186

do 211

преди 11 години

'' Младите им мъже пък строяха без пари през военната си служба .. "Строителни войски" а всъщност ползвахме малцинствата главно *** и турци в строителството напълно безплатно. Сега тези които вършеха черната работа повечето получават минимални пенсии от 145 лева а аз който половината ми живот премина с банкети с другари от Партията сега получавам 380 лева.''-------------------------Наистина си много откровен, за което ти благодаря.Винаги съм искал да го напиша това,защото беше движеща сила на икономиката тогава, а всички си мислят,че системата е била много идеална.Всички българи даже и неграмотните ги направиха партийни секретари и кметове.А за тези 380 лева са ми пари за закуска,а сина ми харчи около 1500 лева в бедната ви държава.За което съм благодарен на ТАТО.Да почива в мир.Амин.

185

do мутра

преди 11 години

Виж какво, уважаеми, ... това, че имаш Порше по никакъв начин не те издига над калта, част от която си. Калта произвежда още кал и само цапа, и без това оцапаната обстановка. За калта никой не си спомня, така както никой не си спомня за онова, което отива в канала след голяма нужда.

184

Карл Сейгън

преди 11 години

И все пак, всичко изглежда толкова несправедливо. Някои от нас умират от глад още в ранна детска възраст, докато други - само поради обстоятелството, че са се родили другаде - живеят в охолство и разкош. Можем да се родим в семейство с жестоки родители или в мразена етническа група. Възможно е да имаме вроден недъг. Нима просто преминаваме през живота, който е подредил картите си срещу нас, а след това умираме? Това ли е? Нищо повече от безкрайна и лишена от сънища дрямка? Къде тук е справедливостта? Това е жестоко, брутално и безсърдечно. Не би ли трябвало да получим още един шанс в тази игра?

183

Анонимен

преди 11 години

"Невежеството по-често ражда увереност от познанието: именно знаещите малко, а не знаещите много, са тези, които с такава сигурност заявяват, че науката няма да разреши този или онзи проблем." - Чарлс Дарвин, Въведение, "Произходът на човека" (1871 г.)

182

Гогата

преди 11 години

Империализмът на капиталистическите братства(ционисти,масони,череп и кост....) вече довършва последните етапи за поробване на човечеството и държави като България ще са едни от най-засегнатите.Криминалната марионетка Бойко,зависима директно от СИМО,само доказва всичко това

181

до 221

преди 11 години

Именно. Нали затова сме в демографкса криза защото нормалните хора не искат да мизерстват децата им и просто не правят деца. Нали затова най различни мутри управляват купувайки гласовете на *** които се множат и през 20-30 година се удвояват.Как манипулираха последното преброяване не видяхте ли:500 хил. турци и 300 хил. роми..а милион и половина не се самоопределили и приемаме, че са българи.

180

валя

преди 11 години

ами като се създават и раждат деца без да се мисли ще е така

179

мутра

преди 11 години

Да *** бе, аз си карам поршето кайен, ходя си по *** на Какао бийч, правя си пачките и не ми дреме от нищо. И догодина ще напазарувам поне 200-300 гласа за партията, дето ме храни.

178

стефан

преди 11 години

на БГ в европа и казват ЕВРОсомалия... май има причина..

177

Анонимен

преди 11 години

За да твърдим, че няма глад в България трябва просто да направим чиста сметка дали един пенсионер или пък 4-членно семейство с двама души които работят и две деца могат да си позволят често да се хранят с качествено месо, сирене или риба. При тези заплати човек се лишава от качествена храна за да плати ток, телефон или ако има деца да им купи дрехи, обувки и книги. Ако имаш бебе пък да не говорим. Само памперсите струват колкото една мин.заплата.С кисело мляко като айрян, със сирене от палмово масло, супа от боб и хляб който е натъпкан с разни химии не може да се говори, че в България няма ГЛАД. В България има глад и недостиг на основни продукти за изхранването на човек. Страната ни няма нищо общо с ЕС а по скоро със Сомалия.

176

do стефан

преди 11 години

Не много дълго още ... и не защото бедните ще се вдигнат на бунт ... Историята показва, че края на големите империи винаги е настъпвал по една и съща причина, а именно, когато елитите се развратят максимално, а народа оглупее максимално.Точно това се случва в Америка и в по-малка степен в Западна Европа.настъпващия след това хаос, разпад и масова бедност са само последица. Изхода от такива световни кризи винаги е завършвал със световна война.Опасявам се, че и сега се върви в тази посока.

175

стафан

преди 11 години

нафтата за отопление беше 0.08 лв ,във всички стаи имахме нафтови печки които рядко спираха зимата. когато зареждах със гориво,една цистерна идваше пред блока с дълъг *** и направо си пълнех контейнерите в избата- 2 тона. и това беше масово при всички съседи, и най-достъпно и чисто. после минахме на централно парно и топла вода ,сметката рядко е била над 20 лв на месец. айде честито за сегашните добри времена....

174

Анонимен

преди 11 години

Че то и в БГ да не би да няма глад ??? 30-40% от населението гладува ако не постоянно то системно. Къде са тия хуманитарни организации да отворят и тук врати???

173

до стефан

преди 11 години

Така ще е докато бедните не се надигнат и не се върнат към комунизма. Богатите имат ядрено оръжие, но те не може да го използват срещу бедните, защото ще опустошат и техните имоти и планетата.

172

до 202

преди 11 години

Абе щом дедоти е имал мерцедес по онова време си ми ясен :))) а и тази нафта за която говориш беше за битово потребление и не ставаше за коли, дизела беше 60 ст.

171

Анонимен

преди 11 години

Аз бях партиен секретар навремето в така наречените "смесени рагиони". Голямо ядене беше какво да разправям. Събираме се на банкет. Казваме на ръководителя на ТКЗС-то да заколят едно агне и ядем и пием.Турските жени работеха по нивята. Мъжете в заводите. Младите им мъже пък строяха без пари през военната си служба защото тогава имаше "Строителни войски" няма нищо общо с армията а всъщност ползвахме малцинствата главно *** и турци в строителството напълно безплатно.Сега тези които вършеха черната работа повечето получават минимални пенсии от 145 лева а аз който половината ми живот премина с банкети с другари от Партията сега получавам 380 лева. Ех какви времена бяха..ще търсим Т.Живков ама го няма.

170

Анонимен

преди 11 години

Бкп ни хранеше и ни чукаше без да се затормозяваме. Затова мързеливците и крадливците си мечтаят пак за комунизьм. Забравете миналото и мислете за следващите поколения как да са по добре а не как да пречите на децата и внуците си с мечти за социализьм и комунизьм

169

стефан

преди 11 години

една шепа алчни дирници взимат всичко за себе си,останали свят тъне в мизерия. според вас докога може да продължи в тая посока......?

168

азз

преди 11 години

великите сили искат да е така!нали има излишъци на житни култури от който пройзвеждат био горива?!

167

Продължение

преди 11 години

Дай да хванеме книгите. Прочел съм над 2 000 книги през живота си, цените им бяха СТОТИНКИ, дебели тухли мак 2 лева, Сега една книга с меки корици (сетих се за Ерих Кестнер, 100 странички, 8 лева). Ти пиано или телевизор не купиваш всеки ден. Бай ви Тошо преди да умре е казал едно нещо "Ние това което построихме вие не можете да боядисате даже" !!!!!!!!!!! Всеки да си прави изводите сам !!!!!!!!!!!!!