144

July

преди 11 години

Лекарите и акушерките да се държат възпитано и да уважават личността и телата на родилките. Тогава те няма да бягат от болниците. Жените, в този специален за тях момент бягат от касапницата в болниците (физичедка и емоционална), а не от болничната помощ. Впрочем това е проблем на цялата болнична помощ, не само на родилните отделения. Това е проблем на болното ни общество дори, липсва уважение между хората, липсва зачитане. Българите се мразят един друг! Но това не е новина ...

143

Пипс

преди 11 години

Раждане вкъщи, кърмене до 5-годишна възраст, веганство - все крайности, които не одобрявам.....

142

Анонимен

преди 11 години

До до 119 и 122:не е агитация, а законно обосновано! има разлика

141

Анонимен

преди 11 години

До Ruja:аз я познавам лично, не че се гордея с това... никога не съм бил съгласен с начина й на живот - смятам, че е нереден, незаконен и отчайващо луд...

140

Бай никой

преди 11 години

До До 124:Евала - точно така е и много точно е казано :)

139

Бай никой

преди 11 години

До Ш Poл:съгласен съм, че трябва да се уважава жената при раждането! съгласен съм, че не е добро обслужването! Какъв е извода - не трябва да се промени закона, а отношението в родилното отделение... За раждане у дома няма ресурси - нито пари, нито персонал....

138

Ш Poл

преди 11 години

Преди време една жена разказа за ражданията си. Първото в българска болница (болката изобщо не е обект тук) са я карали да се чувства като "магарица". Второто раждане - болница във Франция, отнасяли се с нея като с принцеса. Първо:Трябва да има право на избор - у дома или в болница. Второ: Майчинството, раждането, бебето и майката са благословени - да бъдат уважавани и ценени. И всяка жена знае, че ще боли, но болката от униженията на персонала в болницата е по-непоносима. И това не е глезене!

137

Анонимен

преди 11 години

До Петров Каква стерилна обстановка?! Санитарките бяха с кални чехли, доктора дъвчеше нещо и ми говореше с пълна уста! Стерилно! Отказах да ми повиват детето с мръсните им пелени и ме увикаха, като чели съм хваната от гората. Изписаха ни и после седмици лекувах подсичане. Ти знаеш ли как РЕВЕ подсечено бебе, което не само го пари но го и боли! Стерилно! И щото е стерилно за това отказват да си вземаш храна от вкъщи и три дни ядеш хляб и компот! Да им е сладко на родилките! После що нямаш кърмата

136

Анонимен

преди 11 години

И да и не за домашното раждане. Поради зверското отношение към мен и детето ми /което е вече голям човек/, невъобразимо гнусните условия /мърсотия, мизерия и липса на каквато и да е вода/ при които пребивавах тъпите 5 дни, физическите и психически травми които ми нанесоха /а аз съвсем не съм от лиглите/ е за това отказах да имам второ дете. На манглаките тая мизерия им се струваше петзвезден хотел. За това съм "ЗА" в къщи. Против, защото никога раждайки в къщи не знаш на къде ще тръгнат нещата.

135

Анонимен

преди 11 години

Муахахахахаха...македонката елиминира Найден защото бил срамежлив и не разговарял с нея.....МУахахахаааххахаааааахахах...тази македонска ,е свикнала да й обръщат внимание като заговаря мъж......Муахахахаха...а Найден номинира МАКЕДОНСКОТО ДЕВОЙЧЕ което му приличала на блудница. ХахаахахаааНайден -ПРЕЗИДЕНТ!

134

до 137

преди 11 години

Милейди, разбира се че болница е решението, ама ЧАСТНА за раждане...за да не ви споходи късмета на мъртвите родилки от тази година. Жива и здрава да ти е рожбата и ти, милейди. Лека вечер!

133

Анонимен

преди 11 години

Муахахаааааааа...тоя *** Панайот наистина бил уникален алкохолизиран ***.Муахахааааааа...Даже Найден му завидя на простотията.

132

До 133

преди 11 години

Мистър, съвсем ясно ъндърстендвам какво ми говориш. Нека да ти експлейна нещо, родих на 28.12.2007г., май диър, све живо беше следколедно или предновогодишно, имам някаква бегла айдиа за чистия си късмет, при все, че единият чичо доктор се зовеше Стефан (27.12). Та така, пак повтарям- болница!Peace!

131

jdfhds

преди 11 години

KATO PALNITE JOBA NA LEKARITE MNOGO YASNO 54E STE S EOPLAKVANE OT A KUSHERKITE I DR PERSONAL TE NE SA VI DLAJNICI DLAJNIK VIE LEKARYA KOYTO STE MU NAPALNILI JOBA TAKA CHE VSICHKI GLEZOTII NA TYAH NIE VI TEGLIM EDNA MAYNA ISE SPASYVAYTE

130

до 132

преди 11 години

Ще се накефя Найден да се нашора и този папагал Панайот и той да се накълве и да се скарат. Муахахааа...ще има мазало.

129

fiat ulisse 1.8i

преди 11 години

Дали обаче домашното раждане е по-добрата алтернатива?......................ами ако малко след раждането ти откраднат детето и ти съобщят че е мъртво по добре да родиш в къщи ...........ако преди близо40г майка ми си беше родила в къщи а не в Ловешка болница аз щях да растя със сестра -близначка а те я откраднали и казали че аз съм я задушила.....лекар детски и жена му от хирургията ПРОКЛЕТИ ДА СА ДЕТО ОТКРАДНАХА И ОСИНОВИХА БЛИЗНАЧКАТА МИ ТЕЗИ *** И ДАНО ГОСПОД ги НАКАЖЕ за злото

128

до 131

преди 11 години

Не ъндърстейнтвад близките на починалите родилки през тази година... които бяха 3-4 случая и показани в медиите поради некадърността или безхаберието на доктори в държавни болници. Ти, милейди си имала ЧИСТИЯТ КЪСМЕТ за да не попаднеш на пияният доктор, който уморява родилката в държавна болница. Ъндърстейнд ми какво ти говоря?

127

до 130

преди 11 години

Йес сър, ъндърстенднах Ви идеално :)) , но докато Вие говорите хипотетично, аз говоря от собствен опит. И все това сме на едно мнение- ЗА раждането в болница. Ъндърстенд ми, сър? Peace!

126

до 129

преди 11 години

Милейди, като казах 500 кинта даже не знам колко струва едно раждане в частна клиника сега...по простата причина че съм нямал досега дете.. Казах хо хипотетично. Но колкото и да струва, ще ги дам защото от това зависи живота на жена ми и на детето ми. Ъндърстейнд ми, милейди?

125

до 123

преди 11 години

Хе хе хе, коя е тая частна клиника, в която благоверната Ви ще роди за 500лв., моля Ви!? Аз родих 2007г. в "Т.Киркова" без избор на екип, без секцио, без нищо и смея да твърдя, че госпожи *** си имат тяхна си каюта, където ги настаняват. Отношението беше великолепно, смениха се два екипа докато родя , но всички бяха страхотни. Детенцето ми е живо и здраво (да чукна на дърво), и се грижеха се за нас съвсем адекватно.Аз съм за раждането в болница, всичко останало е долна пропаганда.