32

BG

преди 9 години

Фуражка 27 искаш ли да ти кажа че съм бил нападан пред очите на полицаи на улицата и ... нищо, ама абсолютно никаква реакция от тяхна страна !!! То пък и да бяха реагирали - по 2 метра кореми пред носа им, едвам ходят като гъски ако си виждал :)))Добре че винаги си ходя въоръжен и са прави от партиотичния фронт да искат либерализиране на носенето на оръжие и разширяване на неизбежната отбрана ! Та това ти е полицията и престъпността - тип "пази се сам" :)

31

до 29

преди 9 години

И защо да не е нормално, драги ?Ако си изпълниял условията за пенсиониране (стаж и възраст) и ако все още имаш сили да работиш.Аз съм на 58 години. Пенсионер съм и работя. Никой не ми е подарил пенсията. Уточнявам че не съм нито полицай, нито някакъв друг вид шапкар.Работник от химическата промишленост съм. Ако мислиш, че е много лесно - моля, заповядай. Места има достатъчно.

30

Анонимен

преди 9 години

като е недостатъчен бюджетът - да вземат да съкратят хора. в други държавни сектори вече го правиха няколоко пъти. А и как ще е недостатъчен като всичкси полицаи са с егати коремчетата. Явон за лапане е достатъчен а за гонене на бандити е недостатъчен. Преди 30 години имаше критерии как трябав да изглежда милиционерът! строен, висок, добре поддържан. сега всеки може да е полицай, а изпита редовно се минава с допинг.

29

Анонимен

преди 9 години

Всички мразят полицаи, учители и лекари - хората които се грижат за нас, но никой не иска да работи като кърт денонощно.

28

Язе

преди 9 години

Стига сте плюли, от 6 месеца насам с новия закон за МВР вече състава се дели на две, оперативен и административен. Тука става въпрос за оперативни персонал, тия дето са на улицата, на границата и по пожарите. Останалите така наречени чантаджии вече са гражданска администрация и са до 65 г. На практика това са около 12 000 човека който ако се наложи да си ползват правата по закон или умират или влизат в затвора.

27

бг

преди 9 години

вчера гледах изкаване в защита на един полицай.беше доста дебел на около 30 г.че как на 60 г щели да си вършат задълженията.та си зададох въпроса как успяваш сега като си толкова дебел.и как не го беше срам да се показва и защитава.70 процента са дебелаци който едвам варвят.един 60 г човек подържан ще ги бие на всички нормативи.така че не толкова важно годината за пенсиониране а физическите данни

26

Анонимен

преди 9 години

Според мен трябва да се забрани човек да работи след като се пенсионира. така ти пречиш на младите хора след теб. Освен това не е нормално да се взима едновременно пенсия И заплата!

25

Анонимен

преди 9 години

Бюджетът на МВР е крайно недостатъчен. Заплатите са повече от ниски. На това се дължи и голямата престъпност която залива БГ. Ако искаме спокойствие и сигурност, трябва да си платим за това. Няма нищо безплатно на този свят.

24

СС

преди 9 години

Хем некадърни, хем нахални тези нашите милиционери!

23

Анонимен

преди 9 години

БЪЧВАРОВА ОСТАВКА! Предишният министър на МВр опита да прави реформи и му биха шута! Вън гербадшиите!

22

Анонимен

преди 9 години

Чета и се смея. Колко много злобари и колко мнгоо лаици пишат по темата. Ами аз съм пенсиониран полицай. Пенсионирах се преди 4 години. Пенсията ми е 780 лв. В момента съм на 51 години. Работя като въоръжена охрана, за което получавам заплата от 620 лв. График супер - два дни работя два почивам. Това прави месечен доход точно 1400 лв. Почти като в Европа, без малко де. Много си ме е гот. Ходя си на почивки, чукам млади гаджета и така. Пък вие си злобейте. На кой му пука.

21

Анонимен

преди 9 години

не мога да разбера защо всяка година им увеличават парите на МВР - с каков са заслужили? бяха 900 милиона с просорчени задължения за 300 милиона, следващата година вмесот да им дадат по-малко за да ги вразумат им дадоха още 1 милиард посел още един сега им дадоха 1,1 милиард.....а образованието и здравеопазването ряпа да ядат, дянков окраде 2 млиарад от здравеопазването, образованието нека се мъчи със 100-ина милиона.Армията - 4 милиарад не достигат. да бяхте взимали по половин милард от МВР!

20

Анонимен

преди 9 години

калфин защо не попита народа с гласуване дали искаме да плащаме тези привлегии на ушанките.каде го има това по света 20 зплатки на куп.на какво основание?

19

Анонимен

преди 9 години

нека изясним нещо - нормално е да се пенсионират рано ОПЕРАТИВНИТЕ работници, но Половината от МВр са чантаджии - дърводелци, юристи, администратори и др. хора които никога не са хващали оръжие. Откъде накъде ще се пенсионират на 50 години хора на Бюро?не мисял че е коректно да се сравняват Великобритания и България по хиляди показатели са различни, включителон и по стандарт и традиции на наказателното право, те дори нямат Конституция наказателното им право се позовава на прецедентите.

18

BG

преди 9 години

Има и нещо друго - освен че фуражките трябва да се пенсионират по-късно и да не получават по 20 заплати където наистина другаде това безобразие го няма, трябва и да учавстват в икономиката. Всеки който прочете история на Римската Империя че види че навремето легионерите са изграждали пътища, канали ... Някъде беше написано че те никога не ходели на "фитнес" защото целия им живот бил "един непрекъснат фитнес" :))) Военните отпрали по два декара шкебета и з.. Я да идат да поработят малко !!!

17

Анонимен

преди 9 години

в МВР има точно три работещи структури - Кат, Дои, ГДБоП, а те колок са работещи.....другото да се закрива

16

Kolqak

преди 9 години

До това е 9Поне като говориш не говори наизуст. Не защитавам ченгетата, но най-ранното пенсиониране във Великобритания е 50 години с 20 900 лири на година + още 6 200 всяка допълнителна година до 60 когато вече пенсионирането е задължително получаваш още 16 700. Това като пример ти го давам. Първо проучи въпроса и тогава говори!

15

Анонимен

преди 9 години

Нормално е полицаите да се пренсионират по-рано. Все пак трудът им е доста по-специфичен и не може да се сравни с никой друг. Те постоянно са изложени на опасности, дори рискуват живота си, докато изпълнявт своя дълг.

14

Анонимен

преди 9 години

90 000 души, половинаат - чантаджии. Че ние имаме три пъти по-малко армия.. земет полив милард от МВР и ще намерите парите за армията.

13

Жоро

преди 9 години

калфин махни им 20 -те заплати които получават при уволнение, и гласувам за теб веднага. Какив са тези 20 заплати каков толкова правят за тези 20 заплати, колоко осъдени престъпници има и защо всеки чужда полотик си води собствена охрана? как Бе прострелян Ахмед Доган пред 200 души? Защо не можем да опазим една граница и как във външно се озова гранатомет?