225

Гогата

преди 11 години

Ако сте "за" или "против" развитието на ядрена енергия в България,гласувайте на 27-ми!!!!Не спете!!

224

Анонимен

преди 11 години

До 254: Мното си прав ! Но факта, че се прави референдум означава, че политиците желаят подпис на бял лист !

223

Ариана

преди 11 години

Поредната комунистическа манипулация, няма да гласуват повече от 30%.

222

Man United

преди 11 години

До До 245Грам не разбираш.Липсата на инвеститор може и да показва, че някох хора искат да лапнат прекалено много пари без да правят нищо.Няма губеща АЕЦ.

221

Жорж!

преди 11 години

Гербавите окончателно паднаха в капана, който им скрои дългия инкасатор. Със тази своя формулировка освободиха БСП от отговорността за провала на референдума. Сега вече референдума е на ГЕРБ, а БСП ще имат трибуна и тема да лаят и да ги отразяват. Хитро.Даже гейбърите могат и да си го платят от субсидиите, както искаха ......а може от контрабандните..... даже и от тиквовите спестявания от 3-те МИЛИАРДИ спестени по време на упралението му

220

Анонимен

преди 11 години

Предложение въпрос за референдум от БСП задължаваше строежа на Белене. Тоест при мнозинство гласували ЗА - България се задължава да строи Белене. Това е направо престъпление, защото Русия като разбере, че сме задължени по закон да строим АЕЦ-а щеше да ни отреже главите с цена, която 100 години да плащаме. Още един пример, че БСП работи против България!

219

коко

преди 11 години

е като я построим ,на кой ще даваме ток.в момента имаме 20 процента спад на износа на ел енергия.

218

Debora

преди 11 години

Бъдещето е в соларната енергия. Днес Италия, Германия залагат най много на нови технологични разработки за производство на соларна енергия. Зработи ли ще е както мобифоните.-всеки ще има няколко в дома си. Ние Българите както винаги така и сега последни ще усетим на къде духа вятъра.Всеки си пати от главата

217

Анонимен

преди 11 години

Да питам привържениците на АЕЦ-защо Германия затваря своите ядрени централи?Защо Германия със своите девет реактора изнася ток за Франция с 54 реактора?И то при двойно по-голяма икономика?Ама за това никой не говори!И че в самата Германия ако не са субсидиите за АЕЦ и ТЕЦ тока от тях ще струва с 10 Евроцента по-скъпо.Лошото у нас е че ВЕИ-тата се узурпираха от същите,които искат да поодкраднат още от Белене!Докато в Германия хората са производители на ток!Когато не потребяват естествено.

216

гацо

преди 11 години

добре де,ако референдума мине и болшенството са ЗА строежа на АЕЦ,това задължава ли правителството да започне да строи.Те още един мандат ще увъртат че няма пари-и то сигурно е така- и пак нищо няма да стане.Колкото до до външното финансиране на проекта,това няма как да се случи.

215

se

преди 11 години

Да-нови работни места.Допълнително поръчки за фирми от БГНЕ-в тази криза само това ни липсваше.А колко ще е тока никой не казва.При 5 милионна БГ не е необходима.Толкова ще останем когато е завършат.Така ,че по скоро не!

214

тодор

преди 11 години

За какво ще гласуваме бе аланкоолу ? Някой да извади верни данни и да ги представи на народа колко ще струва това удоволствие , за колко години ще се изплати и каква ще ни е цената на тока ??? Никой да не гласува на сляпо преди да представят тези данни ,защото се заформя отново поредното ограбване на данъкоплатеца!!!

213

До 245

преди 11 години

Първо, резервът е 8 Млрд. в момента, Второ. "НО, ТЕЗИ ПАРИ или НЕ СЕ ИЗИСКВАТ СЕГА, или ЩЕ ДОЙДАТ ОТ ПЕЧАЛБАТА или НЕ СА РАЗХОД..." Как да не е разход, това ще се изплаща за години напред, колкото е живота на централата почти. Липсата на инвеститор показва,че проектът е губещ.

212

Гатанка

преди 11 години

Доматите му македонски, бельото турско, автомобила му европейски, компютъра му китайски, манталитета му ...ки, но енергетиката му ядрена ! Що е то ?

211

Анонимен

преди 11 години

Този сайт пак дезинформира никакъв шанс няма 51% да гласуват. Не само защото е тежка зима но и заради това, че хората гласуващи против няма да отидат да гласуват, защото липсата на глас ще провали референдума, което и трябва да стане. Германия и Япония спират АЕЦ-ите до 2020, Франция започва намаляване на ядрената си енергетика, а ние гледаме Турция. Бъдещето е в зелената енергия макар и скъпа сега до 5-6 години ще е и падне цената до цената на произвежданата енергия от ТЕЦ.

210

Man United

преди 11 години

АЗ КАТЕГОРИЧНО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ! И ТО НЕ ЗАРАДИ ДРУГО АМИ ЗАЩОТО СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ИЗМАМЯТ СЪС ВЪПРОСА!!!!! И НИКОЙ ПО МЕДИЙТЕ НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА. КАКВО ВИ ПРЕЧЕШЕ ДА ФИГУРИРА ДУМИЧКАТА "БЕЛЕНЕ" ВЪВ ВЪПРОСА? НАЛИ ГЛАСУВАМЕ ЗА ИЛИ ПРОТИВ БЕЛЕНЕ ? ИЛИ АЗ НЕЩО СЪМ ОБЪРКАЛ ? ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА Е МНОГО ШИРОКО ПОНЯТИЕ.

209

КИРИЛ

преди 11 години

в тази цена от 10 млрд евро,не включени над 1млрд за хранилище за ядрени отпадъци...доста от форумците споменават ..Турция..Сърбия..Македония..които ще си строят АЕЦ...АЗ ПИТАМ...на кой ще продаваме тогава..това са страните които сега купуват от нас..

208

Анонимен

преди 11 години

Румен221БОКО,ДА КАЖЕМ ИСТИНАТА НА БЪЛГАРИТЕАНАЛИЗА НА HSBC СОЧИ - 100 МИЛИАРДА ЕВРО ПЕЧАЛБАСтойност на проекта е равна на 4.53 милиарда евро - 3,995 ЦЕНА и 0,535 милиарда ОСКЪПЯВАНЕ ОТ ЗАБАВЯНЕТО! До сега е построено за 1,39 милиарда евро или:- ЗА 4 ГОДИНИ СТРОЕЖ, ОСТАВАТ ЗА ДОПЛАЩАНЕ САМО 3,14 милиарда ЕВРО. АМА ОКРАДОХТЕ ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ И СЕГА НИ ЛЪЖЕТЕ, ЧЕ ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛОКак обаче, според HSBC, всички разходи за АЕЦ-Белене за 60 ГОДИНИ (включително извеждане от експлоатация), влизат на 10,3 милиарда евро, а себестойността на тока, СРЕДНО ЗА 60 години е изчислена на 1,21 евроцента = 2,42 стотинки:Според HSBC, цената става 10,3 милиарда, като се включат:- Цената на ремонтите за 60 години,- Горивото за 60 години,- неутрализацията на горивото за 60 години,- Банковите лихви (заложени бомбастични 8,3% в доклада)...- Строителството около централата, нямащо отношение към централата..., за 2 милиарда евро (все едно в цената на гара София да включат и зената на релсите до Варна и Бургаз)- Банкова гаранция от 225 милиона, (но тя е само за времето на строежа...)- Всички консултантски милиони (От ГЕРБ сега се опитват да раздуят това перо)- Прогнозна инфлация за 26 години- Цената за ИЗВЕЖДАНЕ ОТ ЕКСПЛОАТАЦИЯ... (до зелена поляна)НО, ТЕЗИ ПАРИ или НЕ СЕ ИЗИСКВАТ СЕГА, или ЩЕ ДОЙДАТ ОТ ПЕЧАЛБАТА или НЕ СА РАЗХОД...Същото е когато си купуваш лека кола да платиш всички разходи, включително основни ремонти, резервни части и горивото за 20 години напред!!!- Ако някой ми каже каква ще е инфлацията до завършване ЩЕ МУ КАЖА И КРАЙНАТА ЦЕНА.

207

мина

преди 11 години

Тиквата:АЕЦ - ГьОЛСтанишев:ЯЕЦ - АВТОГьОЛ

206

sas

преди 11 години

до 224Ш ад призовавам хората ДА ГЛАСУВАТ, няма значение дали ще кажат да или не. Важното е да покажем, че не сме стадо овце.