78

До 100

преди 12 години

Дано осъзнаваш колко глупаво звучи твоето обяснение! Щяло да му потрябват химичните формули, някога си!? Айде кажи в кой точно случай!? Може би докато си вариш ракийката на село? А органичната химия сигурно ще ти влезе в употреба, докато сам си правиш тест за бащинство?

77

Анонимен

преди 12 години

До 96Бе не е и лошо една девойка/на 20-тина години/ наскоро ме пита съвсем сериозно за Античния театър в Пловдив дали не бил от Викторианската епоха!!!Чудех се да взема ли да и обяснявам,че в грешка с има няма 1700 години ама....Дори не беше смешно,а трагично:)

76

men

преди 12 години

С това заливане от информация, тези разголени поп фолк звезди са си чисто порно, нормално е в тази област да са по напред от едно време, в интернет също има всичко, а булсат и др.оператори имат по няколко денонощни порноканала, освен това няма никаква цензура на информацията, преди като е ималко цензура как да се информират младежите като комунизма е налагал каква литература да четат,каква телевизия да гледат и т.н

75

22г.

преди 12 години

и това колкото и да се опитваш някои като каже не и като каже така ще бъде и точка не може се спори с такива хора след 20 г когато останете без работа защото нямате научени непрактични социални науки и не са ви искали в унита пак ще си говорим...това е човек не се учи без да се опари ама някои грешки са фатални и губите цял живот заради тях

74

Анонимен

преди 12 години

Казвате, че в училище се учат безмислени неща, които после не ти трябват, факт, но точно благодарение на тези "безмислени" неща човек се научава да мисли. И ще ви дам пример, аз разбира се не помня формулите по химия, но поне имам достатъчно знания, че ако някой ден ми потрябват да знам от къде да ги намеря, докато ако изобщо никой не ми беше обяснил, че има формули, тогава? Щях да си ровя из чичко Гугъл и пак нямаше да си свърша работата. Ето за това е важна общата култура!

73

Анонимен

преди 12 години

Днешните деца в пъти по-умни и възприемчиви от соц поколенията, което днес понеже е много добре образовано не е в състояние да възприеме нищо ново - по-лесно ще научеш магаре да използва Excel, отколкото соц вундеркинд.

72

до нм.68

преди 12 години

като чета май ти си от тези които нм.80 изброява..да помогна ми..остана любовта ми към знанието и неподправената истината..

71

22г.

преди 12 години

91 и какво искат сега децата? те най добре си знаят... и какво искат? да са вечно на гърба на мама и тати да чертаят линийки Преслава да гърми чашата с ракия да е пълна и много секс ... в момента те това искат ама след 10г като пораснат и разберат че това не може да е вечно после какво? когато вече са изпуснали образованието,като са изпуснали шанса за университет? когато им доиде акъла и нямат почва какво ще правят? ще станат общи работници това ще станат ще се борят за оцеляване

70

Анонимен

преди 12 години

Обща култура - соц глупост! За какво им на децата да изучават органична химия, музика, физика и т.н. например в икономически или строителен техникум - това ли е ви е общата култура!? Факта е че в училищата се преподава огромна по размер излишна информация и то по възможно най-отекчеващия за децата начин. Крайно време е да станем практични, а не да живеем в измисления си розов свят, че като децата зазубрят нещо което ще забравят след няколко дни сме направили нещо велико!

69

Анонимен

преди 12 години

Само да ви кажа, че стандарта на живот на една нация не е отражение на интелекта и. САЩ е доказателството. България също е доказателство, само че обратно на САЩ. Това далеч не са единствени примери. Япония е изключение.

68

22г.

преди 12 години

напротив старите методи са най изпитани и много приложими и като станеш след 8г на 18 ще разбереш и ще ги оцениш. защото мозъкът е като мускул ако не го натоварваш и упражняваш отслабва и тогава идва упадък. ето ти 1 'неприложимо знание' логика от древна Гърция от на повече от 1000г не на 100 които ти мислиш за упаднали ЛОГИКА! какво ще ми кажеш че без логика можеш да преуспееш без логика която я придобиваш с мислене и упражняване ще станеш нещо повече от чистач на ***?

67

Анонимен

преди 12 години

до 59Два чужди езика!ОК!Но пишеш на маймуница!двата чужди езика не ти помагат в случая за да не изглеждаш като *** не познаващ собствения си език.В САЩ например обикновения *** човечец не се справя добре с родния си език и е обикновен бачкатор,средната класа обаче са хора с доста прилични познания първо по родния си език,после по някой чужд а и с доста висока обща култура.Тоест за да идеш в университет ти трябва да знаеш родния си език на доста високо ниво.Тук студенти влизаха с 2-ки.

66

Мето

преди 12 години

Връзката между изобилието от информация и ниското ниво на знания у днешната младеж, за мен е като връзката между калкулатора и необходимостта да смяташ на ум.

65

22г.

преди 12 години

това което казваш е само теория. неразвита при това казвам пак това което е най важното в училище е че те учат да мислиш. почти всеки предмет е свързан с логика. всички те карат да мислиш а ходи и развиваи по добър живот без нея по скоро ще тръгне назад отколкото напред! преди е било Хляб и здрелища сега ще бъде секс,наркотици и здрелища. ще загубят това с което се различаваме от животните. мисълта си, логиката, паметта. поколенията сега са деградирали а какво остава ако им отнемем училището

64

Анонимен

преди 12 години

Общите знания, общата култура помагат не с това, че като отидеш в магазина и покажеш различни знания ще ти дадат нов Джип, а с това, че колкото повече знаеш и от различни сфери на животва, толкова повече въпроси си задаваш. Колкото повече въпроси си задаваш, толкова повече мислиш. Колкото повече мислиш и анализираш, толкова по-труден ставаш за манипулиране и контрол.Общата култура не пречи да си силен специалист в дадена област, но помага да си умен и мислещ човек.

63

Анонимен

преди 12 години

Каквито и оправдания да се опитват да намерят няма как да се мине без обща култура. И да сме наясно песните на Ивана, Азис и т.н. НЕ са обща култура! Иначе, че потока от информация е огромен това е факт, но не е оправдание да не можеш да кажеш едно изречение правилно без да ъъъкаш, така че без тия. Напротив, сегашните тийнове имат възможности за които техните родители не са и мечтали, но зависи как ги използваш. Защото интернет е нож с две остриета.

62

по-стар човек

преди 12 години

Сега масата от младите хора е първосигнална - яде ми се, сер... ми се, е... ми се.

61

Анонимен

преди 12 години

Тези неща винаги ги е имало, всяко поколение, говори за следващото като за по-разгащено, по-неприлично и т.н. и еди какво си. Но! Има огромна разлика, всичко, което си спомням от приказките на предните поколения, бабите/дядовците ми, родителите ми, всички казваха, че сме и по-умни и знаем и мислим повече от тях. А сега ние не го казваме за следващите, което е потресаващо. Обикновено, предното поколение казва за следващото, че са по-умни и можещи и знаещо, аз определено виждам обртна тенденция.

60

до 68

преди 12 години

И сега как точно ти помагат столиците, а и на обществото??!

59

Анонимен

преди 12 години

Е, че преди 50-60 г. са ги женили на по 14-15 какво се учудвате