203

пуйки шантави

преди 11 години

И този риск е само защото - така ми е удобно, така е по- природно и естествено. ***,*** ако искате ама защо трябва да рискувате живота и на децата си - те какво са виновни че сте ***?

202

пуйки шантави

преди 11 години

Не може да искате да раждате вкъщи. Дори и с акушерка- което евентуално може да се осигури ако си платите. Даже и с лекар е ненужно опасно да си правите експеримент, защото в къщи нямате нужните условия за решаване на спешни проблеми. Дори всичко да изглежда нормално в последния момент може да изкърви жената. Знаете ли че се умира за около 2 минути от кръвозагуба ? докато дойде линейката и отдавна си пътник. Усложнения има - не е често но има- заслужава ли си риска да пукнеш като куче питам ???

201

хирург

преди 11 години

Събрали се една шепа маймуни и решили да сътворят една глупост като се върнат в първобитният строй и то защо ?Защото са откачалки , неграмотни и егоистки.Идването на акушерка в дома,колко акушерки трабва да се обучат,има нужда от апаратура,инструменти .Мислили се за проблемните раждания въобще и кой ще гарантира че това ще е нормално раждане чавки оскубани.Немога да ви чета глупостите повече.Все някой ви е виновен.Стига сте мъркали .

200

лекар

преди 11 години

Може и страх от инцидент да ги кара да желаят домашно раждане но непредвидени случеи е имало винаги от както сме държава,така че дали в къщи или не то като ще се случи нещо лошо навсякъде ще се случи.Да не си измислят нови правила така било в Европа но там подготовката на кадри за такова *** е стартирало много отдавна вероятно и е свързано с много средства и техника не е ала бала работа.Няма да стяне от днес за утре в България.

199

мама

преди 11 години

Да,раждането е физиологичен процес,но понякога дори и на животните е нужно да се помогне.Да,престоят в болницата не е приятно изживяване,отношението на персонала вероятно не е такова,каквото ни се иска,но все пак тези хора знаят как протича процеса.Не е нужно да те държат за ръка и да те успокояват часове наред.Важно е да ти помогнат,когато наистина е необходимо.Имам две деца,родени преди демокрацията,не мислете,че тогава е било по-различно.

198

акушерка

преди 11 години

Каква е тази стая близка до домашната.Навремето нашите баби са раждали на нивата да не бина нивата да е имало параван с обстановка близка до домашната.То капризи ,то гевезалъци до няма и къде.Направо да ти се погади от тези простотии.

197

jena

преди 11 години

Ами като искат да раждат у дома-добре, да определят цена за екип и оборудване 3000 лв.+доплащане, ако се наложи да се ползва линейка или болница след това. Ами ако раждането продължи повече от 12 ч. р колкото е смяната на лекар, акушерка, сестра ,детски лекар и т.н. -още толкова.Все пак в болницата от един екип се поемат няколко родилки-и за наблюдение и за *** по време на смяната им. Да видим колко ще искат тогава у дома.

196

Доктор Ох боли

преди 11 години

Тези на кой свят живеят .Само създават проблеми и допълнителни разходи за данъкоплатецаГлезотии и простотии.

195

Анонимен

преди 11 години

Ба, тия луди ли са, бе? Ако искат и на Луната да раждат, ама да не викат линейки и доктори, ами да раждат с по една баба като преди 200 години и кой оцелял, оцелял! А и по възможност да не вдигат шум! Съседите не са длъжни да им търпят виковете. Абе като искат да живеят като преди 200 години що не идат на село в къщата на дядо си, без ток и без вода? Нали така е природно! Само ми е мъчно за бебенцетата с такива майки, че утре и лекарства няма да им дават и ще ги уморят.

194

цар Соломон

преди 11 години

"...анкета проведена през 2011 г., според която около 35 хиляди жени в детеродна възраст..."явно запитаните дами, хал хабер са нямали от раждане, нищо, че са в "детеродна възраст"!Да им узаконят каприза, т.е. "личният избор", но да има текст в закона според който те и татковците да носят отговорност, ако с бебето се случи най-лошото, а таткото да носи отговорност, ако това стане с майката - нещо като за предумишлено убийство! Така става ли? И всички разходи да са изцяло за ТЯХНА СМЕТКА!

193

майка и баба

преди 11 години

Удивлявам се на неграмотноста на младите жени в България. Как ше родите в къщи ? Вие в кой век живеете? Или иската да раждате като бабите ви на нивата? - пък кой оцелее. ДИВОТИЯ!

192

Анонимен

преди 11 години

Тия псевдо активистки за домашно раждане трябва да бъдат пуснати за месец-два в родилно отделение, за да разберат /ако могат/, че раждането не е шега работа, колкото и естествен и нормален процес да е! А колкото до сайта Родилница, трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност за подстрекателство към застрашаващи здравето и живота практики!

191

lili

преди 11 години

Не знам кои са тия 35хиляди, но за мен това е безумие. Не им са се случвали усложнения, да им дойде акъла тогава.

190

кандидат баба

преди 11 години

То бива оригиналничене, бива, ама тяхното не е за приказка!От къде ще дойде екипът? - от болницата?, където може де обслужва 2-3, че и 4 родилки! При тая липса на медицински персонал,как така ще лишавате тези жени от адкватна помощ бе,патки с патки?Плащайте си на частни клиники-ваша си работа!Ами ако стане сакатлък?И с двете ми деца, уж всичко вървеше нормално,но в един момент се събраха 2 доктори,3 акушерки и апаратура!Вашият избор Ами изборът на дечицата?Да оцелеят,или да си идат без време?

189

dr_a_georgieva

преди 11 години

И аз ще раждам скоро,ама раждането у дома е безумие!Нали трябва да се следи състоянието на бебето.Дори през бременността всичко да е наред,има куп неща,които могат да е объркат по време на раждането.Ако някоя иска да се самоубива,моля,ама да подлагате и бебетата си на такъв риск...

188

Анонимен

преди 11 години

А преди 100 години нашите прабаби, когато раждали, са казвали "ех, да имаше сега един доктор да помогне"....Няма лошо, нека си раждат където искат.Чудя се обаче бащите имат ли право на мнение къде да се роди тяхното дете? Къде са правата на бащите върху нероденото дете?

187

Хм

преди 11 години

"правната уредба в България, която на този етап забранява медицински представители да асистират при планирано раждане в домашни условия"това мили ми заблудени патки е защото НЯМА КАК ДА ВИ СЕ ДОНЕСЕ КУВьОЗ У ВАС, нито да се подготвят лекарите за СМЯНА НА КРЪВТА ако се наложи, нито пък някой ще ви остави за седмица синята лампа за детето ако се налага, нито пък хирурзите ше могат да ви шият половин час ако се разкъсате!!!направо отивайте в пещерите и там съвсем сами си раждайте като кучетата!

186

Анонимен

преди 11 години

Едната ми баба след първото си раждане (у дома) е получила усложнения и е изпаднала в безсъзнание за няколко дни. Оживяла е и близкиите й са го смятали за чудо. Майката на другата ми баба е починала при раждане. Една голяма част от децата не са оживявали при раждането или са били увреждани.А това за лошо отношение в болниците не е вярно. Раждах в Майчин дом без да плащам и без да избирам екип. Всички се държаха много добре, бяха много търпеливи, въпреки че на моменти аз самата не се понасях.

185

Анонимен

преди 11 години

Едно време баба ми казваше-когато ражда една жена е с единия крак в гроба.Преценете куде искате да сте ако не дай си Боже се случи нещо

184

Анонимен

преди 11 години

a be jeni nedai si boje ne6to da se slu4i pri rajdaneto v ky6ti ta i maikata i bebeto. to v bolnicata ne e sigurno, no vse pak ma6ini6e sa tam, a edin prevoz ot bky6ti do bolnicata moje vekove da trae.