140

Анонимен

преди 13 години

дайте да се уточним първо нещо - сега днешните македонци наследници на Александър Велики ли са или са славяни. Никой не отрича, че в момента има македонци - нация се създава за 50 години. България просто иска да не се манипулира НЕЙНАТА история. Това е всичко

139

Анонимен

преди 13 години

Абе и аз очаквам всеки момент Бербатов да заиграе във фиромския национал мухахахаха ама как звучи само хахахахахахаха

138

Анонимен

преди 13 години

думата ЦАР, измислянето на която си приписват какви ли не славяни, се среща за пръв път в надписът за ичиргубоил Мостич от 10 в., открит във Велики Преслав (Първа българска империя в западната историография)

137

до 127

преди 13 години

Ти пък какво спориш за азбуката на Кирил и Методий, нали вашите фиромски историци доказаха че азбуката ви е на 66 000 години, явно вашата е много по-стара и няма нищо общо с кирилицата :)))))))))))))

136

Анонимен

преди 13 години

137 - Ами това обяснява защо Бербатов отказа да играе за националния отбор на България. Все пак кръвта вода не става, както се казва.

135

до 127

преди 13 години

Мдааа така си е. Примерно руските езиковеди твърдят че тази азбука е измислена от руснаците, сръбските езиковеди твърдят че е сръбска, а македонските езиковеди..... оппа..... ама и аз какви глупости взех да ръся......македонски езиковеди.......забравих че нема такова животно.

134

Анонимен

преди 13 години

Братовчедът на Димитър Бербатов който е шахматист и се казва Киприян Бербатов, също е македонец. Киприян Бербатов е син на отец Стоян Бербатов, който завърши Висшето си образование- Теология, в Македония, в град Скопие. Киприян Бербатов има сестра Мелания, и брат Климент. Дядото на Киприян Бербатов и баща на отец Стоян, също е от Марикостинево, и се казва Йордан Бербатов. Той е инженер минно-геолог и е македонец по националност. Основател е на ОМО Илинден и Секретар на македондската Организация.

133

Анонимен

преди 13 години

Горд съм, че съм българин, обаче искам внуците ми да са шведи !

132

до 131

преди 13 години

Ами питай Стевче Якимовски. И той е правил мартеници.

131

Българин от Македони

преди 13 години

Да се пишеш Фиромец а не Българин от македония е тегобата на цялото население от област Македония коя е остала извън пределите на съвременна майчица България.

130

ДО 127

преди 13 години

СОЛУНЯНИ?!?!?!?!?!? МУХАХАХАХАХАХАХАХАХА ТОВА НЕЩО КАТО ИНОЗЕМЦИ ЩЕ ДА Е ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

129

до 127

преди 13 години

Българите никъде не твърдят, че са създали славянската азбука. Солунската област бая векове е била в границите на българската държава.НАЙ-СТАРИЯТ НАДПИС НА СТАРОБЪЛГАРСКИ (ГОВОРИМ ЗА ЕЗИК, НЕ ЗА АЗБУКА) Е НАДПИСЪТ НА ИЧИРГУБИЛЪТ МОСТИЧ ОТ 10 ВЕК ВЪВ ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ

128

Петко

преди 13 години

Се се .... и пак не разбрав за што се слави ово празник. а пречекувате пролетта ли ?

127

JS

преди 13 години

Всъщност много бой са яли от сърбите, та чак са се помакедончили...ама сега няма оправдание за тъпотата им, има интернет има книги, да четат и да видят какви са били прабабите им и прадядовците им.

126

Анонимен

преди 13 години

ЕЙ ФИРОМЦИ, А ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ И ПОМАЦИТЕ СИ БЯХА НАПРАВИЛИ ДЪРЖАВА СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО - ИЗВЕСТНАТА ТЪМРАШКА РЕПУБЛИКА, И ТЕ, ГОРКИТЕ БЯХА РЕШИЛИ ЧЕ СА НАРОД, НО СА СЪЩИТЕ НЕСРЕТНИЦИ КАТО ВАС - ТЯХ ГИ МРАЗЯТ И БЪЛГАРИ И ТУРЦИ, ВАС ВИ МРАЗЯТ И БЪЛГАРИ И СЪРБИ. НЕ ЗНАМ КАКВИ СТЕ СЕГА, НО ЗНАМ КАКВИ ЩЕ БЪДЕТЕ - АЛБАНЦИ.

125

Анонимен

преди 13 години

В Северозападна Гърция до преди само 60-70 години са живеели македонци, които са били зверски избити и насилствено асимилирани (малкото останали) от гръцкия режим. От Солун на север никога не са живеели племена различни от славянския етнос (македонци и българи). Гърците са друг етнос нямащ нищо общо със споменатите два. Затова е тази злоба към Македония, заради заграбените територии. В тези територии е имало и десетки български села. Поради тази причина не мога да разбера защо днешните български патриоти, дават рамо на Гърция, в спора и с Македония. Македонците са един род с нас, а гърците са ... те просто са си едни миризливи и хитри византийци. Така че помислете, преди да бълвате змии и гущери срещу Скопие.

124

Анонимен

преди 13 години

В целия свят единствено българските езиковеди твърдят нелепата измислица, че българите били създали славянската азбука. И вие мултиплицирате тази измислица! С лъжи не се прави история! Светите братя Кирил и Методий не са създали българска азбука, а славянска? СЛАВЯНСКАТА АЗБУКА Е СЪЗДАДЕНА НА ОСНОВАТА НА СОЛУНСКИЯ СЛАВЯНСКИ ДИАЛЕКТ, А ЗНАЕ СЕ, ЧЕ ОБЛАСТТА НА СОЛУН НИКОГА НЕ Е БИЛА В ПРЕДЕЛИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. Св. Климет Охридски пише следното: "Случи се в онези дни, че славянският княз Ростислав и Светополк изпратиха от Моравия пратеници до цар Михаила, говорейки така: С божия милост здрави сме, ала между нас са дошли мнозина учители, християни от Италия, Гръцко и Немско, които ни учат различно. А ние, славяните, сме *** народ и нямаме кой да ни напъти към истината и да ни научи на разум. Та, добри господарю, изпрати такъв мъж, който ще ни разясни всяка истина! Тогава цар Михаил рече на Константина философ: Философе, чуваш ли тези думи? Освен тебе друг не може да свърши това. На ти много дарове и ***, като вземеш брата си, игумена Методия. ВИЕ СТЕ СОЛУНЯНИ, А ВСИЧКИ СОЛУНЯНИ ГОВОРЯТ ЧИСТО СЛАВЯНСКИ. Някой от патриотите в този форум може ли да даде смислено обяснение на въпроса: ЗАЩО ЛИ ТИЯ ЗАГУБЕНИ СОЛУНЧАНИ НЕ СА ЧУВАЛИ ДОРИ РОДНИЯ СИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК?

123

ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЕ

преди 13 години

На едно малко македонче в детската градина за Коледа му се паднала крива пушка.Започнало то да реве,а майка му го утешава.Стига си ревал бе.Ке пуцаш от кьоше.Да ти оставим нашите братя да пу....

122

до 114

преди 13 години

в края на 19 век се създават националните държави, брато, а не нациите. Когато Иван Владислав е писал "родом българин..." и т.н. това какво е според теб - ей така си е дрънкал ли

121

Анонимен

преди 13 години

Антимакедонската кампания в България е по-голяма дори и от тази на Гърция, като се почне от президент, министри и партийни лидери и се стигне до последния каруцар и почти всички участници по форумите. Като изразители на тази голяма любов към Македония ще посочим агенция Фокус , отвреме-навреме Блиц, Днес, Нюз.бг и почти всички други български информационни агенции, като най-фрапиращи в това отношение са предаванията по някои телевизии, целящи обработване на общественото мнение в България като: "Памет българска" на Божидар Димитров по БНТ; ежедневното "Дискусионно студио" на Велизар Енчев по "СКАТ"; "Час по България" на Пламен Павлов по същата телевизия, с карта на Велика България, представляваща явни териториални претенции към съседните суверенни страни (с изключение на превеликата българска приятелка - Гърция, която заграбва Егейска Македония през 1913 г. и Западна Тракия след Ньойския договор от 1919 г.); "Сите българи заедно" на Никола Григоров по"Евроком БГ" с карта на сънуваната България на три морета, включваща територии на Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Турция карта, която нагледно представя териториалните претенции на България към всички съседни страни, без изключение. Не бива да забравяме и "обичта" към македонския народ от страна и на президент и премиер, на Сидеров, Каракачанов, Калфин, Евгений Кирилов и т. н., и т.н. , както и на почти всички участници по всички български форуми.