146

анонименс

преди 13 години

ми хубу бе ми ко ще ядеш през това време-Емперична материя ли?!Етнографа да не яде царвули нали се занимава и с друга дейност да се издържа ...ми ти още малко и да те прибера у нас храниник като се занимаваш с Енпирична наука.....*ахти хората :))))))))))

145

Червената помия

преди 13 години

Не разбрахте ли вече, че на "Демокрацията" не и трябват умни и учени хора, по-умни и по-учени от управляващите в момента?Трябват им угрижени за кредитите си работници, работещи денонощно и плащащи кредити и осигуровки, малки и средни фирми, пълнещи бюджена ,съществувайки на ръба на физическото оцеляване,учирлища, способни само да обучават на елементарни нива изпълнителските кадри, и нищо повече?Какво развитие, когато всичко кадърно е на запад, или се убива в зародиш?

144

Bojko

преди 13 години

Drugari, da stroim magistrali!!! Tova e vajnoto, tova sa golemite predizvikatelstva na novia vek!

143

barm

преди 13 години

Когато не ламтиш за простотии, когато знаеш че с банките не трябва да си играеш и знаеш че е пълно с хора МНОГО по-зле от теб, 600 лв ТРЯБВА да ти стигат!

142

Анонимен

преди 13 години

Емпиричната наука не може да ти гарантира печалба. Ако направиш открития, те могат да се капитализират след десетилетия или никога. Един етнограф не може да капитализира работатата си, означава ли това че не трябва да има етнографи и че етнографията е без стойност? Работата на МВР може да се измери директно от стабилността в държавата, но когата предложиха да се обвърже бюджета на МВР с БВП, те скимтяха.

141

анонименс

преди 13 години

ама младия учен си смени ника хахахах ей голям е гявол хахахаххахахахаха

140

God

преди 13 години

И с цялата си интелигентност изкарваш само 600 лв.? По-добре се занимавай с нещо друго не толкова интелигентно като нищоправенето в БАН и асистент някъде си.

139

анонименс

преди 13 години

сиреч МВР ще следи някоя сутрин като отиваш горе на Цариградско с тролея да НЕ хвръкнеш зааедно с него от някоя бомба

138

до 166

преди 13 години

много си прав

137

Dido

преди 13 години

Искам някой да ми покаже за какво точно се харчи бюджета на БАН, стотинка по стотинка и тогава да искат увеличение. А за хората с по два доктората .... не забравяй че и Красьо черничкия има защитен докторат в Свищов .... от много време дипломите и титлите издадени в БГ нямат никакво реално покритие....

136

Анонимен

преди 13 години

Сиреч, БАН трябва да носи пари, а МВР не?

135

Анонимен

преди 13 години

О свещена простота...просто нямам думи. Колко "матрял" за износ и ека читавото и ученото остане тук да се въздигне България!

134

анонименс

преди 13 години

Отказа го :(((((((((((

133

Dido

преди 13 години

Ти температура ли вдигана? Каква Германия, какви немски университети? Къда прочете, че аз съм написал такова нещо? Май изкука вече!!!!

132

Dido

преди 13 години

Аз съм просто реалист!Няма такова нещо като "работя над нещо но то не носи пари" И аз искам цял живот да правя опити дали обикновен дизелов двигател ще тръгне с морска вода и някой да ми плаща ама не би. След като БАН няма проекти с които да се издържа значи нещо не е наред!

131

анонименс

преди 13 години

като гледам чисто си ги напечелиш да ревеш пред парламента аз уважавам учените хора ,но не смятам че ти си сред тях или тия от протеста..ок?

130

Анонимен

преди 13 години

Бюджета за подслушване е 100000000, не те ли е срам да пишеш наистини! Явно сме дръжава на подслушването, а не на интелекта! Твръдо да бъде увеличен бюджета на БАН. не ви ли е срам за ноември ще се платят по 80 лева на хора с под 2 доктората!

129

barm

преди 13 години

Своите знания подарявам на Вас ... като работя в БАН ! ... На Дянков аз няма да се продам ... кяр нямам при неговата корпоративна *** !До преди Министъра да се заиграе с наука и образование внасях чинно данък върху 600 лв. от две легални работи - учен в БАН и асистент ... от както Той си "играе" , внасям чинно данък върху 300 лв. ... другите 300 лв. пак ги изкарвам без проблем (все пак съм млад интелегент). но ... вече са част от СИВАТА икономика!

128

Dido

преди 13 години

Вчера чули за бомбата пред посолството ни в Гърция?Утре ако има бомба в метрото което младия учен от БАН бил построил БАН ли ще имат информация за нея или МВР като нямат пари за подслушване?МВР са институция която няма как да се издържа сама. Но ако БАН са толкова кадърни колкото се пишат трябваше да имат достатачно проекти с които да се издържат сами!!!!

127

Будьониев

преди 13 години

Просто изразявам личното си мнение !!!Разбирам, че е криза и пари липсват. На мен управителя на фирмата ми казва, че приходите във фирмата са намалели и за това и заплатата ми ще намалее. Следва, че и данъците, които постъпват в държавата от мен намаляват. Следователно намя как и тези които са на бюджетна издръжка да не им се намали финансирането. Но.... нека да е за всички орязването, не за науката да има намаление, а за МВР увеличение на бюджета... не е справедливо.Да понесем кризата по равно