та, масовите заплати на хората в България, им позволяват стандарт на живот около 10-20 пъти по-нисък от този преди 1989-та година. Това доведе до демографската катастрофа в България - българките спряха да раждат деца, а малкото които ги има бягат извън България.