109

до 110

преди 13 години

Ами защо да не се изнася? Какво лошо има? Аз ако съм производител на пшеница и дойде румънеца с 10 тира и ми предложи по-добра цена от тази която ми даваш ти, ще му я продам. Все пак за това се трудя. Пазарна икономика.Съвсем отделен е въпроса, защо държавата не прави контрол на износа за да остава тук наша пшеница която да ни стига за хляб? Примерно да наложи на всеки от по-големите производители на пшеница, квота. Процент, да кажем 20% от пшеницата да е длъжен да я продава на бг мелници.

108

Анонимен

преди 13 години

БГ е уникална държава - менте:)Никъде другаде няма такава,дори и в другите измерения!

107

галактика

преди 13 години

Това, че е конститрано нещо, не значи нищо ------ Никой не бива да нарушава правилата ----- Спомням си едно време колко вкусни ДЕТСКИ ЗАКУСКИ И ЖОКЕИ имаше ---- Защо изчезнаха / и не само те / ----- Не искам проверки и констатации - искам безвредни храни ---- Знам, че никой няма да вземе под внимание моите думи, защото на много хора това не им отърва

106

ГАНЬО БАЛКАНСКИ

преди 13 години

Не ми разваляйте КЕЛИПИРА яжте каквото ви се предлага,може и фашкии да има вътре,яжте и си трайте защото пак ще му вдигна цената я.

105

ел

преди 13 години

Много си в грешка, щом мислиш, че нашите юнаци ще ти влагат естествени оцветители. Ти знаеш ли колко са скъпи? А изкуствените струват стотинки. Никъде у нас не се влагат естествени, само ***. Пусни да търсиш "Хранителни добавки, oдобрени в Европейската общност", разпечатай си пълния списък, *** веднъж с него в магазина, чети етикетите и ще ти спре часовника. Държавата направи каквото можеше - задължи ги да пишат Е-тата. Сега остава ние на почнем да ги четем. На хляба обаче не пише нищо.

104

Бай Иван

преди 13 години

да увеличат цената с 1,20лв, и да слагат само кафе трици и бетон

103

jasemi

преди 13 години

Аз работя в лаборатория не в баничарница,ако не си разбрал какво говоря,в България се произвежда качествена пшеница,която обаче се изнася в чужбина!

102

Аз

преди 13 години

То цялата държава е менте. Журналята плачат само за хляба.

101

Анонимен

преди 13 години

Slivenzi hapvame hlyab ot furnata na Garmiloto,Gospod zdrave da mu dava i uspehi v lubovta.Amin.

100

Анонимен

преди 13 години

И аз това съм го чувала, ама защо не купувате тогава качествена пшеница, щом българската не става. Ей я Украйна колко е близо.

99

ел

преди 13 години

Всичко е въпрос на народопсихология и чувство за лично достойнство на производителя. Обаче какво искаме от хора, които в началото на 90-те пълнеха пликчета със счукана тухла вместо червен пипер. Някой питаше за контрола. И на запад не ги проверяват, но там на никого НЕ БИ ХРУМНАЛО да *** така собствения си народ. там мамят корпорациите и то помалко и рядко, хлебаря зад ъгъла - никога.

98

Ооо

преди 13 години

А на един от хлябовете на НИЛАНА пише че съдържал 55 % фибри...:)

97

фен

преди 13 години

Лично аз смятам, че нещата ще се оправят като се цитират имената на фирмите производителки на такива продукти. Ще стане като стандарта стара планина - хората веднага се дръпнаха като разбраха че си дават парите пак за ***. Само че явно всички ги е страх - я ще гръмнат някой, или взривят колата на някой, дръзнал да посочи име. Време е за акция "Хлебарите"?!?

96

jasemi

преди 13 години

Качеството на хляба зависи от качеството на пшеницата,ако тя е с ниски показатели брашното също е с такива,затова производителите добавят подобрители,за да може да стане някакъв хляб.Има случаи в които от дадена пшеница не става дори тесто,това работя и знам от опит за какво става въпрос!

95

Акъл море

преди 13 години

Комунистите правеха хляба 45 год. от брашно,мая.сол и вода.Хляба,който ядеш сега се прави от демократи.

94

Балканджи Йово

преди 13 години

"От Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители не коментираха резултатите от лабораторните анализи ...".Няма да се очудя,ако накой *** от тази организация се изтъпани и заяви,че резултатите на СГС не са верни!А ни убеждават дори как работят на загуба и трябва да вдигнат цената на насъщния!

93

Анонимен

преди 13 години

БДС беше премахнато по времето на Костов с цел некотролирането на всякакви вносни и български помии.

92

Az

преди 13 години

Абе имам чувството че пишещите изключително "компетентни" хора по въпросите за качеството на хляба вече съвсем превъртяха. След като тълкуват SGS, като как си представяте че в хляба може да се слага *** от кафе, цялото кафе което се пие за година няма да стигне за две седмици да се влага в хляба, а да не говорим, че във всяка технология пише че за потъмняване и вкус на хляба се добавя малц който е покълнало и изпечено и смлян пшенично зърно то по естествен и полезен оцветител здраве му кажи.

91

до 74

преди 13 години

Не се заблуждавай. Мошеници има навсякъде и то повече. Нищо ново под слънцето не сме измислили, само копираме. Истината я знаеме всички, контрол, сериозни глоби или направо закриване на дейността. Затвор за проверяващите служебни лица, които са допуснали нарушения срещу подкуп. Само така може да има горе-долу сносни храни и стоки.

90

M

преди 13 години

А тези резултати само за информация на потребителите ли ще останат или ще има наказание за тези престъпници???