58

По добро място

преди 13 години

Аз съм за Писата край Димитровград. Там е метео услошичта са най-благоприятни.Слъчево топло и без вятър не като в София ама нали някой пак ще *** за това ще я направят сигурно там

57

Язе

преди 13 години

На Местото на Кремиковци ли че е пистата или там си остава проекта Дубай?!?

56

Skrap

преди 13 години

Mnogo dobre tryabva da se pazyat boksovete i bolidite ot ***.

55

Пепо

преди 13 години

...нима Спа,Силвърстоун, Монца или Хокенхайм са до столиците ?Не ме разбирай погрешно- концентрирането на една държавна икономика на едно място е порочно решение.Дори и да няма за момента всички необходими условия за реализация на проекта, то това е идeята все пак да се даде стимул на местната икономика...

54

KRIMENA ST ZAG

преди 13 години

Ovajaemi PePo-mili g-n OMNIKo........Kakvi Fikalii si iZdriskal,serist Takaff....Ut ikonomika i Infrastrutora-idva li sish HABBER....Vish si RIZILiti det si gi iZakul faf FOROMad....

53

Анонимен

преди 13 години

Ама вие сериозно ли ? Чичко ви Бърни ви каза кои ще следващите писти и домакини на Формула 1, вие не го слушате. А арабите така както инвестират 200 млн. така може и да ни купят като поредното Емирство, пък барем се оправиме :))) А относно предварителните данни на БНБ не е ли малко късничко вече за "предварителни данни за 2009" ? А пък и къде точно ... в кой джоб отидоха тези 1.4 млн. евро ? :) Я обръщайте всички джобовете да видя къде са паричките :))))))

52

чети малко

преди 13 години

Аз също не се заяждам с теб , мисля че водим конструктивен диалог :). Ти сериозно ли мислиш , че наличието на стари летища за селскостопански самолети е достатъчно. Колко хотела има в Стара Загора. Кой ще даде още поне 200 мнл за ново летище съпоставимо поне с това във Варна или Бургас. В Турция има писта , може би за Гърците ще е удобно , но за Сърби , Македонци ,Румънци ... едва ли.Защо мислиш , че турската писта е точно до 10 мнл Истанбул.

51

Анонимен

преди 13 години

Така се говореше и за магистрала Тракия , че са е почнали траките , но колкото и да не ни се вярва последната година се направиха прозрачни търгове , признати от ЕС за честни и ето , че има голям шанс след 40 години чакане , да дочакаме ЧУДОТО.Стига с този негативизъм .

50

Пепо

преди 13 години

без да се заяждам- Стара Загора- на радиус 250 км. има 4 населени места с над 3.5 милиона жители София, Пловдив, Бургас и Стара Загора-на практика цяла южна България, Гърция и Турция...за леглова база да не говорим- и в София няма достаъчно за този мащаб, стари летища бол,а Херман Тилки ще нагоди пистата си/ в последните години малко скучни/ към съществуващата база.

49

Инфо

преди 13 години

След близо двугодишните преговори България вече има предварителен договор за домакинство на състезания от Формула 1 от 2012 г. до 2016 г. Предвижда се и възможност за удължаване на срока. Вече е подписано и споразумение с Dorna spоrt за организирането на кръг от шампионата по Мото GPАко арабите решат да инвестират едни 200 мнл . има голям шанс България да има писта за Ф1

48

11

преди 13 години

Браво на Трайков,супер проект

47

инфо

преди 13 години

Теренът на летище Доброславци е около 3000 дка, а проектът за пистата е на белгийски специалист с дълъг опит в създаването на подобни съоръжения, пише в правителствената презентация. Когато изработените планове били наложени на терена в Доброславци, те съвпаднали перфектно. Големите преимущества са, че пистата ще е само на 4,8 км от Околовръстния път на София. Близостта на летището също е плюс, а наличието на ток, вода, канализация и газопровод улеснява изграждането и експлоатацията на спортното съоръжение. В региона има и изградена инфраструктура.Предложението на България към чуждите инвеститори е държавата да предостави терена, чиято оценка е 180 млн. евро, а вложителите да дадат още толкова пари за проекта.

46

чети малко

преди 13 години

Първоначално имаше идея точно около Варна да е пистата, защото ще помогне и за развитието на морския ни туризъм. Но точно това , че няма близки големи градове и не бе одобрена.Голямото предимство на София , е много удобна за посещение на феновете от съседните страни Сърбия, Румъния , Македония и Гърция + 2 мнл София.

45

Анонимен

преди 13 години

Според мен , точно народа ще е печеливш , защото да имаш писта за Ф1 си е пристиж. България няма да участва с пари , а с терен на който да се изгради пистата, в момента тези ниви са запостели и буренясват. Ако пистата е печеливша , печелят арабите и България. Ако е слабопосетена губят само арабите , които не са си направили добре сметката .

44

Пепо

преди 13 години

Признавам не съм чел условията за домакинство на Формула 1, колкото и силен фен да съм. НО колко от съшествуващите писти са близо до столиците на приемните държави? Защо цялата икономика трябва да се конценрира на едно място? С кое столицата превъзхожда по тези критерии - леглова база и население следните населени места, особено през лятото /за зимни тестове не си ли чувал/ - Варна, Бургас или Стара Загора?!

43

БГ - ОАЕ

преди 13 години

Това не е шейха на Абу Даби а си е просто бизнесмен от богата фамилия ...Няма нищо общо с правителството на ОАЕ. Както и да е, интересно ми е защо нашите Б.Б и компания не си дават сметка че има хора живеещи в ОАЕ повече от 15-16 години и знаят кой - кой е. Това си е частна сделка и интересно кой ще е на истиска печалба - мисля че няма да са хората от народа,дано греша.

42

Анонимен

преди 13 години

mqstoto e izbrano c.dobroslavci biv6eto voenno leti6te

41

Profesora

преди 13 години

Ne izdarjam ve4e 6te pripadna o6te li ne e qsno na vsi4ki,4e pista za F1 v Bg nqma da ima

40

tt

преди 13 години

трябва да отговаря на определени условия които има само около софия

39

чети малко 1

преди 13 години

B изискванията на ФИА за писти във Формула 1 е заложено в диаметър от 250 км от съоръжението да има население от 2,5 млн. жители. Разчетът е, че 10% от тях са потенциални зрители.Ако се забие пергелът в Доброславци, в кръга се събират над 4 млн. души, които при този процент няма как да се съберат на трибуните.