85

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 9 години

И не се чудете ,когато ще куупуваме билетчета по 1.50.---Те нашите билетчета от близо година са по 1.30!!

84

Анонимен

преди 9 години

значи така: на всички чужденци, прецакали се да посетят софия, както и на всички останали българи, задължително им се раздава на влизане в софия копие от наредба номер 6, ал. 2 - за да знаят, че само в този град правилата са други! всъщност, освен в софия и онова филмче 'ну, погоди', другаде не съм виждал дупчене на билети. аз съм обиколил поне 40 държави, и то не пристанищата им!!!

83

info.

преди 9 години

Цената на билета и картите за гр.транспорт преди 2 год. беше увеличена понеже цената на горивото била висока,това беше оправданието на кметицата.Сега!Пак същата цена и никакво намаление?Е ЗАТОВА БИЛЕТ НЯМА ДА ДУПЧА!!

82

Монархист

преди 9 години

Миналата година контрола искаше да глоби англичанин, защото има редовен билет, но не е бил перфориран. Аз обясних на госпожата, че всъщност човека не знае, а и никъде не пише. А тя ми се разкряка да не се меся, при което аз взех билета, перфорирах го, дадох й го и й казах да го къса и да ходи да глобява гратисчии и ***, а не редовни пътници, които от незнание не са си перфорирали билетите. Тя ме изгледа, скъса го и се махна.Какво да ви кажа - срам и пак срам. Ама така е.

81

Жоро

преди 9 години

Ми нормално. То и тук "ужким" е забранено за правостоящи в първа класа. Ама нашата първа е като тяхната 4та.

80

dafds

преди 9 години

Ще ме прощавате ама в Германия ме глобиха понеже щях да си изпусна влака и в последния момент скочих и се оказа първа класа и докато вървя обратно към втора класа мина контрольора и ме глоби понеже СТОЯ в първа класа

79

Валентин

преди 9 години

"Незнанието не е извинение пред закона" Като идват тука да се информират ние като ходим в чужбина маса книги и уеб страници изчитаме.

78

Berlin

преди 9 години

до MC КОЧОНямам представа от колко години живееш в Германия, но "глобата от 50 евро си е задължителна" само в твоята глава. Глобата за нередовен пътник в Германия никога не е била 50 евро. :)))

77

Мария

преди 9 години

Когато си в чужбина няма значение дали си запознат с процедурите. Като не си "перфорираш" билета те глобяват на общо основание. Всеки е длъжен да се съобразява с правилата на съответната страна.

76

+++

преди 9 години

Преди 8г бях на почивка в Испания, след дълго скитане през ноща по улиците изглежда се загубих. Седнах на една спирка и просто чаках някакъв автобус да спре за да попитам на къде. Когато той дойде аз казах какво е станало и шофиора слезна хвана ме за ръката, сложи ме до него, и спря точно на входа на хотела в койо бях, без да чуя и едно изказване от останалите пътници, че закъсняват заради мен. Почти като в Б-я.

75

До яна

преди 9 години

Когато в страната ти се говори рядък език, да имаш минимум познания по чужд е въпрос на цивилизационен избор. Пример - Холандия, та дори Гърция. Не че българите са длъжни да знаят език, нито да слагат табели на него, но не можеш да искаш да се развиваш в съвременния свят без да се съобразиш минимално с него.

74

Анонимен

преди 9 години

дисис Бългерия, дупчи билета и сядай

73

Камен

преди 9 години

До до 'брей и гермЧл.6, ал.2 от Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване с масовия градски транспорт на територията на Столична община.

72

Анонимен

преди 9 години

Половината контрольори са.. Наскоро искаха да глобят чужденка с карта за цялата мрежа, защото не я били активирали правилно колегите им!?! Момичето си пазеше бележките за плащането и въпреки това се заяждаха с нея 5 спирки, докато не им вдигнах скандал, след опит да се разберем мирно да я оставят и че не тя въвежда в системите им, за да носи отговорност. Предполагам си представяте погледа на момичета. За финал ще попитам кога ще започнат да проверяват ***, а после ще питам кога ще глобяват?

71

анонимен

преди 9 години

Значи родният българин без надупчен билет е тарикат и мошеник , но пред чужденеца се ИЗАГАМЕПрост народ. Станало ви е от ТУРСКО..И не се чудете ,когато ще куупуваме билетчета по 1.50.

70

Анонимен

преди 9 години

колко са загрижени , в Германия глобата е 40 евро , и другото като видят че другите си дупчат билети , тогава и те трябва да си дупчат , айде стига с това дупедавство спрямо чужденците

69

СалвасорДалиВали

преди 9 години

Простите винаги са гладни. Гладните винаги са прости. Факт. Майка му стара.

68

до 'брей и герм

преди 9 години

НЯМА такива закони в 'българия'. за разлика от вас съм чел наредбите и законите и там пише да си ЗАКУПИШ билет, така е и из цяла европа. не си дупчиш билета за метрото, самолетния билет, билета за влака, за автобуса, маршрутката и касовата бележка от таксито. хората няма откъде да знаят, че шопландия е извън европа и там *** пътува без билет, други се правят на хитри гратисчии, а контрольорките са корумпирани. я ми обяснете КЪДЕ ТОЧНО е указано, че закупен билет се перфорира?

67

Челен опит

преди 9 години

Преди години с едно момиче приятелка се качваме в 84 от летището. Взехме си 4 билета (два за нас и по един за куфарите). Момата обаче перфорира билетите два пъти, защото първия път не се виждали добре перфорациите.Качиха се проверяващи и ходи им обяснявай, че билетите не са използвани преди. Щяхме да изпуснем автобуса за Варна, но все пак се заразправяхме (и пътниците се застъпиха за нас). В крайна сметка ни свалиха и се разминахме "само" с 20 лева...

66

РБ

преди 9 години

Да не си носи билета дето си е купил в неговата държава ,за какво му е?Не е знаел човека бе балкански простотии!