89

Анонимен

преди 13 години

ами да не приемат тогава деца под 2г. в детските ясли :)сега се замислих за друго- нали дават заплата, когато се грижиш за болен човек- няма ли да искат от гледачите да върнат заплатите с лихва, докато болния е в санаториум 1-2 пъти в годината, че нали където е най-слабо там се къса!

88

Емо

преди 13 години

до 72 майки ли,опряхте,бе,нещастници!

87

ДО 88

преди 13 години

АБИ ПИЧ - ти си много зле - майчинстовто се изплаща от НОИ! А НОИ събира пари от ОСИГУРОВКИ(не данъци), а всяка майка, получаваща МАЙЧИНСТВО, трябва преди това да се е осигурявала поне 12 месеца на най-високия възможен осигурителен праг. ТАКА ЧЕ НЕ МОЖЕ един *** като Дянокв да дойде и да каже - ехоооо ВИЕ НЕ СТЕ СПАЗВАЛИ ЗАКОНААААА!

86

иу

преди 13 години

платените драскачи ВЕЧЕ заеха позиции по въпроса.Питам как така НОИ - вече тълкува по нов начин ЗАКОНА - вече не наказват всички дни, а само присъствените?!, МИСЛЯТ ВАРИАНТИ И ЗА ЛИХВАТА?! Аби АЛООООО тук закон има ли или няма. ПРОСТО НОИ си върти закона, както му е УГОДНО и според политическата нужда!

85

THIRSTY CAMEL

преди 13 години

Ние пуснахме синът ни на ясли преди да навърши 2 години . Нямахме избор ! Аз съм инвалид 60% на 32 години съм и взимам 116лв пенсия . Фирмата в която работеше съпругата ми фалира и докато детето беше на ясли тя си търсеше работа , обикаляше цял ден по интервюта. Няма кой да го гледа . Получихме такова писмо и се споразумяхме да плащаме сумата на вноски . Разчитахме на тези 240лв. Нямам думи ..... / а и първите 2 месеца беше постоянно болен за 2 месеца е бил на ясли само 2 седмици/

84

vrv do 82

преди 13 години

Парите за детските градини и майчинските в държавата идват от данъци, ако не знаеш, а не от чужбина. Парите по личните сметки идват от чужбина. Значи аз осигурявам в пъти повече от нея, тъйкато освен всички сметки ми се облага целия доход, на мен и моята жена. Моето дете ме може да влезе в детска градина и трябва да плащам за гледачка или частна такава, а хора които си стоят в къщи не си гледат децата пък и пари искат незавсимо,че не се осигуряват или плащат подоходни данъци.

83

някой

преди 13 години

Някъде споменаха, че и служителки от НОИ също са получавали тези пари, а децата им са били на ясли. Повече от ясно е, че става дума за допълнително тълкуване на закона. Когато е писан и е правена поправката, никой не е имал предвид яслите, а под държавна издръжка се разбира настаняване в дом или отнемане на детето и настаняването му в дом, поради лоши условия, тормоз и пр. И след като НОИ не е проконтролирало собствените си служителки, това означава, че наистина не е имало такова тълкуване.

82

по-тъп

преди 13 години

До 83Е , проблемът е ,че не можем да бъдем наясно.По-долу питах дали тези майки ,които получават майчински ,а си наемат детегледачки,за да пият кафе по цял ден ще бъдат санкционирани? Ами не естествено!Ще бъдат санкционирани само тези ,които са записали децата си на ясла. Е защо? Кой повече ***? Ами тъпо измислен закон и това си е !

81

Дани

преди 13 години

Държавата не се грижи за децата си,това е ясно!Не съм против тези майки които трябва сега да връщат пари защото децата съм им ходили на ясла,но въпроса е принципен.Аз също съм майка и зная много добре че майчинството втората година се получава ако си гледаш детето и неработиш.Има си правила и ред и затова сме на този хал,защото всеки гледа да прие...е държавата и ако му мине номера ,мине....Смятам че майките трябва да върнат парите защто такъв е закона.Сигурна съм че и те са го знаели!

80

Анонимен

преди 13 години

Интересно ми е тези майки на какво ще учат децата си? Ще ги учат, че е добре да се *** държавата? Защо някой хора си мислят, че щом една жена е родила дете значи това и позволява да краде и да ***? Утре някоя от тези майки ще почне да разбива апартаментите на съседите си и след като я заловят ще каже, че и трябват пари да си гледа детето.

79

Анонимен

преди 13 години

Нека да сме на ясно за какво става въпрос в този случай. Тук казуса не е дали държавата потпомага майките достатъчно или не. Казуса е дали трябва да се позволи на малка групичка майки да мамят данакоплатците и да получават пари, които не им се полагат. Нека не забравяме, че става въпрос за относително малка групичка майки, които са се облагодеталствали не само за сметка на данакоплатците, но и за сметка на тези майки, които не получили въпросните помощи, понеже не са искали да мамят държавата

78

Анонимен

преди 13 години

Значи ти плащаш детската градина на твоите познати с мъжете в Испания, така ли? От цялатъа си душа в този момент ти пожелавам да заминеш и ти в Испания, гадино, че ти вечер си лягаш до жената, а питаш ли тези, които са заминали от нямане накъде и пращат пари тука на "пиещите кафе" майки. Нали от гурбетчиите влизат пари в държавата- като си плати сметките тази жена тука осугурява работа на хората в банките, в магазините, в тец, нек, вик и т.н. , всичко което закупи има ДДС...

77

147

преди 13 години

Добре де, а защо не платят обезщетение на тези майки на които за децата им няма места в детските градини и са принудени да си стоят в къщи за да си ги гледат до 3-4 год. възраст. Те какво са виновни ,че държавата не си е свършила работата?Майчинство се взима до навършване на 2год. на детето,а останалите 1-2 пита ли някой тази майка как се справя.

76

Анонимен

преди 13 години

"Тази мизерия и безаконие които се ширят у нас ги няма никъде"Ти май никъде не си пътувал по света? :) В България няма мизерия, но за сметка на има много мизерници (и мизернички).

75

идеен

преди 13 години

edno burkan4e s ka6a e kuum 3-4 leva, a deteto se hrrani pone 4-5 puti na den!!Да бе, ти па се с такива каши се се хранило...Ай нема нужда ся тъпизми да вкарваме, давайте по същество.Че не е лесно е ясно, въпроса е как да се върнат тия пари за 15 дена...

74

Анонимен

преди 13 години

за какъв гяволък тук става въпрос, Панчо?Да не би държавата да е плащала яслата на детето и в същото време на майката отпуска по майчинство?тези с гяволъка, се уредиха последните години с майчинства за по 1000лв. - подшушнали им там отгоре вратичките в закона, че ако плащаш високи осигуровки последните месеци, после вземаш голямо майчинство

73

Шматко

преди 13 години

Тая дърта самозабравила се *** та си трае . Нека малко да опростят греховете на тия ГЕРОИ дето са решили да отглеждат децата си в България страната на мериканските мечти ,европеиските цени и ниските сомалиски заплати . Тази мизерия и безаконие които се ширят у нас ги няма никъде . Да не говорим за кражбите и износът на деца ТРАГЕДИЯ

72

по-тъп

преди 13 години

Не естествено. Тука става дума за друго нещо.Държавата дава някаква сума за отглеждане на дете.Не е ли все едно дали майката ще ги харчи за детето си , или ще плати с тях таксата в детската градина. Ако майката си наеме детегледачка и пие кафе поцял ден , пак ли ще връща майчинските. Тоя закон си е направо пълна тъпотия !

71

някой

преди 13 години

Ами нали са плащали такси и консумативи за яслата - прах за пране, памперси, салфетки, тоалетна хартия, а отделно вкъщи са купували дрехи, храна,памперси и всичко друго, нужно за детето. Какъв процент е дотацията от държавата спрямо тези 240 лева, които са получавали?

70

tedy

преди 13 години

az se radvam 4e tezi maiki si namerili iasla... 4e to ni isli ima ni detcki gradini..a tia 240 leva ne stigat nito za pampersite (koito maikite kupuvat) nito za hranata!!! (edno burkan4e s ka6a e kuum 3-4 leva, a deteto se hrrani pone 4-5 puti na den!!) ta davaite pove4e pari na maikiite@