64

а

преди 13 години

ти да не мислиш че *** имат книжки...те дори без номера карат по селата.най-много бакшишите *** да имат документи(купени разбиа се).и да го спрат *** какво ще го затворят ли или ще му вземат изгнилия кадет или астра?да си видял затворен *** за нещо в тая държава?

63

Анонимен

преди 13 години

Идва ли краят на купeните книжки в BG?Според календара на маите - ДА!

62

джо

преди 13 години

Корупцията ще спре, когато цъфнат налъмите :o))))) Айде да введат камерите и няколко месеца след това пак ще си говорим.

61

а

преди 13 години

иначе и мен ме съсаха.искаха ми някава сума,която реших че е поносима.не исках да ме размотават и занимават.знах си листовките,можех да карам.не съм някой сефте качил се на кола и да тръгне да трепе хора.обаче преди изпита се оказа че ще се кара с колата "на колегата"и трябва да има и за него и се отказах и ме скъсаха разбира се.взех си изпита при друг човек от втория път.но дори да си бях платит просто такава е системата..инче до ден днешен нямам нито едно птп и акт...въпрос на акъл

60

a

преди 13 години

мафията е голяма...но ако наистина тези хора взимат 500лв,кой ще ти работи за тия пари да се заниава с глупости.когато минимална заплата за човек който се подпира стане 700лв примерно тогава много неща ще са наред.не подкрепям корупцията и простотиите,защото всички страдаме от това,но този човек има и той семейсто деца и тн и какво да прави с тия 500лв по напред...

59

Седящия Бик

преди 13 години

Срещу 500 лв. никой нямало да седи и да работи. Ако бъде повдигната таксата с 30лв. за седящите-работещи за да не напускат така важните си постове, всички ще пропищят, включително и тези, които са готови да дават по 100 кинта подкуп. Повишаването на заплатите, обаче, в никакъв случай няма да премахне корупцията, защото парите никога не достигат. Сигурен съм, че поне 94, 8% от каращите нямат и най-бегла представа за правилата и законите,в т.ч и физическите, на пътищата.

58

Анонимен

преди 13 години

Аз м***ал в учебна кола не съм виждал, а всичките с коли.

57

redordead

преди 13 години

да, всеки може да вземе изпита, въпросът, че след това всеки става шумахер и най-веилкия шофер...и резултатите са ясни...освен корпупцията при взимане на кнжики, трябва да се спре и корпуцията в МВР и да има реални наказания - като почнат да праскат глоби по 1000-2000 лв + да взимат книжки - и ще видим дали ще продължи да има хора каращи с 200 по магистрлата...имам един познат, върна се от Испания с много мощно БМВ, и го нагъзи тук с 200, защото в испания не можело - там имало навсякъде камери

56

Някой

преди 13 години

До Злобен,Не прави коментари защото и ти си неграмотен.КОПУВА- пиши се КУпува. и Диплома в която пише или диплом в който пише.*** неграмотен.

55

Анонимен

преди 13 години

Да управляваш кола, не е като да караш колело. И как определиха статистически, че всеки 4-ти си е купил книжката. Наистина трябва по-засилен контрол за шофьорските изпити, защото от това зависи и човешки живот. Ако всеки се отнесе сериозно към такъв род изпит, да можеш да кара и да знае правилника, изпита го взима от първия път. Ако ли не, тогава да си ползва градския транспорт или да ходи пеша. По улиците масово шофират хора, които не познават елементарни неща и знаци от правилника.

54

redordead

преди 13 години

мен преди изпита, ми каза иснтруктура - аз знам, че ти караш добре, повече от това ня мога да те науча на **ра, но нали знаеш, че има само един сигурен начин да си вземеш изпита...аз му казах, че предпочитам да дам парите за допълнитлени уроци...е, скъсаха ме първият път, но втория явно ги беше срам вече, щото карах около 50 минути без съществена грешка и нямаше за какво да се хванат...в, крайна сметка обаче, допълнителните уроци + 2-ри изпит ми костваха около 150-200 лв отгоре...

53

Българин

преди 13 години

50 - прав си.Ушев спира колата - "Можеш ли да четеш и пишеш, ***? Я да видим? Не?"Тогава арест, съд по бързата процедура и три години принудителен труд. Ако си изпее от кого си е купил книжката, две години от присъдата да станат условни.

52

Българин

преди 13 години

И аз щях да кажа това за ***. Има някои които карат дори таксита БЕЗ книжки и ушевите не смеят да ги пипнат - защото са ***.И това го знам от ***-таксиметър - възрастен човек, каращ такси отще от Тошово време. Обесни ми го, когато попитах защо си е сложил шофьорската книжка на таблото, заедно с документът си от такси-компанията.

51

tulski

преди 13 години

Не е луд, който яде баницата. Защо не се подгонят, тези които продават книжките ?!Това за *** е вярно - 95 % от тях са с купени книжки.

50

Ники

преди 13 години

Проблема с купените книжки е до някъде решим ...всеки " милиционер" по пътя да има набор от тестове за грамотност !!! При съмнение дава на *** теста и след несправяне ....се отнема книжката ...назначава се втори тест пред кат и веднага лъсва кой кой е и кой си е купил книжката ....като се иска обеснение от инструктор ...разбирай глоба и всички останали отговорни ....това е в случая за имане на основно образование !

49

Анонимен

преди 13 години

В подкрепа на46 Не съм видял *** в учебна кола.За да вземе книжка трябва да има и образование,не съм ги виждал и в училище.От къде имат документи!?Не съм виждал *** да кара колата си на преглед! Е,има и изключения. Ясно-трябва гонка по устав.

48

Наблюдател

преди 13 години

бива някои да си фалират .и без това тия фирми са навсякъде.вече всяка 2 кола е учебна.

47

Наблюдател

преди 13 години

тогава какво излиза.или рушвет ,или напускам.значи купи си книжката и *** в катастрофа,щото си неподготвен или ходи пеша,но пак може да бъдеш сгазен от друг с купена книжка.от 10 души 2 могат да са шофьори.не може всички да сме хирурзи или певци.а българите са всички шофьори.

46

ЗЛОБЕН

преди 13 години

ПРЕДИ 20 ГОД НА ПРЪСТИ СЕ БРОЯХА *** С КНИЖКА . СЕГА ЮРКАТ 20 ГОДИШНИ БМВ - ТА , НО НЕМОГАТ ДА ЧЕТАТ . Е , КАК СТАВА ТОВА?? ПАК КОРУПЦИЯ ,НО С ДИПЛОМИТЕ. СКОРО БЯХА ХВАНАЛИ 19 ГОД. *** ,С ДИПЛОМА В КОЙТО ПИШЕ ,ЧЕ Е ЗАВЪРШИЛ 8-МИ КЛАС ПРЕЗ 1994 ГОД. В БГ. ВСИЧКО СЕ КОПУВА ПОД МАСАТА

45

Анонимен

преди 13 години

shtoto tam ste samo rqzqni karabini i ne mojete da chetete