194

Деница

преди 8 години

Много деца в България са алергични към мед, яйца, шоколад, мляко, глутен... Това означава ли, че всички алергени трябва да се изключват от всички менюта в детските градини? Освен това, тук не говорим за свинското като алерген, а като предразсъдък. Ако във Виетнам живеят 2-3000 българчета, които не ядат кучешко, едва ли и виетнамците ще спрат да го предлагат на децата си. Това е ПЪЛЕН АБСУРД! А и не вярвам ДПС да осигури телешкото месо, което е повече от 2 пъти по-скъпо от свинското!

193

свинското е вкусно

преди 8 години

Аз например не обичам лук. Предполагам че е някаква алергия. След като го ям в устата ми е гадно. Различно е, но нека кажем като човек който не пуши и е пил вода в която са гасили фасове. Аз го плюя. Това означава ли че трябва да се забранява лука в детското меню?Аз предлагам децата сами да решат кое им харесва.

192

Мека Гана

преди 8 години

Ами щом го иска ...

191

атанас

преди 8 години

Това с религията е много смешен аргумент. В Конституцията е написано коя е официалната религия в България, с която трябва да се съобразяваме и това не е мюсюлманството. Иначе свинското е относително нездарословно месо, не знам защо се е наложило в българското меню. Изключително мазно и с много холестерол. Пилешко, риба, телешко...много по-добри алтернативи, но естествено някои са и по-скъпи. В България телешко почти няма, има кравешко, затова и много хора твърдят, че не обичат телешко!

190

до 214

преди 8 години

Прав си,за България турците не са проблем,проблем са българите,дето чакат на готово друг да им свърши работата,а те хитро и доволно от страни да ръкопляскат!

189

teo

преди 8 години

ДА СИ ГИ ГЛЕДАТ В КЪЩИ! В БЪЛГАРИЯ СЕ ЯДЕ СВИНСКО МЕСО, ОК??? В ГЕРМАНИЯ ГАСТАРБАЙТЕРИТЕ НЯМАТ ТАКИВА ИСКАНИЯ, ЗАЩОТО ЩЕ СИ ТРЪГНАТ ЗА ТУРЦИЯ! ТАКА,ЧЕ КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА НА ТЕЗИ ЕНИЧАРИ, ДА СИ ХОДЯТ В ТУРЦИЯ!!! НО ТАМ ГИ НЕ ИСКАТ ! НАМЕРИЛИ ТУКА ДА НИ РАЗИГРАВАТ РАЗНИ ДУГАНОВЦИ И МЕСТАНОВЦИ, ЗАЩОТО ТАМ НЯМА ДА ИМ СЕ ЧУВА ГЛАСЕЦА !!!

188

тцЪ

преди 8 години

до Анонимен 214Голяма част от турското население в България гласува за тия, защото просто няма избор. Почти всички възможности за препитание в районите с турско население в са в ръцете на приближени до Д(п)С фирмаджии. Ако хората не гласуват правилно, имат пълната свобода да пукнат от глад.

187

Анонимен

преди 8 години

Няма смисъл да пиша какво мисля - ще го изтрият ! Сигурно е едно - време е за "фойерверки" !

186

Анонимен

преди 8 години

Хората в българия традиционно уважават вярванията на съгражданите си. Моите съседи мусулмани винаги ми носят почерпка на техните празници и аз я приемам с благодарност и пожелание да са живи здрави. На христианските празници и аз им нося вкусотии от моята трапеза и те ги приемат. Зато един висш политик си позволява да противопоставя религиите и да създава изкуствено напрежение между хората?

185

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 214Точно казано!

184

111

преди 8 години

Обаче специален закон за алергичните деца няма, нали! *** мръсни, чудещи се само, как да разединяват народа! До сега е било ок, ама вече не е.

183

1

преди 8 години

Е именно, де! Децата не правят разлика между телешко и свинско, но аз от дете не обичам телешко. Да си ги хранят в къщи кой както иска, а в градината според предписанията на докторите за възрастта. Останалото е простотия!!!

182

Анонимен

преди 8 години

А българчетата в смесените общини,какво да ядат?Аз не бих се съгласила детето ми да яде *** овчо!

181

Анонимен

преди 8 години

Никой не ги насилва да го ядат! Аз например в детската градина оцелявах предимно от десертите, защото месото ми е гнусно. Още повече, предполага се, че мюсюлманчетата трябва да са така възпитани, че и да им предложат свинско да откажат.

180

Анонимен

преди 8 години

Децата били "принуждавани" да ядат...Егати наглостта на Местан.Сигурно и жена му Ширин ,беше принудена да стане шеф на Агенцията за закрила на децата.Всъщност тази Агенция беше създадена за жена му.Както и Министерството за околната среда и водите- за Емел Етем.Наглостта им няма граници!

179

anonimen

преди 8 години

До Анонименnie sme si u nas i prawim kakwoto iskame

178

Ред арми

преди 8 години

Без свинско в детските градини, но в тези в Турция. Тук се изповядва християнство като официална религия, тук се яде свинско, тук се празнуват Великден и Коледа, тук се говори на БЪЛГАРСКИ. Като не искате свинско- идете в Турция. Като искате ислям- идете в Турция. Като искате да говорите на турски....ИДЕТЕ В ТУРЦИЯ

177

Анонимен

преди 8 години

Пред лакомията и чревоугодничеството ,дори религия като исляма е загубила позиции ;) Затова подобни искания са смешни.

176

БЪЛГАРИН

преди 8 години

България няма нужда от ДеПеЗъ-то, няма! Днес месото в детските градини, утре ще ме накарат да се обрежа, майка ви и нагли ***! Защо България ги търпи, защо? До кога? Докато станем ***, дотогава!

175

Айше

преди 8 години

Е няма такава Доганщина "***". Решиха всички проблеми на бедните хорица, който гласуват за тях, сега тръгнаха със свинското в детската да се занимават. Само всяват омраза между хората............