188

$

преди 13 години

"По време на 3-дневните сражения загубите в отряда на генерал Гурко възлизат на 3100 руски войници и офицери и 535 български опълченци, а тези на противника - на повече от 8200 души. Отбраната на Шипка е една от най-героичните и решаващи битки по време на Руско-турската освободителна война (1877-1878). Опълченците доказват за поред път, че свободата не е дошла даром, а е извоювана с кръвта и саможертвата на хиляди българи".>>>Днес се навършват 134 години от тази битка. Поклон!

187

Шоп

преди 13 години

Хайде сега разсмърдели сме се... Аз само посочих няколко цифри. Колкото до разпокъсването, руснаци са се подписали под него.

186

Анонимен

преди 13 години

Какви сте вие,че оценявате велик народ като руския!!!!Почетете повече история,поумувайте и тогава давайте оценки!!!!КОЛКО ФРЕНСКИ,НЕМСКИ,АНГЛИЙСКИ ИЛИ АМЕРИКАНСКИ МЪЖЕ СА ЗАГИНАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ,БЕ УМНИЦИ!!!КОЛКО ПЪТИ В СВОЯТА ИЗСТРАДАЛА ИСТОРИЯ БЪЛГАРИЯ Е РАЗПОКЪСВАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ВИ ИДОЛИ!!!И ЗАЩО!?ОТГОВОРЕТЕ СИ!!!!

185

злобно племе

преди 13 години

Тук пак се разсмърдяха една камара дребни душици от клоаката. ДОбре, че светът не знае и не му дреме за вас!

184

Шоп

преди 13 години

50 години руснаците харчат луди пари за военните си програми. Американците също. Какво получи света от американските програми - високотехнологични автомобили, самолети, комуникационни системи, компютри. Какво получи света от Русия? Нищо. Кръгла нула. Само заплахи, арогантност и простотия.

183

доктор

преди 13 години

като гледам коментарите , тука пишат само русофоби с пяна на уста )) ами по полека бе *** , не забравяйте хапченцата !

182

$

преди 13 години

Най-голямата ракета в света "Сатурн-5" на САЩ, висока 110метра! И да вземат американците да й загубят чертежите. Сигурно някой в конструкторското бюро си е загъвал хамбургера с чертежите.

181

ПУТЯ

преди 13 години

Ще направим допълнителни инвестиции в икономиката... - ще пробием още няколко дупки в земята...

180

Анонимен

преди 13 години

Държава пропита от алкохол и комунизъм не ми я хвали.Досущ като нашата държава.

179

Анонимен

преди 13 години

Светльо Русия и не може да праща нищо различно от краставички и то не по далеч от МКС.Русия никъде не е кацала, дори на самолетоносач тук на земята

178

Шоп

преди 13 години

Европа няма нефт, няма диаманти, няма титан и никел, но произвежда два пъти повече продукт на глава от населението, отколкото Русия с огромните си количества нефт, газ, метали, диаманти, въглища, тайга и пр. Кой тогава е световният ***, пита се в задачата???

177

Светльо

преди 13 години

Ъ... каква е тази глупост? Защо изтрихте коментара!С днешна дата в SpaceDaily беше публикувано, че шефът на Роскосмос Владимир Поповкин каза, че съжалява, че Русия доста дълго време е отделяла усилия в пилотираната космонавтика...Има защо... Докато Русия пращаше краставички в орбита, другите държави пращаха междупланетни сонди!

176

Анонимен

преди 13 години

Абе аз знам за един Челинджър и многа починали! Това ми е достатъчно за американците!

175

Шоп

преди 13 години

БВП: ЕС - 15 трлн./ Русия - 2 трлн.Население: ЕС - 500 (ПЕТСТОТИН!!!) милиона души!/ Русия - 142 млн.

174

Анонимен

преди 13 години

И за жигула сме чували и за ГЛОНАС и за курск който го вади флота на норвегия и за буран и халето което уби повече руснаци отколкото американци умряха в совалките и за чернобил която си беше издънка в стремежа да изближеш дупето на партията и за договора с Индия за доставка на елеткроника за самолета пето поколение които хората си имат и за договора с БП да вади руския нефт щото русия не може и за напъна да кацнат на луната ама се отказаха, че изобщо не могат и т.н. и т.н.

173

Анонимен

преди 13 години

Руснаците се изнасят полека-лека

172

Анонимен

преди 13 години

Ъъъъъ определено разбирам що сме зле... Само да прочетеш малко коментари и веднага ти става ясно че с такива хора не можеш да постигнеш абсолютно нищо.

171

Анонимен

преди 13 години

174 - Че как искаш глухите да чуят и слепите да видят:)) Твоето състояние е такова! Сърди се на природата:)

170

ББАЙ ГАНЬО

преди 13 години

ДА ГО НАЧУКАМ НА ВСИЧКИ РУСОФИЛИ , ЯВНО СКОРО НЯМА ДА ГИ РАЗСТРЕЛЯТ

169

Анонимен

преди 13 години

Руснаците са си като българите и няма как да е различно при толкова много години под тяхно влиание. Големи на думи, обявени проекти и т.н. гола вода в реализирането.До преди няколко дни искаха с ядрени ракети да стрелят астроиди. Такива може да ги измисли пияния мужик, 40 години копират един фиат и всяко копие е по лошо от предното. 20 години искат силиконова долина или ГЛОНАС, но нямат