195

до 208

преди 11 години

Толкова глупави въпроси задаваш,че все едно аз да те питам-всемогъщия Бог защо не наказва нашите крадливи митрополити и защо не реформира Църквата ни,пращайки в отшелничество доносниците от ДС,които са я окупирали?Мисли малко и не се изказвай неподготвен.

194

Мислещ

преди 11 години

Вярващ изглежда ич не си вярващ.Библията е родена в Църквата. Първоначално е имало страшно много книги свързани с Откровенията на Иисус и това е нормално за всяка жива църква.Нито каноничните, НИТО неканоничните гностически евангелия са в противоречие със символа на вяра нито с Бог. Единствено че определени среди се опитват да вкарат грешни тълкувания.

193

опониращ

преди 11 години

До вярващЧе ти как мислиш са утвърдени евангелията - с човешки манипулации ли . И мислиш че Бог не би могъл да ги санкционира ли ? Той тоълкова ли слаб и немощен е че да не може да отсее неверните от верните евангелия.Като мислиш така поне си смени ника.

192

вярващ

преди 11 години

Вие кой мислите е съставил Библията?Бог ли?Много ясно,че не е,затова е манипулирана и в нея за попаднали само удобните текстове.Всъщност идеята на Христос е бил предадена от Петър и "победителите" в надпреварата за власт в Църквата.просто и ясно,затова я превърнаха в бизнес и някакви чернодрешковци без капка морал и духовност се самопровъзгласяват за посредници между нас и Господ.Само дето ние нямаме нужда от посредници,на интелигентния човек храма е в съзнанието му.

191

Мислещ

преди 11 години

204, не си прочел внимателно какво съм написал. НЕ съм написал, че има гностически евангелия в новия завет, а че дори в тях няма противоречие с каноничните евангелия. Въпроса е, че разни неучки хора спекулират с духовни текстове.

190

До Мислещ

преди 11 години

Кажи ми едно гностическо евангелие в Н.З. канон.

189

подстрекател

преди 11 години

първо оплюхме Мохамед, сега Христос, после пак Мохамед,докато се хванете за гушата, ***...

188

Мислещ

преди 11 години

200 някакви странни неща пишеш, някакви несвързани простотии и личности. Дай някаква информация за Мария Магдалена на каква възраст е била, например? НЯма данни. Има само едно име. Симон Първозвани? Нещо бъркаш от четене на конспиративни теории.

187

*

преди 11 години

За прототипи на Исус Христос са обявени 4 лица : Тутанкамон , Симеон Първозвани , Йоан Кръстител и еветуално представител на друга цивилизация . Поне за Тутанкамон се знае че е бил женен и с деца За представителя на другата цивилизация се предполага да е бил женен за Мария-Магдалена с 1 дете Другите двама със сигурност не са били женени .Тъй то , 196 , американски учен да си сега

186

ВЕРВАЙТЕ ИМ!

преди 11 години

1. Американци и религия? Там религоия са парите!2. Жена професор, първата с най-восоката ХАМЕРИКАНСКА титла "ХОЛИС"(той и Горбачов е носител на куп хамерикански титли). Замислете се за какви заслуги! Такава награда в САЩ означава само едно-послушен, 'надежден' и доверен човек. Някакъв папирус писан уж 4 века след Христа, от анонимен източник, който на пръв поглед е автентичен. Чакат дали ще мине номера и после цяло евангелие ще изкарат.Може и да не съм прав, но защо ли нещо не им вярвам?

185

Мислещ

преди 11 години

До християните, които също нямат богата обща култура:Гностическите евангелия по никакъв начин не са противни на канона. И те както каноничните са от един и същи период. Христос има само една жена - Църквата. Но невежите преводачи не разбират дълбоката концепция на нещата и гледат евтина сензация.

184

Анонимен

преди 11 години

Всички трябва да правим разлика между историческата личност Исус и религиозния водач Исус.

183

Анонимен

преди 11 години

Учените ще докажат всичко за пари, награди от разни медии и алчност за слава.

182

Анонимен

преди 11 години

"...И Иисус отговори: Моето царство не е от този свят..." хуквайте изоглавени и *** американски "изследователи" да Му търсите царството. Сигурно е имал държава някъде в Палестина и е бил цар. Почвайте да копате да я намерите....По *** народ от американците има ли ?

181

Димитър

преди 11 години

И какво,ако е бил или не е бил женен? Какво променя това за вярващите или невярващите? Вярващите ще продължат да вярват и почитат,невярващите ще продължат да не вярват.

180

Анонимен

преди 11 години

1.Кога е намерен 2.Кога е живял Исус. 3.Какъв и чий е интереса да не се покаже до сега. 4.Достоверен ли е наистина папируса или изфабрикуван в нечия разузнавателна лаборатория. 5. Кой и защо има интерес СЕГА да е показан и ефекта от това.ЗАДАВАЙТЕ СИ ПРОСТИЧКИТЕ ВЪПРОСИ, А НЕ МИСЛЕНЕ В МАТРИЦАТА КОЯТО ВИ ЗАДАВАТ И ВИ ПРОМИВАТ ЕЖЕМИНУТНО АКЪЛАИначе и на децата е ЯСНО че е имал жена, че М.-Магдалена е негова жена и последовател и че не Юда е предателят, което е неприемливо за ЦЪРКВАТА

179

Анонимен

преди 11 години

Интересно щом е нужна лупа, за да се разчете, кой и как го е писал.....Чудят се вече какво да измислят!!!

178

DS9

преди 11 години

Е това твърдение е е*ати обидата за религията ми. Довечера отивам да паля и коля квото ми дойде...

177

Петър Николов

преди 11 години

Много ми е забавно да чета това като новина. Гностиците са твърдели всякакви небивалици. Важното за мен е, че има стотици кодекси, датирани от 1-ви и втори век, които говорят точно обратното. Гностическите "евангелия" и предания не са били част от Христовата Църква. Неслучайно Йоан, който е пряк свидетел на живота на Христос пише своето евангелие и прави на пух и прах подобни твърдения. Съветвам ви да прочетете повече за научните изследвания на 4-те евангелия.

176

Д.Димитров

преди 11 години

А пък в едни книги на Маркс,Енгелс и Ленин бяха намерени надписи "Исус не е бил реален човек" . Тука щом вездесъщия някой си д-р Кинг и брат му Конг са решили че тази е жената на Иисус и че този Исус от намерения папирус е Онзи Иисус значи ние "аборигените от ***" трябва тутакси да им повярваме.:))