23

ht

преди 13 години

Искаш да градиш етажи без да имаш основи. По този начин, дори колиба не може да се съгради.

22

Бивш учител

преди 13 години

19-ти,сега даже и автобиография не пишат.Казва се CV европейски тип, тегли се като готова бланка от нета, и там само се попълват отговорите на стандартно зададени въпроси.Ако се наложи да си съставят автобиография сами, както ние едно време, половината ще отпаднат още с писането на автобиографията-неграмотни са.Може да е било тоталитаризъм едно време, но образованието ни беше много пъти над това, което е в момента.Тепърва ще го оценяваме и ще берем плодовете на демокрацията в образованието.

21

Анонимен

преди 13 години

Правилно е всеки, който иска да учи, да има възможност за това - да бъде приет да учи каквото иска. Правилно също е, след това да продължава да учи, само ако се справя, а не да му се пише тройка по милост. Тийнейджърите са луди глави - може в средното учлище да не си учил сериозно и да имаш малко знания и ниски оценки. Важното е след като запишеш да следваш нещо, да си сериозен и да учиш! Вход свободен, но след входа - дисциплина и яко учене!

20

боул

преди 13 години

Не съм много съгласен. Тази западна система е доказано успешна. Всъщност винаги съм твърдял, че трябва да влизат тези, които искат да учат,които искат да се изградят като специалисти в областта, която им доставя удоволствие. Един кандидат-студент примерно може да има голямо желание да стане юрист, но ученето на изуст на теми по български и история да не му се отдават... Мисълта ми е, че ситото трябва да се сложи на изхода - за мен най-доброто решение е : да се влиза лесно, но да се излиза трудно

19

Бивш учител

преди 13 години

Спокойно Гери, ще ти кажа как ще се развие живота ти оттук нататък след дипломирането ти.Ще завършиш,спокойно.След това, в зависимост от връзките ва баща ти, или от парите му, или роднините и познатите на приятеля ти, или от дължината на полата ти и обема на деколтето ти ще си намериш работа.Бъди спокойна, у нас никой няма да те кара да демонстрираш колко си научила.Интересува ги само номера и датата на дипломата ти.За работа си има хора, завършили я ТМТ, я нещо друго преди години.Тъжно, но факт

18

Демократ

преди 13 години

Образователната система в социалистическа България беше стократно по-добра от сегашната !!!Тогава излизахме от училище с богата обща култура и познания, и не бъркахме Русе с Благоевград ...Сегашното е пълна порнография и имитация на образование ! Това обаче е удобно на властимащите, защото на тях умни, млади хора не им трябват.Бай Тошо беше създал условия и система на образование, която "произвеждаше" умни хора, а умният човек вижда слабостите на Системата и започва да и се противопоставя !

17

*

преди 13 години

Те сега след 12 клас са неграмотни да си напишат автобиография дори!

16

до боул

преди 13 години

Навремето, когато имаше истински кандидат-студентски изпити, не влизаше *** и Пульо във ВУЗ !Кандидат-студентските изпити са това сито, което отсява онзи, който не става за висшист. При тях отпадаха хората с нисък умствен потенциал, които въпреки желанието просто не бяха за студенти. Сега всеки малоумик може да стане студент, защото нашите управници копират от Западната система на образование, където няма кандидат-студентски изпити. А щом влизат *** да учат,*** ще завършват !

15

Бивш учител

преди 13 години

В Монтана, в бившия ТМТ на работа оставиха човек, който се бие в гърдите ,че е "Инженер".Завършил е бившия полувисш институт в гр.Ямбол, задочно при това, като е повтарял .Но в дипломата му пише Инженер.На практика си е чист полувишист, следвал 5 години, защото не е успял да се дипломира за 3.Заради това "Инженер" в дипломата му уволниха колеги, които бяха доказани професионалисти.Ти какъв учител предпочиташ да учи детето ти на занаят някога?"Инженер", или такъв, който е завършил преди 89-та?

14

Гери

преди 13 години

Според "Коалиция за България" пък законопроектът защитава интересите на тези, които нямат знания, а искат да учат.....Тези май незнаят в коя година са?? Че 99% от учениците нямат знания,а и да искат нямат откъде да ги получат.От безмисленото зубрене на теории, умрели преди 100 години. Голямо "знание", голямо чудо..Като в момента завършващ бакалавър си признавам,че с радост бих си платила за обучението стига наистина да получа ПРАКТИЧЕСКА подготовка, която липсва в България като цяло.

13

ХА ХА ХА

преди 13 години

Според "Коалиция за България" пък законопроектът защитава интересите на тези, които нямат знания, а искат да учат.......АМА ТЕ нали затова искат да учат, за да придобият знания....

12

боул

преди 13 години

"Според "Коалиция за България" пък законопроектът защитава интересите на тези, които нямат знания, а искат да учат."Тези в коя ли година живеят ?Естествено, че хората които желаят да учат, трябва да учат... за какви знания въобще говорят... за тези от училище ли ? Така или иначе болшинството от завършилите ученици няма никакви знания, а в момента се влиза в университетите със безмсислено зубрене на теми, предполагам, че "червените" визират тези "знания".

11

Запознат

преди 13 години

А то сега образованието да не би да е безплатно ?!? Но не това е проблемът !Студентите масово не посещават лекции !!!! Дори задочниците, които имат очни два пъти в годината по 10-15 дни, дори те не ходят на лекции, а за редовните да не говорим ....По цял ден спят или киснат по кафенетата ... После нямали знания ... А как ще имат ?!? .... То, ако можеше да се самообразоваме сами само от учебниците, тогава да уволнят професорите и да закрият ВУЗ-овете !!!

10

sidi

преди 13 години

Има ли комерсиализъм,няма качество в обучението.Жалко ,че висшето образование се "обезцени"с повърхностни знания и практически занятия.

9

анита

преди 13 години

Забележете какво идиотско подзаглавие-Който няма знания ще учи, а не Който няма знания ще плаща. Тия въобще не си четат съдържанието на статиите

8

аз съм с 2,99

преди 13 години

даскале, даскале! стига защитава изгнилото ни образование. нима тия с големите амбиции и 6ци знаят нещо повече ли? нима са по-образовани? нима висшисти не бъркат в кофите? тука е българия висшето образование не съществува, съществуват 4-5 години, в които я отидеш един-два пъти в месеца я не и после работиш нещо съвсем различно от това, което си учил. тия дипломи стават само да си избършеш...

7

Бивш учител

преди 13 години

Силно съм против да се приема платено обучение.Ученици, завършили с 2,99 и богати родители отиват да учат, и завършват.Против съм също и в дипломата на бакалаврите да пише " инженер по...".Така изгоряха няколко кадърни колеги-учители, завършили на времето учителски полувисш институт.Оказа се, че тези, които са обучили на половин област специалистите по ДВГ, машиностроене, уредостроене и какво ли не, по диплома са по-малки от "инженера"-бакалавър повтарял по два пъти всеки семестър и завършил .

6

анонимен

преди 13 години

по голяма неграмотност от настоящата в у4илище не е имало

5

?

преди 13 години

Ами то досега не беше ли платено?

4

селянин

преди 13 години

Ами като насила ни карат да учат ще напълнят хазната нали ще е платено.Виж каква революционна идея има в мен.Даже е трябвало да го пооправят малко този законопроект.В тази насока.Да им вземат парите това е целта и да получат образование.