58

скандинавия

преди 12 години

В Швеция няма расизъм, но примерно в северен Стокхолм живеят шведи и бели хора, докато в южната част е буквално Бейрут..шведите са малцинство, магазините са само на чужденци, на пътя и в метрото чуваш всякакви езици, но не и шведски. Ето каква е почвата, в която са се развили убежденията на Брейвик..оставям на вас да съдите..

57

Зъл Джин

преди 12 години

Хм, сега Европата като почне да обеднява, Брайвик ще го издигнат в култ.

56

скандинавия

преди 12 години

Аз живея в Швеция от известно време и от първо лице мога да кажа какво става тук. Държавата се пълни с мюсулмани от цяла Азия и Африка. Навсякъде се сблъскваш с тях и няма как да не ги различиш- ходят със забрадки,фереджета и потури, в смисъл никакво приобщаване към местната култура. От друга страна им се предоставят безплатни апартаменти,курсове по шведски, получават пари на глава от семейството. И съответно не работят. Местните хора и въобще работещите плащат около 1/3 от заплатите си данъци

55

Обективно

преди 12 години

Брейвик е евреин по майчина линия,така че е разбираема омразата му към мултикултурализма.Голямата заблуда е,че престъплението му се пише на гърба на норвежците и викингите.

54

Анонимен

преди 12 години

Какво трябва да значи това тер-акт, русофилско маймунче?

53

до 55 от славянин

преди 12 години

Така е, теорията за израждането е вярна, даже и Учителя Петър Дънов е казал бели и черни да не правят деца, защото на първите ще им деградират ''висшите чувства'', а вторите ще деградират физически, защото вибрациите на телата им не могат да издържат вибрациите на белите! И това не е някакъв кух расизъм, а езотерична наука! Най-старата раса на земята е черната и затова тя е упадъчна, след това идва червената, след това жълтата и най-младата е бялата и затова той казва, че бъдещето е нейно!

52

drim.pree

преди 12 години

Ако се научат да ни слушат и престанат да правят каквото си решават по разни съвещания, до голяма степен може да се избегнат тези терористични актове, това важи и за постъпките им в Ирак и Афганистан, хората се променят но не толкова бързо, пък и няма как да да мачкаш хората и да си мислиш че нищо не могат да направят, не могат , не могат и хоп тер-акт, партизанки войни и т.н.

51

Анонимен

преди 12 години

Неофашизмът, расизмът и ксенофобията са продукт на егоизма, алчността и самозабравата у норвежките богаташи. Всички тези идеологии са отречени отдавна не само от църквата, но и от човечеството. Проблемът с такива явления обаче е сериозен, защото те се появяват по време на тежки икономически кризи и засега т. нар. демокрация не може да се справи с тях, защото в елита и в политиката успяват да влязат богати и корумпирани крадци, които използват кризите, за да крадат и бедните обедняват още повече.

50

Анонимен

преди 12 години

Недейте дава акъл на розовобузите норвежци, тъмни балкански субектчета, защото ако бяхте по-умни, нямаше сега вие да сте в *** г*з, а те да са с най-високия стандарт в Европа.

49

14/88

преди 12 години

Ако изобщо белите хора оцелеят след години, Хитлер ще се изучава като задължителен предмет !

48

Анонимен

преди 12 години

Няма разумна алтернатива на правовата държава и демократичното общество, такива като Брейвик са болни и трябва да се затварят и лекуват...

47

демек

преди 12 години

норвежците засега като официална политика ще го карат още повече на *** с разтворени розови бузки, вярна е теорията за израждането, жалко за викингите...

46

славянин

преди 12 години

Бунтът му срещу ислямската инвазия в Европа е справедлив, но методът му беше грешен! Всеки който е запознат поне малко с ислямската доктрина знае какво смята да прави тя със света, просто *** са едно стадо бесни кучета - знаят само да късат и ръфат! Достатъчно е да се видят изкривените им от злоба и диващина физиономии когато протестират, за да стане ясно каква демонизирана *** са!

45

drim.pree

преди 12 години

Години наред, политиците преследват тази толерантност към всичко и всеки на всяка цена, въпреки че знаят че има огромни маси от хора които не искат това да се случва, те взимат решения с надеждата че след време хората ще се примирят, да ама не. Както се примириха афганците с нахлуването на тяхна територия толкова сме се примирили и ние с хомота, хора от различни религии и култури.В един момент на някой като Брайвик му избиват чивиите и той взима "трудно решение" както биха казали политиците

44

Анонимен

преди 12 години

Загрижели са за деца и хора от незнам си какви дьржави!-Те ако ставаха за нещо нямаше да *** от глад...Всичко е вьпрос на еволюция на тяло, дух и ум.Нека да видят какво става в Бьлгария *** НИ ИЗЯДОХА и тия които останахме трябва да емигрират.

43

ddap

преди 12 години

Не мога да приема това, което тоя човек направи. Брутално е, НО беше очаквано. Като очаквано не значи необходимо. Той просто изстреля сигналната ракета. Това беше стартът, първият от още много подобни "протести" срещу ислямизацията. Това, което става в Западна Европа не е естествено и хората там все повече и повече го отхвърлят. На всички им е писнало от така или иначе провалилият се мултикултуризъм и псевдотолеранстност. Истинските действия и реакция на тамошните общества тепърва ни очакват.

42

до 24 (мартин)

преди 12 години

Рядко чета коментари, но от тези тук ми се изправиха косите - не бях виждал скоро толкова скудоумие на едно място. И все повече разбирам, че има само две причини, поради които България не е стигнала до нацизма: 1) България прекалено малка и слаба държава и никой отвън не би го позволил, и 2) хората са ужасно малодушни, имат смелост само да плюят, и то пред компютъра. Така че се обръщам към Мартин - не чети коментарите тук повече и не пиши, преди да са те заразили тези хора с кретенизма си.

41

Анонимен

преди 12 години

..бе викате прав бил, ама ако по случайност имаше и българи на Ютьоя, и те щяха да са в кюпа. По всяка вероятност това момче ни брои и нас за "втора ръка" и едва ли прави разлика между българи и ***.

40

RAD

преди 12 години

Забележете абсурда, който цари по форумите:Откачалката избива 77 норвежци (има списък в нета със снимки - няма никакво съмнение,че НЕ СА ИСЛЯМСКИ ЕКСТРЕМИСТИ!). Дори самият той не ги обявява за ислямисти, обаче родните комплексари развяват гордо байряк и викат браво на едно зверство!!!Ехоо!!! Я помислете малко! Ако утре някой влезе в супермаркет примерно в Шумен, избие 70 души и каже,че били екстремисти под прикритие, ще му ръкопляскате ли бе ? Кой реши,че тия младежи са ислямисти? Кой? КОЙ?

39

Анонимен

преди 12 години

Лично моето мнение е, че ако в България се съберем около 1000 готови да направят същото като Брайвик, след време, когато заплахата от *** бъде осъзната дори от дупедаващите ни се политици, ще ни обявят за герои. Просто 1000 човека в различни махали и градове, с бомбички, гранатки, пистолетчета, картечници и пушки. Групо по 100 *** ще отнесем.