8

Има питане

преди 10 години

В този указ споменава ли се нещо за хората, които до ден днешен помнят българското си потекло, макар че още навремето дедите им са били насилствено регистрирани като татари?Или на тях ще бъде обърнато внимание само в случай на анексиране на някоя друга територия? Коя ли?

7

Путин греши

преди 10 години

Сталин депортира Кримските татари, заради това че са предали Крим на Немците през Втората светонта война, прекарвайки Немски войскови части в гърба на защитниците на Крим. Путин греши. Татаринът пак ще предаде Крим, ако има сгоден случай. Ислямът е завладял душата му и той ненавижда Християнството, тоест Руснаци и Украинци. Татарите нямат нищо общо с праБългарите, особенно Кримските. Остатък от Прабългарите са само Чувашите, които са Тангристи ( запазили старата вяра на древните Българи).

6

Гошо...Тъпото

преди 10 години

Като ги...реабилитира,какво ще им...възстанови;комуналните квартири,или селските...колхози.

5

Анонимен

преди 10 години

Комедиант.... Татарите онзи ден вдигнаха украинско знаме и този сега бърза да им се подмазва. Е, какво значи тая реабилитация? Яде ли се, пие ли се? Това значи и някакво обезщетение. Какво струва да те изкарат в 4 сутринта и да те натоварят на конски вагони за Казахстан, помислете сами.

4

Възродителе процес

преди 10 години

През 13 век в земите на Волжка България нахлуват монголците и Волжка България пада под властта на Златната орда. Към края на 15 век тя се възстановява под името Казанско ханство, но през 1556 г. новосъздадената държава пада под властта на Русия.Волжските българи неведнъж са се опитвали да възстановят държавата си, като последният път е през 1917 г., но само след 1 година руснаците създават Татарстан и преименуват населението по тези земи на волжки татари.

3

Анонимен

преди 10 години

Реабилитират се ПРЕСТЪПНИЦИ,а не ЖЕРТВИТЕ !Фалшива Азиатска псевдодемокрация - ФАРС !

2

Анонимен

преди 10 години

Какво значи "реабилитира"? Това ще да е първия случай на реабилитация за това, че са те преследвали, избивали и прогонвали на хиляди километри от родината ти.

1

Анонимен

преди 10 години

Путин е велик политик.