9

до БСП/ДПС

преди 11 години

Как не ви е срам!Сега и БПЦ ли ще намесите? Рзрушихте държавата, сега и на вярата ни ли ще посегнете!!!

8

Абе, какво да кажа

преди 11 години

Щом си избираме патриах, човек сътрудничил на ДС -- изводът е един няма бъдеще с такъв народ ***!

7

Атеист

преди 11 години

В 21-ви век религията е вече ненужна останка от миналото...

6

Анонимен

преди 11 години

Британия да не почна да се цани за васал на България ,че само с нас се занимават.Тея от икономист да не кандидатстват за българско гражданство каква е тая любов??Има няма месец само българско ги интересува!Пиша реторично!

5

anonimen

преди 11 години

на времето..преди 09.09.1944 година..хората са били много бедни..и забележете..много вярващи..религията ги е сплотявала ТЕ.да се примиряват и търпят чорбаджии и мизерия.глад и унижение..днес обаче нещата са различни от тогава..никой не иска да търпи мизерията и глада..в църква влизат днес средната класа..хората с пари..и предимно стари хора вярващи..когато човек е нахранен и живее нормално..вярвайте ми..идва време за всичко..

4

Анонимен

преди 11 години

Хайде не ни отклонявайте с други теми. БПЦ ще се моли за спасението на България. Не смесвайте темите без да е необходимо, платени медийни по.логи. Бог ще бъде с народа на България !

3

Жо

преди 11 години

НЕ СЪМ СВИДЕТЕЛ на деянията на Българската православна църква през турско робство, но съм свидетел какво правеше през комунистическото робство. Отговорът е- НИЩО не правеше за вярващите. Нещо повече, нейните служители сключваха договор с Дявола- ставаха доносници на зловещата Държавна сигурност- най-верният страж на комунистическата върхушка. Днес агент "Симеонов", вместо да си "посипе главата с пепел", да поиска опрощение и да се скрие в някой манастир, става Патриарх /духовен баща/ на българи

2

Анонимен

преди 11 години

Аз затова не стъпвам на църква, поне в БГ. Обрънали са го на печелбарсво и на бизнес, тези доносници.

1

Защо

преди 11 години

И защо точно, когато има надежда БПЦ да се посъживи с избора на един начетен и енергичен патриарх Економист публикува тази статия? Само не ми излизайте с аргументите, че Неофит бил доносник. Толкова, колкото всеки учил в СССР беше длъжен да подписва и с ДС и с КГБ съгласие за сътррудничество, а той е специализирал в ***. А и беше единствения, който отговори смислено на разкритията. Чувала съм му проповедите - блестящи и мъдри са, а и в Русе върши неща, а не си стои само в храма. Провмивки.