49

niki

преди 8 години

Според мен не трябва да отпада, все пак си имаме премиер в момента по образ и подобие на Бай ***!

48

Gosho

преди 8 години

По-голям *** от този няма.

47

dn13

преди 8 години

До Qwerty"изОчава"!? Къде си тръгнал с тая грамотност да раздаваш образователни съвети?

46

tih velikan 681

преди 8 години

Glupavo reshenie..i neumestni prichini...Aleko ne e bil bulgarin,nyakoi da me obori s dokazatelstva?

45

Анонимен

преди 8 години

Алеко е гений, а министерски съвет са калинки. Пази боже сляпо да прогледа.

44

Рали1

преди 8 години

България, спасявайки делото на св.св. Кирил и Методий е заслужила уважението не само на другите славянски народи, но и на човечеството и това ще бъде така, докато влагаме истинско съдържание в думите напредък, култура и човечност. България не само е спасила великото дело на Кирил и Методий от пълно заличаване, но по своите земи тя е развила, обогатила и усъвършенствала това неоценимо наследство.- Роже БернарСега подменяме историята,езика,съзнанието и същността си!И това трябва да се прекрати.

43

Ali

преди 8 години

В България работят само 1 500 000 турци, другите са готованковци.

42

Колко може бе

преди 8 години

Махнахте История Славянобългарска..Смирненски...Вапцаров...Талев ...Димов...скоро очакваме изобщо да няма български поети и писатели в училищата ни........Абе направо дайте на децата ни да изучават биографията на Кончита Вурст та да сме в крак с това шантаво време--то се видя че натам отива работата.....И-д-и.......оти..............................

41

циника

преди 8 години

Вазов добър прозаик? Под игото е на ниво мелодрама с еднопластови персонажи никаквва динамика на индивидуалните образи. Вазов има някое и друго нелошо стихотворение и някоя и друга горе-долу свястна пиеса, но като цяло е под средното европейско равнище. Йовков можеше и да стане на нивото на Димов, ако имаше поне един роман. Елин Пелин?!?! Става за ловната дружинка на царя:)Талев - като всеки посредствен писател и той се изкушава да лепи народопсихологически отпечатъци на своите персонажи:)

40

Анонимен

преди 8 години

Този се изкара по -велик от Алеко Константинов !!!))))))))))))Световно неизвестен ...министър ?!?))21 век е ,но не в България !!Бай *** колкото щеш !!!!Един беше сложил весника на седелката до него и плюеше ..слънчоглед !!! В самолета !!!!!Добре ли е ?! Ааа.?!?

39

Анонимен

преди 8 години

Е и какво като сме 21 век. Бантустан все още е в средата на 20 век.

38

do qwerty

преди 8 години

до qwerty - тебе като те гледам как пишеш- мисля, че не само ***, ми основна граматика не си изУчавал... то бива човек да е неграмотен ама...

37

anon

преди 8 години

хаха... явно някой от феодалите се е припознал в произведенията на алеко. и като всичко мило и родно дето не им отърва и ги рисува в истинските им цветове- се замита под килима...

36

П.Петров

преди 8 години

Така ами ... защо ни е Бай ***, когато си имаме свеж пример -Конгрючуляйшънс!Хау !

35

Gpjko

преди 8 години

Срамота! Отдавна Крали Марко е Македонец, след това Братя Миладинови станаха Миладиновци, а Н.Вапцаров е на виден паметник в новата македонска история, Смирненски го изтаралянкахте...! Сега и Алековия герой, безпорен български индивид се клати дали да "влезе'' в българските учебници....! Димитър Талев и Д.Димов ви избодаха очите..., с таланта си!Срамна работа, и защо този *** "професор" си вее байрака! Отговорността изцяло е на бъдещия литературен "герой" Винету, и ГРОБ!

34

Qwerty

преди 8 години

"Бай ***" в раздела му в чужбина изобщо не трябва да се изочава. Такива *** съм виждал в чужбина, че българите направо бледнеем. Също насажда идеята, че средностатистическият българин е нещо по-долно от един средностатистически чех или австриец примерно.

33

Ккк

преди 8 години

Вместо да се чудят постоянно кое Българско произведение да извадят от учебниците, днешните политици просто да отидат до новите им господари - анадолските *** и там да им кажат какво да се учи във България по предметите История и Литература. Жалки наследници на хаджи Генчо и поп Кръстьо.

32

42

преди 8 години

До 38Не се излагай.Нима Димитър Талев или Вазов не са добри прозаици.Да не споменавам Йовков и Елин Пелин.Йовков и Ботев се изучават и в редица западни университети, а Емилиан Станев се изучава в Русия.

31

Бай Ганьо

преди 8 години

Абе те да ги научат да си пишат имената без грешка, а за четене на книги си има ВУЗ. Я вижте премиера!

30

циника

преди 8 години

трябва да разберет, че литературата е предмет, в рамките на който децата трябва да усвоят базови естетически познания и вкус и да развият способност за критическо разсъждение. Литературата не ви е инструмент за изкававане на някакви патриотарски зомбита. Ако толкова много искате патриотизъм в училище - нека да се направи СИП патриотично възпитание и който иска да си праща детето в този предмет!