40

bai_jordan

преди 13 години

Мощно земетресение с магнитуд 8,8 по Рихтер е регистрирано край брега на Япония. Трусът е на около 382 километра североизточно от Токио, на дълбочина от 24,2 километра. Предупреждение за цунами е издадено за Япония, Русия и Марианските острови. Цунами от един метър връхлетя японския тихоокеански бряг след земетресението. Има данни за "множество" ранени в японската префектура Мияги. Министерството на отбраната на Япония изпрати осем военни самолета, които трябва да проверят какви са нанесените щети. В Тайван обявиха тревога за цунами след земетресението в Япония.Земетресението е било усетено в китайската столица Пекин, намираща се на 2500 км на запад.

39

$

преди 13 години

Съчуствие към японците. Сигурен съм, че с тяхната дисциплинираност и организираност, ще се справят с разрушенията .Въпреки че, град Кобе пострадал през 1994г. от 6,9 трус, повече от 10 години не можа да се възстанови напълно.

38

Анонимен

преди 13 години

това е трагедия ....

37

Alexander Tomov

преди 13 години

H A A R PPishete go vav wikipedia.Kraqt idva.

36

tsvety

преди 13 години

18-ти, единственото, което не може да се предрича е земетресение. :)

35

Анонимен

преди 13 години

"Стига сте сравнявали винаги сте ни сравнявали с Япония *** такива.Ако тук ставаха често такива земетресения и нашето строителство щеше да е здраво."Не се аби! :)В България от политика и строителство всеки "разбира"!

34

Анонимен

преди 13 години

Положението е сериозно ,горят сгради в Токио

33

Килъра

преди 13 години

28 ти наистина си ***!!!

32

horus

преди 13 години

Анонимко 28 - *** си ти ! За разлика от теб аз съм бил в Япония и знам какво е. България е на това дередже именно заради *** като тебе дето са мързели безподобни и най - мразим някой да ни казва че други са по-добри и кадърни от нас. Много е прав 21 - точно така работят. Ако нашите управници вместо да ходят на екскурзии там започнат от малко, малко да "внедряват" техния начин на работа, мислене и действие България ще е първа в Европа

31

KOCTOB

преди 13 години

Фидосова да не е била на посесщение в Япония?

30

majopajo

преди 13 години

това земетресение ако беше станало в БГ от 7 мил. население жертвите щяха да са 6.999 мил. Щяха да останат живи само 240 депутати и 760 мутри, щото имат възможности и са се подготвили, а и заслужават да живеят с оглед на "добрините", които са направили за народа;)) Да останат мъченици и да ги видим като няма кой да работи за тях и от кой да крадат как ще живеят;)))

29

hristo_bsh@abv.bg

преди 13 години

да пуснат сметка нещо да пращаме пари за помощ или нещо такова

28

Килъра

преди 13 години

Дано да са добре хората!Японците са велика нация това ако стане тук ще паднат 99% от сградите!Дано да няма жертви и сериознопострадали! :(((

27

Ицо

преди 13 години

до 26........ много си прос!!!!!!!!!!!!!

26

Анонимен

преди 13 години

На японците всичко им е качествено и.. земетресенията ! Това в кръга на майтапа ,но с това майтап не бива! Трябва нашите новосъздадени служби,които си мислят ,че всичко знаят , да се поинтересуват за спасителните служби в Япония , структурата им ,начина им на действия и оборудването им. Тогава сигурно ще се замислят и нослетат трябва да ги свалят по-надолу! Сега са много навирени ,ама да пази Господ България !

25

Анонимен

преди 13 години

заедно местим граници-е наистина 8,9 рихтер си е местене на граници

24

Анонимен

преди 13 години

Стига сте сравнявали винаги сте ни сравнявали с Япония *** такива.Ако тук ставаха често такива земетресения и нашето строителство щеше да е здраво.

23

Анонимен

преди 13 години

Supeeeeeeeeeeeer......

22

Дядо Мраз

преди 13 години

23-ти, ама си нямаш на представа, колко прав си! И това сериозно, не като предните ми 2 коментара! Едното такова приближаване на луната неминуемо измества гравитацията!

21

Анонимен

преди 13 години

тук при подобен магнитут и двуетажните къщи ще се сринат