222

Дон Кольо

преди 11 години

261, ако няма забрана, вече всеки собственик сам си решава дали да е за пушачи или не. А аз съм живял до кръчма и знам какъв шум вдигат пияниците като излязат, те не са ли проблем, ами сме само ние, пушачите. Да оставят всеки собственик сам да си реши дали да се пуши или не. Вече спрямо търсенето се определя и предлагането - основен икономически закон!!!

221

Анонимен

преди 11 години

Само така, дано ти поне излезеш сериозна!

220

123

преди 11 години

До Дон КольоКак по-точно забраната за пушене в заведения е дискриминация? Кой ти забранява да пушиш, като цяло? Пък и дискриминацията се отнася до класа, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност и сексуална ориентация. Къде в тези орпеделения намираш пушенето като характеристика?Още нещо - един пушач има правото да избира да излезе за 5 минути да пуши цигара, когато е в заведение, в което не се пуши. Един непушач дори да излезе за 5 минути, изобщо не компенисра опушването.

219

gg

преди 11 години

Ама,сериозно ли? Тая, мъркащата министърка, дето все гледа виновно от телевизионния екран? А дали ще е толкова твърда в позицията си, ако ББ и изреве да направи, каквото той каже?

218

до 257

преди 11 години

Първо дискотеки имат шумоизолация, така че като минаваш покрой сградата или ако живееш в околността това не ти пречи. Второ дискотеките са нощни заведение, а кафетата са дневни. В една дискотека нито ще видиш бременна, нито ще видиш някой, който да се оплаква за дима. На мен не ми харесва нито шума, нито пушенето там и не ходя по дискотеки. Но аз имам права да отида в дадено заведение през деня и да няма дим. Не може само пушачите да имате всички права да ходите по дискотеки, кафета, сладкарници

217

до 254 Анонимен

преди 11 години

До Анонимен много си прав/а , но не обиждай, във всяка партия има "като нея"- л...на !

216

Анонимен

преди 11 години

Има пушачи, които не можеш да ги разбереш, че са пушачи, още много преди забраната за пушене на закрити места, те излизаха и пушеха извън заведения и не ти натрапваха дима си. На това казвам пушач, съвестен, който си е направил сметка за себе си, но не натрапва тази сметка на приятелите, познатите и непознатите. Маса от пушачите сте долни ***, които пушат дори в асансьора, не сте по-различни от наркозависимите, и в момента сте в криза, защото ви пречат да си вземете дозата, където поискате!

215

стефанова

преди 11 години

Нека направят цигарите най- малко 5евро и с спестените пари лекува болни деца! В цял свят цигарите са с високи цени- единствения начин да се ограничи пушенето

214

Дон Кольо

преди 11 години

253, ами да забранят цигарите. То и силният шум в дискотеките вреди на слуха, но не забраняват чалготеките. Като не ми изнася, просто не ходя по дискотеки. По същият начин е и със баровете - като не ми харесва по някаква причина, не ги посещавам. Търсенето определя предлагането, затова преди в 90% от заведенията се пушеше. А сега нямаш право на избор. Затова пушим по спирките.

213

Сталин

преди 11 години

аз, другарят Мао Дзе Дун, другарят Алберт Айнщайн, др. Рузвелт, др. Чърчил, др. Марк Твен, др. Хемингуей, др. Карл Май и много други другари ще отстояваме правото си да пушим като зрели хора и да не се превърнат всички кръчми в детски сладкарници!

212

Анонимен

преди 11 години

До Дон Кольо 244Доказано е, че пушенето сериозно вреди на вашето здраве и на хората около вас. Дискриминация, аз наричам това, да нямам избор да вървя по улиците, да чакам на спирката, да седна в заведение и да нямам право на това да НЕ вдишвам цигарен дим. Аз виждам, че много хора отказват цигарите покрай тази забрана, като не можете да се самоконтролирате, се налага здравното министерство да ви подтиква...

211

до 244

преди 11 години

Не ти не избираш за себе си - ти избираш и за останалите. Иначе и в Холандия наркотиците са легални, ама не съм видяла хората там да се друсат навсякъде. Както по долу казаха и притежанието на оръжие е легално... Тук говорим за една обществена заинтересованост, за благото на едно общество, което се състоя не само от един човек, а от всички, които живеят в общността, а не за егоизъм и за задоволяване на индивидуални прищевки. Пушенето не е жизнено необходимо следователно е прищявка.

210

До 243

преди 11 години

А на какво Му свири

209

до 222

преди 11 години

Ама май наистина само си се разхождал из тези страни.Сигурно изобщо не си влизал в заведения там то е скъпичко де,или най много в някоя сладкарничка да си влязъл.Иначе по клубовете в тези страни особено в Гърция си се пуши.Питаш персонала дали се пуши,дават ти пластмасова чаша с малко вода и всичко е наред.

208

Дон Кольо

преди 11 години

Ами ако направят такъв референдум, то тогава като не ти изнася, излизаш и гласуваш против. А за това, че съм тровел останалите - всеки си избира за себе си. А не се ли замисляш, че това е дискриминация спрямо пушача - да си закупи съвсем свободно цигари и да му забранят да ги пуши? И се получава един омагьосан кръг. Но цигарите са напълно ЛЕГАЛНИ, следователно не трябва да се забранява тяхната свободна консумация в кафенета, барове и дискотеки. За сладкарниците вече съм с особено мнение.

207

До всички непушачи

преди 11 години

До swimЗа щастие към момента проблемът на непушачите е решен, аз освен в планината имам свобода да отива и в заведение, дори с детето си, изключвам дискотеките и чалготеките, където ти вероятно сега не можеш да се кълчиш с цигара в ръка, не е толкова секси вече, а...? ;)

206

ГРАДСКИЯ ГЛАШАТАЙ

преди 11 години

ЕВАЛА ,БРАВО ,Е ТАКАВА МИНИСТЪРКА ИСКАМ ,ДЕТО ДА УВОЛНЯВА И ДА СИ ДЪРЖИ НА ДУМАТА,АКО ВСИЧКИ БЯХА КАТО НЕЯ .....

205

Обикновен Човек

преди 11 години

Само да имат късмета да махнат забраната и няма да гласувам за ГЕРБ. Едно хубаво нещо да направят и да се отметнат. А Станишев веднага и той щял да отмени забранта , ако спечели.

204

do 232

преди 11 години

Е къде си бе grammar nazi! Благодаря за корекциите ;)

203

до 233

преди 11 години

А колко като процент от пушачите са така добре информирани за цигарите? Все пак при един референдум ще гласува масата, която включва не само интелигентни и образовани хора, а и хора, на които просто не им пука или не са толкова интелигентни. В случай не можем да говорим за удобство, когато говорим за здраве. И на мен може да ми е удобно да правя купони по цяла нощ всяка вечер и на мен ще ми е удобно, но пък на съседите не. Дали това им влияе отрицателно защо трябва да ме касае като ми е удобно.