72

дидо

преди 12 години

стига с тези вносни празници!дори католическата църква не го празнува този валентин!

71

SUNSHINE

преди 12 години

Доколкото знам историята, без да претендирам за точност: Св. Валентин е бил монах, който е венчавал влюбените по време на война, когато това било забранено, мнооого отдавна, преди да има разделение още на католици и православни християни. Така че всички можем да го почитаме, не само католиците. Важно е да имаме човек до себе си, който заслужава да му показваме любовта си всеки ден :) Feel the love :)

70

Анонимен

преди 12 години

До коментар 70.Не сте права уважаема госпожо/госпожице. Жените обсебиха и този единствен празник, в който мъжете се събираха "по мъжки", разговаряха, пееха и играеха както вие на Бабинден. Явно жените не можете да не сте наредени на банкет. Трудно е да знаете, че някой се весели някъде, а жените си стоите по домовете. "Женски времена", за които са виновни мъжката част от обществото.

69

До 56

преди 12 години

Винаги има мач на св. Валентин и на 08.03. И все бербо гледаме по празници :-D И довечера пак има.

68

анонимен

преди 12 години

това което се прави в българия е заличаване на източно православната вяра.ние не сме католици да празнуваме свети валентин.ние можем да празнуваме нашите празници като трифон зарезан или вяра надежда и любов.покатоличването на българия е американски сценарии да се унищтожи източно православната вяр и християни ЦЯЛАТА ИСТИНА.

67

Валентина

преди 12 години

Няма значение дали е католически или християнски един празник, има значение как искате да го празнувате - аз приемам и днес поздравления за имен ден, макар че Св.Валентина се празнува на 10.02.(но колко от православните християни знаят това). Това обаче не означава, че съпругът ми ще изкупи всички шоколадови сърчица и балони. Важно е отношението към близките ви и всеки един ден да им показвате обич - такива дни като днешния само трябва да ви напомнят за това! :)))))

66

Анонимен

преди 12 години

Главната причина за текущото положение, с успешното пробутване на различни глупости и масовото наричане на наши неща с английски имена, е липсата на култура.Унищожиха българската култура, разгромиха образованието (превърнаха го в подобие на образование), излезе поколение с мътилка в главата.Управниците тържествено загърбиха родното и целуват ръка на чуждото. Но в природата празно място не стои. Като нямаме наше образование, култура и традиции, те се заместват от чужди. Диктуват ни, слушкаме..

65

локо

преди 12 години

Има ли значение - католически, православен... Религията винаги е разделяла хората, така както и това тенденциозно заглавие. За църквата да не говорим- едните педофилстват, другите карат "богоугодни" суперлимузини. Празнувайте каквото ви харесва и не се оставяйте да ви въвличат в такива полемики.

64

Убъркана

преди 12 години

Дилема- да се напия от любов или да се влюбя във виното? ;)

63

Хетфиелд

преди 12 години

Влиза човек в магазин за 14 февруари и казва: Дайте ми този плюшен червен ***! А продавача му казва: Но господине, това е сърце! Тогава човека казал: Аз съм кардиолог и най-добре знам как изглежда едно сърце. А сега дайте ми този плюшен червен ***! :))) Честит празник на който каквото празнува!

62

Анонимен

преди 12 години

Не, просто нямаме държава, нямаме наши управници и се мъчат да ни потурчат (поамериканчат). Щом в парламента заявяват, че някои хора празнуват на 4 Юли...Натрапват ни ерзацкултурата на некултурните.Още Паисий беше писал "О неразумний юроде ..."Може би ако световния сатрап САЩ бяха мюсулманска държава, сега щяха да ни пробутват празник на влюбените - свети Мохамедин? Не би ме учудило.

61

Анонимен

преди 12 години

Къде остана празника Трифон Зарезан за 20 години? Кое наложи Свети Валентин за същите 20 години? Все въпроси с може би единствен отговор - търговията. От две седмици слушаме, че идва празника на влюбените и 100% ще се развърти търговията на сувенири и цветя в този ден. Вечерта и заведенията ще са пълни, за да докаже всеки колко е влюбен в половинката си, а тя утре да се похвали пред колежката как е била обгрижвана на този ден. Защото другия празник /Зарезан/ ни е добре познат. Всеки си носи.

60

Мислещ

преди 12 години

65, не съм съгласен. От гърците нищо не сме взели. Повизантийчването е насилственото налагане на тяхното християнство и унищожаването на нашето изконно.Гръцките букви също не са гръцки, а гърците са ги взели от фригите, (траки), така че реално само от нас са взимали.Иначе е така ние сме най-старите и ще сме тук когато всички изчезнат.

59

Анонимен

преди 12 години

sled godini i bairqm veche da se praznuva :((((((((((((

58

анонимен

преди 12 години

Честит празник на влюбените , защото това е велико дело ! Да не забрабим и пияниците ! Съседа едно време казваше - всичко което пречи на пиенето , да се отложи ! Лека му пръст .

57

И аз да кажа нещо

преди 12 години

По тоталитарно време имаше професионални празници, които хората си ги харесваха, празнуват се и до днес. Та църквата всячески се стремеше да се дистанцира от Деня на лозаря и винаря, който се празнуваше по стар стил на 14.02. А го празнуваме всички, защото без вино и друг алкохол няма веселба. И никога , ама никога не е бил повод за безпаметно напиване, както смятат някои. А св. Валентин си е търговски празник. За ценителите - Наздраве и да се роди!

56

Анонимен

преди 12 години

Горко на онзи на който му трябва повод, за да покаже любовта си към любимия човек! Анатема за друговерските празници и техните поклонници !

55

444

преди 12 години

Наточил съм виното и съм го е*ал във Валентина!!!

54

trifon za rezil

преди 12 години

In vino veritas!!! :)blagoipilarski.blogspot/2011/12/drunk-mansaved-of-disguised-as-doktors.html

53

Стоян

преди 12 години

Виновни са глупавите жалки ***, които постоянно лансират този блудкав, смешен *** ден-св. валентин. И търгаши да си продават балончетата и сърчицата. Да живее Трифон Зарезан! Наздраве!