256

Анонимен

преди 7 години

Американските тецове дават свобода, а руският АЕЦ значи робство.Това е съвсем сериозно. Защо ли?Защото американският ТЕЦ дава работа на 15-20 000 българи и работи с наше гориво, а руският АЕЦ работи с руски уран и тези 15-20 000 ги прави безработни. Американският ТЕЦ не струва НИЩО на държавата, а за руският АЕЦ трябваше да теглим 5 млрд кредит.Това е положението.

255

Анонимен

преди 7 години

Какво са ти виновни руснаците? Ние сами се оср*хме.

254

Анонимен

преди 7 години

Само да напиша, че прословутия "гьол", представлява стоманобетонен блок с дълбочина 60 метра (колкото 10 етажен блок), от високоякостен бетон, армиран с хиляди тонове стомана. Под нивото на кота нула е и е нормално да се пълни с вода преди затварянето му в корпус, направо е кретения да бъде наричан гьол.Ама от недоучил пожарникар, треторязрядна мутра и четвърторазряден селски футбалер - толкоз.

253

Анонимен

преди 7 години

Преди време някой с нарцистичното АЗ се хвалеше наляво и надясно, че е спрял гьола Белене.Сега нека баш ГРОБ-аря да плаща, ама не - простите българи които го избираме, ние ще плащаме.

252

Анонимен

преди 7 години

Честито Ви предстоящото сериозно увеличение на цената на тока,за да могат ГЕРБерюгите да си платят глобата.Но не сега, нека да минат президентските избори...

251

Анонимен

преди 7 години

До АнонименЛапачите тука не виждат ли, че цяла Южна Европа дяволски се мъчи да си пусне преки пътечки до руските ресурси-----------------Какво общо има, пак ви питам, между руските ресурси и строежа на АЕЦ, за което трябва да се вземе огромен заем и за чийто ток няма пазар?

250

Анонимен

преди 7 години

Слави, руския *** знае, че има фотоволтаици. Пожелавам ти само на фотоволтаици да я караш - и зиме и лете. И да си ги плащаш ;)))Руския *** използва фотоволтаици професионално за захранване на отдалечени комуникационни системи и е напълно запознат с възможностите им и с наличното на пазара. Така че, успех с фотоволтаиците ;)))

249

Анонимен

преди 7 години

Хайде сега боко умника дето слуша гейчовците от Брюксел и миризливите кравари да иска от тях парите по дълга ,за да видим колко са лоялни *** *** към България .А ако не да си събира от парламаентарната група тези пари по лихвите и да плаща на братушките и да помни друг път който се заяжда с Руснаци накрая само губи и после му режат главата .

248

Анонимен

преди 7 години

ГРОБ на власт означава ускорено загробване на България! Нашият заблуден народ кога ще проумее, че не може с улични хватки и лафчета, с артистични резанета на лентички и булевардни фойерверки на пилотски кортежи от НСО да се управлява държава! Щатните бройки на властите у нас, запълнени от кадровиците на ГРОБ ежедневно ни натискат все по-надолу в батака. Колкото пъти тук дойдат висши жидоянкини чиновници, толкова пъти Нашия по пожарникарски почин затрива напреднали с реализацията си мегаенергийни проекти - АЕЦ Белене и ЮП най-вече! - По безпринципно, водещо до огромни щети и загуби подчинение н

247

Анонимен

преди 7 години

На последната среща на Путин с Борисов, руският президент предложи новите мощности в Белене да се построят с 4 милиарда евро отпуснати от руската страна и да се изплатят след като реакторите започнат да работят и реализират печалба!!! Борисов гледаше като теле афиш и нищо не каза! Явно неговите приятели от ЕС и САЩ му бяха заповядали да откаже Белене! Сега на къде? Милата Теменужка е толкова жалка в своята некомпетентност, че не е разбрала какво са й казали в Москва и вчера обясняваше как са се разбрали с руснаците!!! Остава само да гадаем какво са се разбрали и останала ли е доволна....

246

Анонимен

преди 7 години

"Вредния" аец щеше да направи ненужни всички проекти, оскъпяващи тока в България. Визирам американски тецове, вецове и ветрени генератори. От там щеше да спре източването на икономиката ти в полза на западните производители. И щеше да ти даде няколко ПЪТИ по - евтин ток, от където щеше да имаш възможност да развиваш конкурентна индустрия и щеше да имаш повече инвестиции. Защо, според теб, въпреки евтината работна ръка в България няма инвестиции?Освен това щеше да храниш български семейства...

245

Слави

преди 7 години

Значи аз повярвах в Слънцето, когато видях фотоволтаик с плош около 4 м2 да произвежда 600 Вт в облачно време. Бях на гости в планинска хижа, на конвертора показва 13, мислех, че са някакви волтове, а то се оказаха ампери. 13 ампера при 48 волта. Един южен скат на покрива на къща може да вмести поне 15 м2 панели +перка. Моментните пикове в потреблението се поемат от батерията, товариш я минути, след което се зарежда часове. Всичко е изчислено, само рузкият *** плаче за ядрен разпад.

244

Анонимен

преди 7 години

Колкото до АЕЦ, докато можем, ще използваме реакторите в АЕЦ "Козлодуй". В най-добрият случай след 30 години ще трябва да ги затворим. Дотогава ще трябва да затворим и някои от ТЕЦ-овете от Тодор Живково време. А после? Тогава ли ще започнем да строим нова АЕЦ, или направо ще купуваме ток от комшиите.

243

Анонимен

преди 7 години

Щото евроатлантическите тецове и ветрогенератори не са робство? Не са изсмукване на малкото пари от българската икономическа система? Лалугерите съвсем оглупяха. А да не говорим, че заради разбитата индустрия и селско стопанство всичко си внасяте! Лалугери... Имам чувството, че тея евротpoлове са си чисти русофили и с поведението си демонстрират колко *** са евроатлантиците ;))Хитро ;))Приема се. Не може зрял човек да е толко tъп, че да плямпа таквиз глупости.

242

Анонимен

преди 7 години

До АнонименГермания има най - мощната европейска индустрия единствено благодарение на директния си достъп до руски суровини и енергийни ресурси.------------------Какво общо има достъпът до руските суровини с построяването на ненужен АЕЦ?И даже вреден АЕЦ?Обясни ви се 1000 пъти, че ток има в излишък, пазар няма!

241

Анонимен

преди 7 години

До 293По принцип мразя да споря с такива умници като тебе, които без да са наясно започват да спорят и пишат абсолютни глупости, ама ше ти отговоря :) перката е с диаметър 2,5 метра , мачтата е 6 метра, започва работа при около 2 м/с, батериите са 6 x 150Ah( или 160 не съм много сигурен) осигуряват пикова мощност до 12 киловата, но не се препоръчва да надхвърля 8 киловата, соларите дори и в облачни дни зимата произвеждат поне 7-8 киловата в ден

240

Анонимен

преди 7 години

Споко народе - Боко и Лилето ще ви оправят.Това са най-умните и способни българи.Няма други като тях.

239

Анонимен

преди 7 години

Като трече робство по руските тръби, тогава ще си плащаш химиотерапиите - твоите и на твоите родители и деца с евроатлантизъм. Тaпaнap! И майка ми и баща ми си заминаха заради липса на лекарства и лекари. Аз самия ядах хурката и едвам оживях. Добре че се лекувах в чужбина с чужди пари! В България няма пари даже за 1/10 от лечението, през което минах! Да не говорим, че и няма кой да ме оперира! Смачкани ***! Ще осъзнаете, може би, някой ден какви сте ги писали и ще плачете!

238

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен"По руските тръби не текат суровини, тече робство."Това е абсолютно вярно.

237

Анонимен

преди 7 години

Лапачите тука не виждат ли, че цяла Южна Европа дяволски се мъчи да си пусне преки пътечки до руските ресурси, ама франция, германия и полша спъват проектите, защото това ще направи италианската промишленост силно конкурентна и ще ги убие... Прости лапачи, идея нямат от нещата а плямпат идиотщини. Не ми пука нито за Путин, нито за Москва. Обаче да ядосаш някой, който с мигване може да ти оправи финансовото състояние е идиотщина. А наще правителствени олита ядосаха руснаците с простотия. Лапайте!